Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Krievijas un Baltkrievijas futbolisti pagaidām drīkst spēlēt Latvijas klubos

Krievijas un Baltkrievijas futbolisti pagaidām drīkst spēlēt Latvijas klubos, pirms Optibet Latvijas futbola virslīgas čempionāta sākuma sarunā ar aģentūru LETA apstiprināja Latvijas Futbola federācijas (LFF) ģenerālsekretārs Arturs Gaidels.

Piektdien ar "Liepājas" un Salaspils "Super Nova" spēli Kurzemē sākas 2022.gada "Optibet" Latvijas futbola virslīgas čempionāts, un klubu pieteikumos vēl ir pa kādam Krievijas un Baltkrievijas futbolistam.

"LFF klubiem stingri rekomendē nesadarboties ar Krievijas un Baltkrievijas pārstāvjiem, taču tas ir kluba lēmums," skaidro Gaidels.

"Aizlieguma abu šo valstu futbolistiem spēlēt Latvijas klubos nav. Šajā jautājumā mēs turpinām juridiskas konsultācijas ar Starptautisko Futbola federāciju asociāciju (FIFA)," piebilst LFF ģenerālsekretārs.

Arī FIFA pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā nav aizliegusi Krievijas un Baltkrievijas sportistu dalību citu valstu komandās, tomēr liedzot abu šo valstu klubiem un izlasēm dalību starptautiskās sacensībās.

Starptautisko sporta veidu organizācijās nav vienbalsības jautājumā par Krievijas un Baltkrievijas sportistu startu starptautiskajās sacensībās. Piemēram, Starptautiskā Riteņbraukšanas savienība (UCI) ir aizliegusi Krievijas un Baltkrievijas riteņbraukšanas komandām piedalīties visos starptautiskajos riteņbraukšanas pasākumos, taču citu profesionālo komandu rindās abu valstu sportisti drīkst startēt.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi