Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Ļašenko: UEFA lēmums par Krievijas U-17 jauniešu atgriešanu sacensībās uzkrita kā sniegs uz galvas

Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) lēmums par Krievijas U-17 jauniešu atgriešanu sacensībās uzkrita kā sniegs uz galvas, intervijā TV3 raidījumā 900 sekundes atzina Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidents Vadims Ļašenko.

LFF bija gaidījusi UEFA lēmumu par Eiropas čempionāta U-17 organizēšanu Latvijā, un šāds lēmums sagaidīts, ļaujot valstī pirmo reizi rīkot vislielāko Eiropas čempionāts U-17. Tomēr pēc šī lēmuma "kā sniegs uz galvas nokrita" lēmums par Krievijas U-17 jauniešiem. "Tas bija negaidīti , turklāt uzzinājām to no medijiem," sacīja Ļašenko.

Viņš uzsvēra, ka LFF nekavējoties reaģēja un publiski pauda savu pozīciju saistībā ar šo UEFA lēmumu. Patlaban LFF pozīcijai pievienojušās apmēram 10 citas federācijas, un, cik Ļašenko zināms, arī trīs no pieciem UEFA viceprezidentiem balsoja pret Krievijas jauniešu komandas atgriešanu sacensību apritē.

"Lēmums ir pārsteigums visiem, un jāskatās, kāda reakcija būs no atlikušajām futbola federācijām. Cerēsim, ka UEFA vēl šo lēmumu mainīs," sacīja LFF prezidents.

Ļašenko atgādināja, ka Saeimā tiek virzīts likumprojekts, kas liegtu Latvijas sportistiem piedalīties tādās sacensībās, kurās startē arī Krievijas un Baltkrievijas sportisti. Viņaprāt, šāds likumprojekts noņems pārdomas par iespējām spēlēt kādā "neitrālā teritorijā", stingri parādot Latvijas un federācijas pozīciju.

Kā ziņots, "Jaunās vienotības" (JV) deputāti rosina aizliegt Latvijā organizēt sporta spēles ar Krievijas vai Baltkrievijas nacionālo vai jauniešu izlašu dalību.

Kā aģentūru LETA informēja JV Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Edmunds Jurēvics, Sporta likumā rosināts noteikt, ka Latvijā ir aizliegts organizēt komandu sporta spēļu nacionālo vai jauniešu izlases sacensības, kurās piedalās Krievijas vai Baltkrievijas nacionālās izlases zem sava karoga vai neitrālā statusā.

Kā ierakstā tviterī skaidro Saeimas Sporta apakškomisijas vadītājs Dāvis Mārtiņš Daugavietis (JV), grozījumi nepieciešami saistībā ar šīs nedēļas amorālo UEFA lēmumu pielaist starptautiskajiem turnīriem Krievijas jauniešu izlases.

Daugavietis skaidro, ka grozījumi iesniegti, lai neļautu leģitimizēt kara noziegumus izmantojot sportu, lai neļautu agresorvalstu pieaugušo un jauniešu izlasēm spēlēt Latvijā.

Likumprojekta anotācijā norādīts, ka Krievijas ārpolitikas doktrīnā viens no tās vērtību izplatīšanas virzieniem ir tā sauktās "maigās varas" izmantošana attiecību veidošanā ar ārvalstīm, un sports ir viens no tās izmantošanas veidiem.

Likuma grozījumu pamatmērķis ir atkārtoti uzsvērt Latvijas solidaritāti ar Ukrainu un saknē bloķēt jebkādus Krievijas centienus leģitimizēt savus kara noziegumus caur sportu.

Kā ziņots, UEFA devusi zaļo gaismu Krievijas U-17 vīriešu un sieviešu izlašu dalībai starptautiskos turnīros, teikts organizācijas paziņojumā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi