Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Anglijas premjerlīgai, pirms sezonas atsākšanas, būtu jāveic pārbaudes visiem futbolistiem

Lai ar pavisam drošu prātu varētu atsākt Anglijas premjerlīgas atlikušās sezonas izspēlēšanu, visiem spēlētājiem neilgi pirms tam būtu jāveic Covid-19 vīrusa testi, piektdien norādīja Līgas vadītāju asociācijas (LMA) izpilddirektors Ričards Bevans.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Vācijas, Anglijas un Francijas vadošās futbola līgas marta vidū pieņēmušas lēmumu atcelt visas čempionāta spēles, lai pasargātu klubus no riska inficēties ar Covid-19 vīrusu.

"Sākotnēji Covid-19 testiem ir jābūt pieejamiem Lielbritānijas Nacionālā veselības dienesta (NHS) darbiniekiem un pēc tam sportistiem," sarunā ar raidorganizāciju BBC teica Bevans.

LMA amatpersona pauda pārliecību, ka Anglijas premjerlīgas atlikušo sezonas daļu būtu iespējams noslēgt 56 dienu laikā.

"Domāju, ka ātrāk par aprīļa beigām nespēsim precīzi prognozēt, kad varētu atsākties sezona," norādīja Bevans. "Vācijā par spēļu aizvadīšanu maijā runā tāpēc, ka ik dienu tur tiek veikti teju 50 000 testu."

"Lielbritānijā mēs vidēji dienā veicam ap 10 000 testu, lai arī valdība līdz mēneša beigām šo skaitli vēlas pareizināt ar desmit. Komandu vadītāji nevēlas, lai viņu spēlētāji laukumā dotos pirms netiek veiktas nepieciešamās pārbaudes."

Visām pēc spēka otrās, trešās un zemākas līgas komandām šonedēļ tika nosūtīta vēstule, kurā pausts, ka sacensību organizatori centīsies šo sezonu pabeigt vasaras laikā. Bevans norādīja, ka šis nav pareizais solis komunikācijā ar klubiem.

"Šādi neiegūsim komandu un to vadītāju atbalstu. Ar šiem cilvēkiem ir jārunā," uzsvēra Bevans. "Ir nepieciešama arī spēlētāju piekrišana, jo skaidrs, ka pirms sezonas atsākšanas ir vajadzīga vismaz trīs nedēļu gara treniņnometne."

Jau iepriekš līgas izpilddirektors Ričards Māsters pauda, ka Covid-19 vīrusa radītā pauze, premjerlīgai izmaksās ap 1,13 miljardiem eiro.

Lielbritānijā no Covid-19 dzīvību jau zaudējuši aptuveni 9000 cilvēku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi