Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Liepājnieki pavirza tuvāk titulam RFS futbolistus

Izredzes vēl pacīnīties par savu ceturto Optibet Latvijas virslīgas titulu pēc kārtas sestdien nopietni sarežģīja Riga FC, kas pēc 0:1 zaudējuma pret FK Liepāja jau par deviņiem punktiem atpaliek no līdera RFS. Galvaspilsētas klubiem pamatturnīrā vēl paredzētas divas savstarpējās spēles, taču titula sargātājiem nu jācer arī uz konkurentu palīdzību.

Lai gan Liepājas komanda vairs tikai teorētiski var cīnīties par virslīgas titulu, viņi pagājušajā nedēļā būtiski ietekmēja Rīgas klubu cīņu par to. Vispirms kurzemnieki trešdien nenosargāja vadību un galotnē piedzīvoja 1:2 zaudējumu pret līderi RFS, bet sestdien ar 1:0 apspēlēja otro galvaspilsētas klubu Riga. Pēc neizteiksmīga snieguma uzbrukumā rīdzinieku treneris Saško Poposkis meklēja arī nestandarta risinājumus pretinieku vārtu atslēgšanai, taču arī malējo aizsargu pozīcijā spēlēt pieradušo Armanda Pētersona un Vladislava Fjodorova ievietošana uzbrūkošajā grupā rezultātu nedeva. Tieši pretēji, otrā puslaika vidū pretuzbrukumā lielisku Mārtiņa Ķigura piespēli ar vienu pieskārienu uzvaras vārtu guvumā pārvērta baltkrievs Mihails Gordeičuks.

Lai saglabātu izredzes izcīnīt titulu, Riga FC nepieciešamas nevainojamas sezonas beigas, kurās pa divām reizēm jātiekas ar līderi RFS un vicelīderi Valmiera FC. Tikmēr RFS pusē no atlikušajām astoņām spēlēm jātiekas ar komandām ārpus līderu četrinieka, tostarp – divreiz pret Daugavpils BFC, kam paralēli cīņām futbola laukumā sākušās vēl grūtākas kaujas pilsētas domē par virslīgas kluba un tā jauniešu akadēmijas saglabāšanu. Šī un citu iemeslu dēļ sportiskie rezultāti pēdējās spēlēs bijuši bēdīgi, jo pret Riga un Valmiera komandām zaudēts ar kopējo vārtu attiecību 2:12.

Cīņu par virslīgas rezultatīvākā spēlētāja godu turpina kamerūnietis Leonels Vambā, kura rezultatīvais sitiens 85. minūtē nodrošināja Jūrmalas Spartaks 1:0 uzvaru pār Metta, kam tas bija jau sestais zaudējums pēc kārtas. Metiešu pozīcijas virslīgā šosezon gan nav apdraudētas, jo pēc FK Ventspils izstāšanās un Jūrmalas Noah izslēgšanas no turnīra vājākajai komandai nav pat paredzēta dalība pārspēlēs. Tai pašā laikā iespēja nokļūt spēcīgākajā līgā būs pat trīs pirmās jeb Nākotnes līgas komandām, ja tās spēs nodrošināt prasības dalībai elitē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi