Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Jokota izrauj Valmieras futbolistiem uzvaru pār Ventspili

Valmieras komanda svētdien Optibet Latvijas futbola virslīgas trešās kārtas noslēdzošajā spēlē mājās ar rezultātu 1:0 (0:0) uzveica Ventspili. Uzvaras vārtus spēles 88.minūtē guva Daisuke Jokota.

Spēles pirmajās minūtēs pāris iespējas atklāt rezultātu bija valmieriešu uzbrucējam Ibrahimam Sovam, taču veiksme bija viesu pusē. Mača otrajā desmitminūtē "Ventspils" savainojumu dēļ zaudēja uzreiz divus futbolistus - Milenko Maloviču un Marku Kurtišu, kurus nomainīja attiecīgi Andrijs Sļinkins un Kristers Neilands.

Puslaika pēdējās minūtēs valmieriešiem bija dažas iespējas izvirzīties vadībā, taču tās palika neizmantotas. Vienā no labākajiem momentiem Raimonda Kroļļa sitienu bloķēja Artūrs Ļotčikovs.

Arī otrā puslaika sākumā Sovs varēja izmainīt rezultātu uz tablo, bet vēlāk viņu nomainīja Ēriks Punculs. Tieši Punculam 74.minūtē bija laba izdevība panākt 1:0, taču veiksmīgi vārtos nospēlēja viņa bijušais komandas biedrs Vladislavs Lazarevs.

Dažas minūtes vēlāk kārtējo valmieriešu momentu izniekoja Džibrils Gejs. Tomēr spēles 88.minūtē valmierieši izmantoja vienu no savām daudzajām iespējām - Punculs no soda laukuma stūra centrēja bumbu un Jokota vārtu priekšā pielika kāju, japānim panākot 1:0.

Ar "sauso" uzvaru virslīgā debitēja vārtsargs Rihards Matrevics.

Valmierieši pirmajā kārtā ar 3:2 viesos uzvarēja RFS, bet otrajā mačā mājās spēlēja 2:2 ar "Daugavpili". "Ventspils" vispirms ar 0:3 zaudēja "Riga" un tad spēlēja 1:1 ar RFS.

Pērnsezon pārsvars bija valmieriešiem. Divas spēles beidzās neizšķirti (2:2 un 1:1), bet vienā ar 3:0 pārāki bija "Valmieras" futbolisti.

Jau ziņots, ka pirms tam RFS svinēja pirmo uzvaru sezonā, galvaspilsētā ar 4:0 (2:0) sagraujot "Liepāju".

Turnīra līdere ar deviņiem punktiem trīs mačos ir "Riga", septiņi punkti ir "Daugavpils" un "Valmieras" futbolistiem, bet četri punkti ir RFS kontā. "Liepāja" un "Spartaks" seko ar trim punktiem, bet nākamo pozīciju aizņem "Ventspils", kurai izcīnīts viens punkts. Bez punktiem pagaidām ir "Metta", kas zaudējusi trīsreiz.

2021.gada sezonā Latvijas futbola virslīgā spēlē pērnā gada čempione "Riga", otrās vietas ieguvēja RFS, bronzas medaļniece "Valmiera", kā arī "Ventspils", "Liepāja", Jūrmalas "Spartaks", "Metta" un "Daugavpils". Čempionāta priekšvakarā Latvijas Futbola federācija (LFF) atsauca Latvijas futbola virslīgas potenciālā jaunpienācēja Jūrmalas "Noah" komandas licenci dalībai turnīrā.

Šī gada virslīgas čempions noskaidrosies četru apļu turnīrā, katrai komandai aizvadot 28 spēles. Kalendārs veidots tā, lai būtu pēc iespējas ērtāks futbola līdzjutējiem. Spēles tikpat kā nepārklāsies, turklāt kārtas pārsvarā tiks izspēlētas divās - trijās dienās.

Šīs sezonas virslīgas čempionāta pēdējās vietas ieguvēja par tiesībām piedalīties 2022.gada virslīgas sacensībās pārspēlēs tikies ar "Optibet" Nākotnes līgas gaidāmās sezonas trešo spēcīgāko komandu. Latvijas pēc spēka otrās līgas divas spēcīgākās komandas iegūs tiesības spēlēt 2022.gada virslīgas čempionātā, kur nākamsezon iecerēts atgriezties pie desmit vienībām.

Arī šosezon futbola cienītāji var tiešraidē vērot visas Latvijas čempionāta spēles. Tās ir pieejamas virslīgas mājaslapā un portālā "Sportacentrs.com", kā arī "Sportacentrs.com TV" kanālā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi