Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Jūrmalas Spartakā un Valmierā konstatēti četri Covid-19 saslimšanas gadījumi

Divos Latvijas Optibet futbola virslīgas klubos - Jūrmalas Spartakā un Valmierā - konstatēti kopumā četri klubu administrācijas darbinieku vai apkalpojošā personāla pārstāvju Covid-19 saslimšanas gadījumi, sestdien ziņo Latvijas Futbola federācija (LFF), kā arī klubi savās Facebook vietnēs.

LFF ziņo, ka ciešā sadarbībā ar attiecīgajām iestādēm ir uzsāktas visas nepieciešamās darbības slimības ierobežošanai. Visos virslīgas klubos ceturtdien un piektdien ir veiktas centralizētas Covid-19 pārbaudes, tām turpinoties arī nākamajās dienās.

Pēc informācijas saņemšanas par Covid-19 saslimšanu Guntaram Indriksonam, kurš 3.jūlijā apmeklēja LFF kongresu un kandidēja uz valdes locekļa amatu, LFF tūlītēji organizēja gan kongresa rīkošanā iesaistīto, gan neiesaistīto LFF darbinieku testēšanu, kā arī tika veiktas pārbaudes LFF valdes locekļiem. Operatīvā kārtā veiktās šo cilvēku pārbaudes pozitīvas analīzes neatklāja.

Paralēli LFF uzsāka kongresā bijušo LFF biedru, tehnisko darbinieku un viesu apziņošanu, aicinot izmantot iespēju veikt valsts apmaksātās pārbaudes. Tāpat LFF savus spēkus koncentrēja LFF organizēto sacensību sanitārā protokola tālākai ievērošanai, sniedzot konsultatīvo un organizatorisko atbalstu virslīgas klubiem un to testēšanā, lai iespējami ātri nodrošinātu pēc iespējas drošākus apstākļus virslīgas čempionāta turpināšanai.

Šīs ar Slimību profilakses un kontroles centru (SPKC), kā arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu (NMPD) un Centrālo laboratoriju saskaņotās darbības atklājušas četrus saslimšanas gadījumus divos virslīgas klubos (vienā klubā - trīs, otrā - viens saslimšanas gadījums).

Saslimušo personu vidū nav attiecīgo klubu spēlētāju.

Pēc LFF pieejamās informācijas trīs no šiem četriem saslimšanas gadījumiem saista pārvietošanās kopīgā transportlīdzeklī pēc 3.jūlija LFF kongresa ar Indriksonu, par kura saslimšanu 8.jūlijā ar sociālo tīklu palīdzību paziņoja pats saslimušais.

Ceturtā persona pozitīvas analīzes saņēmusi pēc centralizētās testēšanas attiecīgajā klubā.

Par visiem šiem un ar saslimšanu saistītajiem apstākļiem sekmīgai epidemioloģiskās izmeklēšanas veikšanai ir informēti SPKC profesionāļi.

Abos virslīgas klubos jau ir veiktas centralizētas Covid-19 pārbaudes un pēc visu rezultātu saņemšanas jauni saslimšanas gadījumi nav konstatēti.

Noteiktā secībā tiek testēti arī pārējo virslīgas klubu spēlētāji un oficiālās personas, kā arī sacensību tiesneši.

Jūrmalas Spartaks sestdien savā tīmekļa vietnē Facebook paziņoja, ka pēc LFF kongresa "mūsu klubs sadarbībā ar LFF un SPKC operatīvām darbībām ir veicis visu savu darbinieku, sportistu un apkalpojošā personāla testēšanu".

"Testu rezultātā diemžēl ir atklāti trīs pozitīvie rezultāti kluba vadības un apkalpojošā personāla vidū," ziņo klubs. "Divos gadījumos ir pilnībā noteikts inficēšanas iemesls, abas personas bija klātienē apmeklējušas LFF kongresu un bija tiešā kontaktā ar cilvēku, kuram tika konstatēts Covid-19 pozitīvais rezultāts. Trešā gadījuma inficēšanas iemesli tiek noskaidroti. Visas trīs personas tika nekavējoties izolētas, šobrīd atrodas karantīnā un nerada bīstamību ne komandai, ne apkārtējiem."

Pārējiem kluba darbiniekiem, sportistiem, apkalpojošam personālam, stadiona darbiniekiem un citām ar Spartaku saistītām personām saslimšanas simptomi nav konstatēti, un visi testu rezultāti ir negatīvi.

Ar paziņojumu klajā sestdien nāca arī Valmiera.

"Varam apstiprināt, ka Covid-19 pozitīvs atklāts mūsu kluba viceprezidentam Uldim Pūcītim (tests veikts 9.jūlijā)," vēsta kluba Facebook vietne tīmeklī. "10.jūlijā testēti tika arī visi mūsu virslīgas un dublieru komandas futbolisti, treneri un atbalsta personāls, kopskaitā 46 personas. Visiem testa rezultāts izrādījās negatīvs."

"Pūcīša Covid-19 gadījums ir izsekots, un ir zināms, ka slimība iegūta, esot tiešā kontaktā ar jau iepriekšminēto personu, kura līdzīgi kā viņš apmeklēja LFF kongresu 3.jūlijā, turklāt tās pašas dienas vakarā abas personas kopā devās arī uz Optibet virslīgas spēli Valmierā."

Tiek ziņots, ka kluba viceprezidentam pirmie slimības simptomi parādījās 9.jūlijā, un, sākot no šīs dienas, viņš ir karantīnā.

Valmiera, ievērojot visus piesardzības pasākumus, turpina darbu ierastā režīmā, gatavojoties tuvākajām virslīgas un dublieru čempionāta spēlēm.

Kā to paredz SPKC norādes un LFF organizēto sacensību sanitārais protokols, visas četras personas uz normatīvajos dokumentos noteikto periodu atrodas pašizolācijā.

Pēc LFF pieejamās informācijas līdz šim veiktajās pārējo LFF 3.jūlija kongresa dalībnieku (LFF biedri, viesi, tehniskais personāls, vēlēšanu kandidāti) pārbaudēs konstatēts vēl viens Covid-19 saslimšanas gadījums.

Tāpat konstatēts, ka vienas saslimušās personas ģimenes piederīgais piektdien atradies Metta kluba treniņnometnē LFF Mācību un treniņu centrā Staicele. Pēc konsultācijām ar attiecīgajām iestādēm, kā arī izvērtējot Metta plašo preventīvo un drošības pasākumu klāstu, kas tiek nodrošināts akadēmijas jauniešiem, saslimšanas riski bija vērtējami kā zemi.

Neskatoties uz to, persona tika operatīvi atbrīvota no tālākas dalības nometnē, un tai tika nodrošināta nepieciešamā pārbaude, kamēr pārējo nometnes dalībnieku vecāki tika informēti par nepieciešamību turpmāko periodu rūpīgi sekot līdzi savu atvašu pašsajūtai, nepieciešamības gadījumā veicot arī pakārtotās SPKC rekomendētās darbības. Pārbaudēs ģimenes piederīgajam saslimšana netika konstatēta.

(papildināta visa ziņa)

Top komentāri

X
X
Vienā vietā ar visu futbola grāmatu...
Tautas kājbumba
T
Vajag visu šito padarīšanu kopā ar Ģinamo/kgb rippelistiem pārbāzēt uz krievzemi, mazāk čakara un negoda !
Latvju puika
L
čekists indriķsыns būs kārtīgi sabļāvis uz krievu totolīgas ierindniekiem ...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi