Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Futbola virslīgas sezona sākas ar Liepājas uzvaru pār Daugavpili

Optibet Latvijas futbola virslīgas 2020.gada sezona pirmdien iesākās ar Liepājas un RFS uzvarām.

Futbola virslīgas sezonai bija jāsākas 13.martā, bet dienu iepriekš tika paziņots, ka Latvijā ieviesīs ārkārtas situāciju. Vēl 12.martā tika pieļauts scenārijs, ka turnīra pirmās spēles tiks aizvadītas pie tukšām tribīnēm, bet situācija strauji mainījās, un nākamās dienas rītā virslīgas čempionāta sākums tika atcelts.

Pagājušajā nedēļā tika lemts, ka virslīgas jaunā sezona sāksies 15.jūnijā. Komandas iepriekš paredzēto četru apļu vietā aizvadīs trīs.

Liepājnieki pirmdien viesos ar 2:0 (2:0) uzvarēja Daugavpili, ar divām rezultatīvām piespēlēm izceļoties Artūram Karašauskam.

Jau spēles desmitajā minūtē bīstami pa daugavpiliešu vārtiem sita Amansiu Fortišs, kuram uzbrukuma noslēguma fāzē piespēlēja Karašausks. Puslaika noslēgumā bija vēl vairāki draudīgi momenti, kas vainagojās ar liepājnieku diviem vārtiem.

Vispirms 42.minūtē pēc Karašauska piespēles no labās malas, "otrajā stāvā" uzvarēja baltkrievu uzbrucējs Pilips Ivanovs, kurš ar galvu raidīja bumbu mērķī. Pēc trim minūtēm Fortišs pēc vēl vienas Karašauska piespēles no aptuveni 13 metriem panāca 2:0. 

Otrā puslaika ievadā par savu vārtu drošību vairāk bija jāuztraucas Liepājai. Vispirms Namdī Ofors no pāris metriem iesita bumbu pretinieku vārtsargam kājās, bet dažas minūtes vēlāk pieredzējušais Valērijs Afanasjevs, kurš 2015.gadā ar Liepāju kļuva par čempionu, pēc sitiena no soda laukuma robežas trāpīja pa vārtu stabu.

Turpinājumā pie vārtiem vairs nebija strauju pavērsienu, tomēr cīņa bija gana sīva, un neiztika bez grūstīšanās un dzeltenajām kartītēm.

Tikmēr vicečempione RFS savā laukumā ar 1:0 (1:0) apspēlēja bronzas medaļu laureāti Ventspili.

Vienīgos un uzvaru nesošos vārtus rīdziniekiem guva Emersons Santana Deuslesiānu, kurš devītajā minūtē saņēma Sedrika Kuadio piespēli un no vārtsarga laukuma stūra panāca 1:0. Ventspilnieku aizsardzība un vārtsargs netika galā ar RFS uzbrukuma otro vilni.

Nākamajā desmitminūtē traumas dēļ maču nevarēja turpināt spēles galvenais tiesnesis Andris Treimanis, kura pienākumus pārņēma ceturtais soģis Mareks Ķere. Tiesneša savainojuma dēļ pirmā puslaika kompensācijas laiks bija astoņas minūtes, tādējādi spēle, kas sākās vienlaikus ar dueli Daugavpilī, noslēdzās vēlāk.

Otrā puslaika sākumā Ventspils izdarīja spiedienu uz laukuma saimnieku vārtiem. Vienā no epizodēm 54.minūtē Kaspars Svārups trāpīja pa vārtu konstrukciju, latviešu uzbrucējam nespējot izlīdzināt rezultātu.

Kurzemnieki cīņu noslēdza mazākumā, jo otrā puslaika pēdējā desmitminūtē Andrijam Sahņevičam pēc ieilguša konflikta ar Aleksandru Solovjovu neizturēja nervi, un ukraiņu aizsargs ātri tika pie divām dzeltenajām kartītēm.

Vēl šodien čempione Riga Skonto stadionā plkst.20.15 uzņems Valmieru, maču tiešraidē translējot kanālam Sportacentrs.com TV

16.jūnijā savā starpā tiksies Metta - Spartaks un Tukums 2000/TSS - Jelgava.

Virslīgas sacensības noritēs bez skatītājiem, stingri ievērojot iepriekš izstrādātā sanitārā protokola prasības.

Šajā sezonā virslīgā startēs desmit komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn un par divām vairāk nekā aizpērn. Laukumos šogad dosies Riga, RFS, Ventspils, Valmiera, Jūrmalas Spartaks, Liepāja, Jelgava, Daugavpils, Metta un Tukums 2000/TSS.

Dalību Eirokausos nodrošina pirmo trīs vietu ieguvējas, kā arī vēl viena ceļazīme tiek izspēlēta Latvijas kausa izcīņā (ja kausa ieguvēja ir kāda no komandām, kas ieņem vietu labāko trijniekā virslīgā, tad ceturto Eirokausu ceļazīmi iegūs čempionāta ceturtās vietas īpašniece, kā tas pērn veiksmīgi izdevās valmieriešiem). 

Šajā sezonā virslīgā leģionāru limits paaugstināts līdz astoņiem spēlētājiem. Tas nozīmē, ka laukumā vienlaicīgi jābūt vismaz trim asociācijā sagatavotiem spēlētājiem. Pērn limits bija pieci ārvalstu spēlētāji.

Tāpat kā daudzās citās valstīs pēc koronavīrusa pauzes virslīgas čempionāta reglamentā 2020.gada sezonā ir palielināts atļauto spēlētāju maiņu skaits no trim līdz piecām.

Šobrīd plānots, ka četras no piecām kārtas spēlēm būs vērojamas kanālā Sportacentrs.com TV, bet viena - kanālā Best4Sport TV.

Jau otro sezonu turnīra ģenerālsponsors ir uzņēmumu grupa Optibet.

Pērn par Latvijas čempioni tika kronēta Riga, bet savu pirmo trofeju kluba vēsturē ieguva RFS, kas uzvarēja valsts kausa izcīņā.

papildināts viss teksts 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi