Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Divkārtējā Latvijas čempione futbolā Spartaks nākamajā sezonā nespēlēs augstākajā līgā

Divkārtējā Latvijas čempione futbolā Jūrmalas Spartaks komanda nākamajā sezonā nespēlēs valsts augstākajā līgā, informē Latvijas Futbola federācija (LFF).

Pirmdien LFF Klubu licencēšanas pirmās instances padome izvērtēja "Optibet" virslīgas 2023.gada sezonas dalībnieku atbilstību prasībām. Licence dalībai sacensībās piešķirta astoņiem klubiem, pieciem no kuriem ir dots termiņš atsevišķu kritēriju pilnīgai izpildei, bet vēl diviem klubiem lēmuma pieņemšana atlikta, dodot laiku neatbilstību novēršanai.

Savu licences pretendenta statusu atsaucis "Spartaks" klubs. "Spartaks" ar 30.janvāra vēstuli ir informējis padomi par to, ka atsauc savu licences pretendenta statusu LFF A licencei un turpmāk piedalīsies LFF B ("Optibet" Nākotnes līgas) klubu licencēšanas procesā. Tādējādi "Spartaks" ir atsaucis savu pieteikumu LFF A licences saņemšanai.

Lēmumi pieņemti pēc visu klubu licencēšanas procesā atrunāto kritēriju atbilstības pārbaudes juridiskajos, sporta, personāla un administratīvajos, sociālās atbildības, infrastruktūras un finanšu jautājumos. Papildus desmit klubiem, kuri iesniedza klubu licencēšanas dokumentus, pamatojoties uz to sportiskajiem rezultātiem 2022.gada sezonā, licences pretendenta statuss tika piešķirts arī "Super Nova" un Grobiņas SC.

LFF A licence pēc visu noteikumos paredzēto kritēriju izpildes piešķirta "Riga", RFS un "Tukums 2000" komandām. Četriem klubiem noteiktās kritēriju kategorijās konstatēta daļēja to izpilde, tāpēc licence piešķirta, nosakot papildus termiņus to pilnīgai izpildīšanai.

"Metta", "Liepāja" un "Daugavpils" klubiem līdz 1.martam jāiesniedz vai jāpapildina dokumentus infrastruktūras kritēriju pilnīgai izpildei noteikumu 27. paragrāfa izpildei, savukārt "Audai" līdz 15.februārim jāiesniedz vai jāpapildina dokumentus finanšu kritēriju pilnīgai izpildei noteikumu 61. un 65. paragrāfa izpildei.

"Valmiera" kluba sakarā lēmuma pieņemšana par licences piešķiršanu atlikta līdz 2.februārim, nosakot, ka klubam līdz šim datumam ir jāizpilda Klubu licencēšanas noteikumu 65. paragrāfa un 66. paragrāfa noteikumi. Attiecībā uz "Valmieras" klubu pastāv Valsts ieņēmumu dienesta (VID) administrēto nodokļu parāds, kā arī nav izpildīts 2022.gada 19.janvāra FIFA lēmums par trenēšanas un sagatavošanas kompensāciju izmaksu pret Doneckas "Šahtar" par futbolistu Romanu Jakubu.

"Jelgava" kluba sakarā lēmuma pieņemšana par licences piešķiršanu atlikta līdz 2.februārim, ņemot vērā nepieciešamību no padomes puses papildus izvērtēt licences pretendenta atbilstību noteikumu juridiskajiem un finanšu kritērijiem, proti, galvenajam trenerim un vārtsargu trenerim šobrīd nav attiecīgās kvalifikācijas minēto pozīciju ieņemšanai un ir jāveic augstākas kvalifikācijas kursu apmaksa. Tāpat "Jelgavas" klubā juridiskā persona, kurā atrodas licences pretendenta jaunatnes struktūra, kas ļauj izpildīt 16.paragrāfa prasības, nav iekļauta to juridisko personu lokā, kuras ir jānovērtē saskaņā ar noteikumiem, tajā skaitā paragrāfiem, kas attiecās uz finanšu kritērijiem.

Izskatot "Super Nova" pieteikumu licencei, konstatēts, ka personāla un administratīvie, kā arī infrastruktūras kritēriji ir izpildīti daļēji. Klubam licence piešķirta, nosakot papildus termiņu to pilnīgai izpildīšanai - līdz 1.martam jāiesniedz vai jāpapildina dokumentus personāla un administratīvo kritēriju un infrastruktūras pilnīgai izpildei.

Padome lēmusi nepiešķirt LFF A licenci Grobiņas SC saistībā ar infrastruktūras, sporta, personāla un administratīvo, kā arī infrastruktūras kritēriju neizpildi. Lēmumu par licences neizsniegšanu Grobiņas SC ir tiesības pārsūdzēt piecu darba dienu laikā no lēmuma paziņošanas dienas.

Jaunā "Optibet" Virslīgas sezona sāksies 11.martā, bet noslēgums paredzēts 11.novembrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi