Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

LFF klubu un tiesnešu atbalstam ārkārtējā situācijā novirzīs papildu līdz 100 000 eiro

Latvijas Futbola federācijas (LFF) valde trešdien vienojās federācijas biedru un tiesnešu atbalstam ārkārtējās situācijas apstākļos novirzīt papildu līdz 100 000 eiro, informē LFF.

Organizācija uzsver, ka šāda palīdzība ir iespējama, pateicoties LFF budžeta pārplānošanai un veiksmīgām pārrunām ar federācijas starptautiskajiem partneriem. Atkarībā no tālākās valstiskās situācijas attīstības LFF paredz iespējamu atbalsta mehānisma koriģēšanu un papildu finansējuma nodrošināšanu.

Iepriekš LFF valde, reaģējot uz valstī noteikto ārkārtējo situāciju un tās ietekmi uz pašmāju futbola klubu darbību, vienojās par papildu atbalsta nodrošināšanu LFF biedriem. Šim mērķim tika izveidota īpaša darba grupa LFF biedru konsultēšanai, kā arī atbalsta sistēmas un tās kritēriju izveidei.

Tiek izstrādāts attiecīgs nolikums LFF biedru atbalstam Covid-19 izraisītās ārkārtējās situācijas laikā, kā arī izveidota darba grupa programmas pieteikumu izvērtēšanai. Programma paredz atbalsta nodrošināšanu arī virslīgas, pirmās līgas un telpu futbola virslīgas sacensību tiesnešiem un tiesnešu inspektoriem.

Nolikuma pamatiestrādnes paredz, ka uz vienreizēju atbalstu, izpildot attiecīgus kvantitatīvos un kvalitatīvos kritērijus, var pretendēt katrs no 137 LFF biedriem. Pieejamais finansējums katram pretendentam, kura pieteikums tiks novērtēts kā atbilstošs, variējas atkarībā no attiecīgo kritēriju izpildes.

Atbalsta nolikums pēc valdes piedāvāto precizējumu apkopošanas tiks apstiprināts nākamajā valdes sēdē 27.aprīlī, un pēc tam tas būs pieejams LFF biedriem izskatīšanai un pieteikumu gatavošanai. Apstiprinātā finansējuma izmaksu LFF veiks ātrākajā iespējamajā termiņā.

LFF atgādina, ka paralēli šim ārkārtējās situācijas atbalstam federācija iespēju robežās paātrina Klubu ilgtspējīgas attīstības atbalsta programmas finansējuma izmaksu, kā arī ir koriģējusi pašmāju futbola akadēmiju atbalsta programmas nosacījumus, paplašinot iespējas akadēmijām daļu no finansējuma novirzīt akadēmijas treneru un administrācijas darbinieku atalgojuma piemaksu veikšanai.

Līdztekus tam LFF pēc situācijas analīzes vērsusies pie atbildīgajām ministrijām, lūdzot veikt tādus precizējumus normatīvajos aktos, kas ļautu arī sporta nozarē strādājošām organizācijām - bērnu futbola skolām un futbola klubiem - pretendēt uz atbalsta mehānismiem ārkārtējās situācijas laikā, jo darba devējiem svarīgākais atbalsta mehānisms - dīkstāves pabalsts - nav piemērots sporta vai sabiedriskajām organizācijām.

Izskatot biedrības "Latvijas Futbola Virslīga" priekšlikumus, LFF valde vienojās saskaņā ar klubu iesniegtajiem pieprasījumiem atgriezt virslīgas klubiem līdz šim veiktos maksājumus par citu federāciju sagatavoto spēlētāju jeb viesspēlētāju reģistrēšanu un iekļaušanu komandas pieteikumā, lai palīdzētu klubiem esošajos apstākļos nodrošināt finansiālo līdzekļu apriti.

Vienlaikus tiek noteikts, ka šo spēlētāju reģistrēšanas maksa atbilstoši tā laika aktuālajai situācijai atkārtoti veicama līdz 2020.gada sezonas sākumam, lai būtu iespējams veikt attiecīgo futbolistu reģistrēšanu dalībai sacensībās. LFF Klubu sacensību komitejai sadarbībā ar LFF Sacensību nodaļu uzdots izstrādāt grozījumu projektu virslīgas čempionāta reglamentā, tajā skaitā izstrādāt grozījumu projektu attiecībā uz citu federāciju sagatavoto spēlētāju reģistrēšanas maksas apmēriem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi