Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Latvijas futbola klubi Eiropas līgas trešajā kārtā – viens, divi vai varbūt pat trīs?

Ceturtdien, augusta mēneša pirmajā dienā, Latvijas futbola komandas Riga, Ventspils un Liepāja aizvadīs savas atbildes spēles UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīrā, cenšoties iekļūt trešajā atlases kārtā. Par savu vietu tajā visnotaļ droša var būt tikai Ventspils, kurai gan arī vispirms vēl jāpaveic uzdevums līdz galam, kamēr Rīgas un Liepājas klubiem sporta totalizatora Betsafe futbola prognozes paredz sarežģītus mačus ar nelielām izredzēm.

Ja augusta mēnesī dalību Eirokausos turpina vēl trīs Latvijas klubi, tad šo vasaru Latvijas futbolam jāsauc par sekmīgu, turklāt visas pazīmes liecina, ka vismaz viena komanda turpinās spēlēt arī vismaz līdz augusta vidum. Pirms nedēļas aizvadītajos mačos Eiropas līgas otrajā kārtā Ventspils izmantoja likteņa doto iespēju un ar 4:0 sagrāva Maltas komandu, kas nozīmē lieliskas iespējas iekļūt trešajā kārtā.

Ventspilij izbraukumā Maltā gan tiek paredzēta grūta spēle, kurā ventspilnieki nemaz netiek uzskatīti par favorītiem, lai gan pirmās spēles rezultāts varētu mudināt domāt, ka maltieši uz vienas kājas apspēlējami. Tā gluži nav (viedokli šajā jautājumā katrs interesents var pavaicāt Horvātijas Hajduk komandas līdzjutējiem), un bukmeikeri vērtē, ka Ventspils uzvara Maltā ir ar koeficientu 3.30.

Ventspils sakarā svarīgi uzsvērt, ka klubs var bez problēmām atļauties zaudēt ar pat trīs vārtu starpību. Līdzīga situācija bija arī iepriekšējā kārtā, kad pēc uzvaras 3:0 viesos bija jātiekas ar Albānijas Teuta un tika zaudēts 0:1. Maltas komanda tomēr ir ar spēcīgiem leģionāriem, spēlēs sev ierastajos apstākļos, kas apmēru ziņā nelielās Maltas salas sakarā ir visai svarīgi, arī ņemot vērā vasaras svelmi Vidusjūras vidū. Tāpēc šajā mačā daudz vārtus nevajag gaidīt – iespēja, ka tiks iesisti divi vai mazāk vārti, ir ar koeficientu 1.99.

Arī Riga komanda, Latvijas čempionvienība, savā duelī sagaidīja likteņa dāvanu – mača ievadā pret Polijas Piast izdevās gūt vārtus pēc pretinieku rupjas kļūdas. Turpinājumā gan sekoja trīs ielaisti vārti un šķietami sagrautas izredzes, bet tad ar vēl vienas veiksmes palīdzību izdevās panākt 2:3, un visa intriga tika atlikta uz Rīgu.

Riga pagaidām vēl nav izdevies uzvarēt nevienā Eirokausu duelī, lai gan visas cīņas bijušas līdzvērtīgas Riga spēcīgās aizsardzības dēļ. Tagad būs nepieciešams uzbrukt, jo derēs tikai uzvara, uz kuru Betsafe bukmeikeri piedāvā koeficientu 3.85. Tas nav pats ticamākais scenārijs, taču Riga panākums ar 1:0 nebūs arī pati milzīgākā sensācija, ko varētu sagaidīt šajā nedēļā Eiropas futbolā.

Savukārt Aleksandra Starkova vadītā Liepāja savā laukumā domās, kā atspēlēt pirmajā mačā Zviedrijā iekrāto deficītu 0:2 pret Norrkoping. Tīri teorētiski liepājniekiem ticis pats sarežģītākais uzdevums starp Latvijas klubiem, taču to pašu varēja teikt arī par Eiropas līgas pirmo kārtu. Favorīti uz uzvaru gan mačā, gan visā duelī kopumā ir zviedri, bet Liepājai, lai noturētu sev izredzes uz panākumu, ļoti nepieciešams nosargāt savus vārtus neskartus (koeficients 4.85), jo pašiem viesos iesist neizdevās un attiecīgi nebūs derīgas arī uzvaras ar rezultātu 3:1 vai 4:2.

Līdz ar to visticamākais iznākums Latvijas futbola klubiem Eiropas līgas otrajā kārtā ir viena kluba tikšana tālāk, kas tik un tā nav ikdienišķs notikums Latvijas futbolā, turklāt pastāv arī reālistiskas cerības, ka skaitlis viens pārvērtīsies vismaz par divi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi