Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Covid-19 noteikumu pārkāpumu dēļ apturēta futbola spēle starp Argentīnu un Brazīliju

Tiesnešiem paužot aizdomas par Covid-19 noteikumu pārkāpumiem, svētdien netika aizvadīta 2022.gada Pasaules kausa Dienvidamerikas zonas kvalifikācijas turnīra sestās kārtas spēles starp Argentīnas un Brazīlijas futbola izlasēm.

Argentīnas un Brazīlijas izlases svētdien laukumā nospēlēja vien septiņas minūtes līdz atskanēja tiesneša svilpe, pēc kuras sākās garas diskusijas. 

Spēli pašā tās sākumā apturēja Brazīlijas medicīnas nozares pārstāvji, kuri norādīja, ka trīs argentīnieši ierašanās brīdī nav minējuši, ka iepriekš paviesojušies Lielbritānijā. Vēlāk noskaidrojās, ka karantīna bija jāievēro četriem spēlētājiem - Emiliano Martinesam, Emiliano Buendijam, Džiovanni lo Selso un Kristianam Romero.

Argentīnas izlase pēc brīža pameta laukumu un vēlāk savā "Twitter" kontā publicēja paziņojumu, norādot, ka Dienvidamerikas Futbola konfederācija (CONMEBOL) oficiāli ir pārtraukusi spēli, savukārt lēmumu par tās likteni Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) vēl nav pieņēmusi.

Brazīlijas Veselības aģentūras "Anvisa" prezidents Antonio Barra Toress atklāja, ka kopumā četriem argentīniešiem par Covid-19 noteikumu neievērošanu būs jāmaksā soda nauda un viņi tiks deportēti no valsts.

Pirms spēles ar Brazīliju četriem Argentīnas izlases futbolistiem, kuri ikdienā pārstāv Anglijas premjerlīgas klubus, bija jāievēro karantīna. Šī prasība netika ievērota, un svētdien pamatsastāvā laukumā devās trīs no četriem futbolistiem.

Argentīnas izlases galvenais treneris Lionels Skaloni pauda nožēlu par tiesnešu pieņemto lēmumu, jo abas komandas nepārprotami vēlējās turpināt spēli. Speciālists arī uzsvēra, ka nepieļaus futbolistu deportēšanu no valsts.

Tikmēr Brazīlijas Futbola federācijas prezidenta vietas izpildītājs Ednaldo Rodrigess sarunā ar kanālu "TV Globo" norādīja, ka pieņemtais lēmums ir "dīvains". Viņš skaidroja, ka Brazīlijas Futbola federācija nevienā brīdī nav atbalstījusi šādu notikumu gaitu.

Kamēr argentīnieši pameta laukumu un devās uz ģērbtuvēm, Brazīlijas izlases spēlētāji lēnām sāka gatavoties treniņam.

Brazīlijas izlase uzvarējusi visās septiņās kvalifikācijas turnīra spēlēs un ar 21 punktu ieņem pirmo vietu. Par sešiem punktiem mazāk ir Argentīnas izlasei.

2022.gada Pasaules kausa finālturnīrs norisināsies Katarā, un karsto laika apstākļu dēļ turnīrs tiks izspēlēts ziemā no 21.novembra līdz 18.decembrim.

2022.gadā Katarā notiks pēdējais Pasaules kausa finālturnīrs, kurā piedalīsies 32 komandas. 2026.gada turnīrā, kuru uzņems Kanāda, Meksika un ASV, piedalīsies 48 izlases.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Daugaviņš: Kluba sezonas beigas bija vilšanās

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Kaspars Daugaviņš pirmdien sarunā ar žurnālistiem sacīja, ka sezonas izskaņa klubā bija liela vilšanās, jo neizdevās izcīnīt čempionu titulu.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi