Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Gutkovskis: Jāpiestrādā pie pēdējās piespēles un realizācijas, tad ar mums rēķināsies visi

Kad Latvijas vīriešu futbola izlase būs uzlabojusi piespēļu kvalitāti un realizāciju, ar komandu kā sīkstu pretinieku rēķināsies arvien vairāk valstsvienību, pēcspēles preses konferencē uzbrucēja Vladislava Gutkovska teikto citē Latvijas Futbola federācija (LFF).

Jau ziņots, ka Jau ziņots, ka Latvijas vīriešu futbola izlase otrdien 2022.gada Pasaules kausa kvalifikācijas cikla sestajā spēlē viesos cīnījās bezvārtu neizšķirti 0:0 (0:0) ar Melnkalni.

Latvija šajā ciklā divreiz spēlējusi neizšķirti ar rangā augstāk esošām izlasēm.

"Visa komanda šodien atdeva visus spēkus. Ir ļoti patīkami, ka, neskatoties uz tik spraigu kalendāru - trīs spēles deviņās dienās -, izdevās gūt rezultātu, kas mums ir drīzāk pozitīvs, nekā negatīvs," pēc spēles teica Gutkovskis. "Tieši tādās spēlēs visu izšķir meistarība, kas ļauj pēdējās minūtēs gūt vārtus un izraut uzvaras. Tā ka šajā ziņā, protams, ir arī nelielas mieles par to, ka neuzvarējām spēli."

Pirmajā puslaikā Gutkovskim bija lieliska iespēja gūt vārtus un pašam mainīt spēles rezultātu.

"Bumba veiksmīgi atlēca pēc tam, kad Roberts Uldriķis vareni pacīnījās, aizsargs ieņēma nepareizu pozīciju. Tagad laikam jāsaka, ka nedaudz pasteidzos ar lēmuma pieņemšanu. Ieraudzīju, ka vārtsargs ir ieņēmis augstu stāju, centos pārmest bumbu viņam pāri. Laikam viņš speciāli parādīja viltus solīti uz priekšu, paredzot, ka es redzēšu viņa kustību, bet galu galā viņš palika uz vietas," epizodi atminējās uzbrucējs. "Tādās epizodēs jābūt aukstasinīgākām, precīzākam. Tādās spēlēs mums nav ļoti daudz vārtu gūšanas iespēju. Jāizmanto tās labāk. Pie tā noteikti jāstrādā."

Gutkovska vērtējumā spēle pret Norvēģiju kaut kādā mērā bija vieglāka.

"Tiesnesis šodien ļāva spēlēt, bet aizsargi - ne pārāk. Daudz "netīras" spēles, liek lietā rokas, elkoņus. Situāciju apgrūtināja arī agri iegūta dzeltenā kartīte. Ik pa laikam paturēju to prātā, lai neietu pārāk asi kādā divcīņā, lai neizdarītu muļķību, kas komandai varētu dārgi maksāt," pretinieku spēku samēru salīdzināja Gutkovskis. "Lielāko spēles daļu nevarēju pret aizsargiem spēlēt tikpat agresīvi, kā viņi pret mani, tāpēc nācās pieciest to, ko viņi man darīja."

Uzbrucējs nevairījās paslavēt vārtsargu Robertu Ozolu un arī aizsardzības līniju, kas līdz pat mačam beigām netaupīja spēkus.

"Tiešām apbrīnojami, ņemot vērā, ka dažiem no viņiem tā bija jau trešā pilnā spēle šajā nometnē," komandas biedrus slavēja futbolists. "Pat spēles izskaņā metās priekšā katrai bumbai. Aizsargi un vārtsargs šodien bija mūsu drošais mūris, kas atvairīja pretinieku uzbrukumu viļņus."

Gutkovskis ir pārliecināts, ka Latvijas izlasei izdevies uzlabot rezultativitāti, un komanda iet pareizajā virzienā. Lai tik saspringtās spēlēs izcīnītu uzvaru, vēl trūkst meistarības un aukstasinības.

"Jāpiestrādā pie pēdējās piespēles un iespēju realizācijas. Tad kļūsim par komandu, ar kuras pretestību būs nopietni jārēķinās visiem," pārliecināti pauda Gutkovskis.

G apakšgrupā pēc sešām spēlēm pa 13 punktiem ir Nīderlandei un Norvēģijai, 11 punktus guvusi Turcija, astoņi punkti ir Melnkalnei, pieci Latvijai, bet Gibraltārs joprojām ir bešā.

Jau ziņots, ka Latvijas futbolisti trešdien mājās ar 3:1 uzvarēja Gibraltāru, bet sestdien ar 0:2 piekāpās Norvēģijai. Otrajā mačā savainojumu guva Latvijas izlases vārtsargs Pāvels Šteinbors, kuru nomainīja Ozols. Šteinbors otrdien nebija gatavs atgriezties laukumā, tāpēc Ozols sargāja vārtus arī duelī pret Melnkalni.

Pretiniekiem traumas dēļ nevarēja palīdzēt uzbrucējs Stevans Jovetičs, bet diskvalifikācija liedza spēlēt aizsargam Stefanam Savičam, tādējādi Melnkalne palika bez saviem vadošajiem futbolistiem.

Melnkalne vispirms spēlēja neizšķirti 2:2 ar Turciju, bet pēc tam ar 0:4 kapitulēja Nīderlandei.

24.martā "Skonto" stadionā notikušajā spēlē ar 2:1 uzvarēja Melnkalne. Abas izlases tikušās arī divās pārbaudes spēlēs - 2012.gadā Melnkalne uzvarēja ar 2:0, bet pērn oktobrī pretinieki tikai pamatlaika beigās izrāva neizšķirtu 1:1.

Latvija FIFA rangā ieņem 136.vietu, bet Melnkalne ir 67.vietā.

Eiropas zonā izlases sadalītas desmit apakšgrupās - piecās pa piecām izlasēm un piecās pa sešām izlasēm. Pasaules kausa finālturnīram kvalificēsies desmit grupu uzvarētājas, bet "play-off" kārtā piedalīsies desmit otro vietu ieguvējas un divas labākās UEFA Nāciju līgas komandas, kas apakšgrupās būs ārpus labāko divnieka.

Izslēgšanas turnīrā 12 izlases tiks sadalītas trīs "play-off" zaros, kur 2022.gada martā tiks noskaidrotas vēl trīs finālturnīra dalībnieces.

Pasaules kausa finālturnīrs norisināsies Katarā, un karsto laika apstākļu dēļ turnīrs tiks izspēlēts ziemā no 21.novembra līdz 18.decembrim.

2022.gadā Katarā notiks pēdējais Pasaules kausa finālturnīrs, kurā piedalīsies 32 komandas. 2026.gada turnīrā, kuru uzņems Kanāda, Meksika un ASV, piedalīsies 48 izlases.

Latvijas futbola izlases sastāvs: Roberts Ozols, Antonijs Černomordijs, Kaspars Dubra, Roberts Savaļnieks, Raivis Andris Jurkovskis, Artūrs Zjuzins (Igors Tarasovs, 81.min.), Eduards Emsis, Vladimirs Kamešs (Andrejs Cigaņiks, 63.min.), Jānis Ikaunieks, Vladislavs Gutkovskis (Raimonds Krollis, 72.min.), Roberts Uldriķis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi