Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Čehijas futbolisti sensacionāli uzvar Angliju

Čehijas vīriešu futbola izlase piektdien izcīnīja sensacionālu uzvaru 2020.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas mačā.

Čehi A apakšgrupas duelī mājās ar 2:1 (1:1) pārspēja vienu no planētas vadošajām izlasēm Angliju.

Futbola dzimtenes pārstāvji aizvadīja blāvu maču un kvalifikācijas spēlēs cieta pirmo zaudējumu pēdējo desmit gadu laikā. Turpretī Čehija spēlēja pārliecinoši, krietni vairāk sitot pa pretinieku vārtiem.

Pēc Rahīma Stērlinga nogāšanas soda laukumā, spēles piektajā minūtē 11 metru soda sitienu realizēja Herijs Keins. Tiesa, četras minūtes vēlāk Jakubs Brabecs pēc stūra sitiena panāca neizšķirtu. 

Uzvaras vārtus čehiem guva Zdeņeks Ondrāšeks, kurš piecas minūtes pirms pamatlaika beigām saņēma piespēli tieši pretī vārtiem un no aptuveni 11 metriem trieca bumbu tīklā.

Angļi nebija zaudējuši 44 kvalifikācijas spēlēs pēc kārtas, iepriekšējo neveiksmi ciešot 2009.gadā, kad ar 0:1 tika atzīts Ukrainas pārākums.

"Izbraukuma mači Eiropā vienmēr ir grūti. Viņiem palīdzēja skatītāji un reizēm bija grūti spēlēt uz šī seguma, bet tas nav attaisnojums. Tas ir nopietns signāls, taču tajā pat laikā esam labā pozīcijā," pēc mača teica Keins.

Vēl šajā apakšgrupā Melnkalne savā laukumā cīnījās neizšķirti 0:0 (0:0) ar Bulgāriju.

Apakšgrupā pa 12 punktiem guvušas Anglija un Čehija, kuras aizvadījušas attiecīgi piecas un sešas spēles. Tālāk ar astoņiem punktiem piecos dueļos ir Kosova, bet pa trim punktiem sešās cīņās ir Melnkalnei un Bulgārijai.

Tikmēr titula aizstāvētāja Portugāle B apakšgrupas duelī mājās ar 3:0 (1:0) apspēlēja Luksemburgu.

Portugāļiem vārtus guva Bernārdu Silva, Krištianu Ronaldu un Gonsālu Gedešs. Ronaldu Portugāles izlasē guvis 94 vārtus, bet kopā profesionālajā futbolā viņam ir 699 precīzi sitieni.

Otrā šīs apakšgrupas spēlē Ungārija savā laukumā ar 2:0 (1:0) uzvarēja Lietuvu. Ukraiņiem divreiz precīzi sita Ruslans Maļinovskis.

Apakšgrupā vadībā ar 16 punktiem sešās spēlēs ir Ukraina, tālāk ar 11 punktiem piecās cīņās ir Portugāle, kurai ar septiņiem punktiem seko Serbija. Četrus punktus guvusi Luksemburga, bet viens punkts ir Lietuvai.

Savukārt Pasaules kausa ieguvēja Francija H apakšgrupas cīņā viesos ar 1:0 (0:0) uzveica Islandi. Vienīgos vārtus šajā mačā guva Olivjē Žirū, kurš 66.minūtē realizēja "pendeli".

Tikmēr Turcija mājās izrāva uzvaru 1:0 (0:0) pār Albāniju. Izšķirošos vārtus pamatlaika pēdējā minūtē guva Dženks Tosuns, kurš izmantoja albāņu nesaprašanos savā soda laukumā.

Tāpat arī trešajā šīs grupas spēlē pietika ar vieniem vārtiem uzvaras izcīnīšanai - Andora mājās ar 1:0 (0:0) sarūgtināja Moldovu. Vārtus 63.minūtē guva Marks Valess.

Apakšgrupā pēc septiņām spēlēm pa 18 punktiem ir Turcijai un Francijai, 12 punktus guvusi Islande, deviņi punkti ir Albānijai, bet pa trim - Andorai un Moldovai.

Eiropas čempionāta finālturnīram kvalificēsies katras apakšgrupas divas labākās izlases.

Nākamā gada Eiropas čempionāta finālturnīrs notiks 12 pilsētās 12 dažādās kontinenta valstīs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi