Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Ļašenko Jakubovska apgalvojumus sauc par provokāciju un apsver iespēju tiesāties

Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidents Vadims Ļašenko pirmdien Latvijas Televīzijas raidījumā Sporta studija Aleksandra Jakubovska izteikumus par to, ka viņš pircis sarunas ierakstu no uz mūžu diskvalificētā Oļega Gavrilova, nosauca par provokāciju.

Kā pirms divām nedēļām ziņoja portāls "Delfi.lv", bijušais futbola kluba Daugavpils "Noah Jurmala" vadītājs Jakubovskis medijam atklāja, ka ar viņa starpniecību 2019.gadā Ļašenko ticies ar Gavrilovu, no kura iegādājies tā brīža LFF prezidenta Kaspara Gorkša un Gavrilova sarunas ierakstu, samaksājot par to 50 000 eiro. Pēc tam Ļašenko 2019.gada februārī vairākām personām esot piedāvājies noklausīties sarunu, kurā it kā dzirdamas Gavrilova un Gorkša balsis.

Ļašenko Jakubovska izteikumus sauc par provokāciju, kas tika pasniegta sabiedrībai, kam tas bija interesanti. "Oficiālajā [futbola federācijas] mājaslapā nevar komentēt baumas un provokācijas," raidījumā teica LFF prezidents. 

Atbildot uz tiešu žurnālista jautājumu par to, vai viņš ir pircis šo audio ierakstu, Ļašenko atkal atbildēja tikai to, ka nevar komentēt baumas.

"Cilvēkam, kurš sniedza interviju, ir trīs krimināllietas par nodokļu nemaksāšanu, spēļu rezultātu sarunāšanu un parakstu viltošanu. Viņam ir apšaubāma reputācija, tāpēc mēs zinājām, ka būs pretreakcija, un bijām tam gatavi," teica Ļašenko.

"Tiks izmeklēts viss stāsts un raksts, protams, iespējams, nāksies iet uz tiesu. Jāsaprot, ka šiem cilvēkiem nav robežu, viņi tikai gaida procesa attīstību, bet mums jādomā par futbola attīstību, legāliem veidiem, kā varam attīstīt mūsu mīļāko sporta veidu un netērēt laiku uz kriminālām personām. Ar šīm personām varam komunicēt tikai ar policijas starpniecību," šābrīža situāciju komentēja LFF prezidents.

Uz jautājumu, vai Ļašenko ir ticies ar Gavrilovu, viņš neatbildēja, norādot vien, ka "nevar komentēt baumas un provokācijas".

Otrdien sanāks LFF Godīgas spēles un ētikas komisija, kurā tiks izskatīta šī situācija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi