Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

LFF aizvada ārkārtas kongresu

Latvijas Futbola federācija (LFF) šodien Latvijas Universitātes Akadēmiskā centra Dabas mājā aizvadīs ārkārtas kongresu, kurā balsos par jauno statūtu apstiprināšanu.

Kongress, kurā paredzēts balsojums par LFF statūtu jaunās redakcijas apstiprināšanu, sāksies plkst.12 Latvijas Universitātes Akadēmiskā centra Dabas mājā. 

Saskaņā ar LFF statūtu jaunās redakcijas piedāvājumu kongresa turpinājumā pēc statūtu apstiprināšanas plānots organizēt LFF Vēlēšanu komitejas locekļu balsošanu, lai jaunajos statūtos paredzētā komiteja pilnvērtīgi varētu veikt savas funkcijas saistībā ar 2020.gada aprīlī paredzētajām LFF prezidenta un valdes vēlēšanām. LFF Vēlēšanu komitejas locekļu pozīcijām tiek virzīti Inga Kačevska, Mārtiņš Dambergs un Jānis Endelis.

Jau ziņots, ka LFF jauno statūtu izveides process bijis ilgstošs un dažādām diskusijām bagāts, bet kopš vasaras centrālu lomu to formulēšanā ieņem Eiropas Futbola asociāciju savienība (UEFA) un Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA), kas esošajā situācijā, kad LFF darbojas bez prezidenta, daudzus no statūtu jaunievedumiem piedāvā ne tikai kā rekomendējošus, bet arī kā vitāli nepieciešamus un neapstrīdamus.

Jaunie statūti paredz paplašināt valdes atbildību, nosakot, ka prezidents pārstāv federāciju ar paraksta tiesībām tikai kopā ar vismaz vienu valdes locekli. Tādējādi jebkurš valdes loceklis pārstāv LFF kopā ar prezidentu, valdei iekšējās kārtības noteikumos paredzot speciālus noteikumus par prezidenta un valdes locekļu kopīgām pārstāvības tiesībām. 

Jauno statūtu kontekstā valdi veidos prezidents, divi viceprezidenti un seši valdes locekļi, kur vismaz vienu no šiem amatiem jārezervē sievietei. Biedru vēlēšanas amatiem valdē notiks katrai no trim amatu grupām atsevišķi, bet diskusijas par nosacījumiem, kā biedri virza amatu kandidātus un cik kandidātus tie var atbalstīt, turpinās.

Izmaiņas statūtos paredz, ka valdes locekļi kolektīvi atbild par valdes lēmumiem, un tiem vairs netiek noteikti specifiski atbildības segmenti. Valdes locekļiem ir iespēja kandidēt uz vietu kādā no piecām pastāvīgajām komitejām (Finanšu komiteja, Sieviešu futbola komiteja, Attīstības un jauniešu futbola komiteja, Sacensību komiteja, Tiesnešu komiteja), paturot iespēju vajadzības gadījumā apstiprināt pagaidu komitejas citos darbības segmentos ar īstermiņa mērķiem.

Izmaiņas skars arī prasības un kritērijus jaunu biedru uzņemšanai, kā arī esošo biedru dalības saglabāšanai. Šajā jautājumā piedāvāts pārejas periods, kas paredz attiecīgo noteikumu skaidru definēšanu līdz 2021.gada maijam. Pēc tam līdz 2022.gada maijam biedriem jāspēj nepieciešamības gadījumā sava darbība pārstrukturizēt, lai tā atbilstu definētajām prasībām, bet vēlāk LFF tiek piešķirts papildu periods viena gada garumā līdz 2023.gada maijam, lai skaidri strukturētu piederību un tās biedrus statūtos sadalītu pārstāvju grupās.

Drīzumā LFF saskaņā ar esošo statūtu prasībām plāno izsludināt pieteikšanās procesu nākamā gada aprīlī paredzētajām prezidenta un valdes locekļu vēlēšanām. Apstiprinot statūtu jauno redakciju, šis pieteikšanās process var tikt attiecīgi koriģēts un pagarināts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi