Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Mesi atzīts par 2023.gada labāko futbolistu

Argentīnietis Lionels Mesi pirmdien Londonā saņēma balvu kā 2023.gada labākais futbolists Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) versijā.

Mesi ar Parīzes "Saint-Germain" kļuva par Francijas čempionu, turklāt argentīnietis ar Maiami "Inter" uzvarēja arī MLS Līgas kausā. 

Uz gada labākā futbolista balvu pretendēja arī norvēģis Ērlings Holanns, kurš pērn palīdzēja Mančestras "City" uzvarēt trīs lielākajos turnīros - Anglijas premjerlīgā, Anglijas kausā un UEFA Čempionu līgā. Tāpat starp trīs finālistiem bija Mesi bijušais komandas biedrs Kiljans Mbapē.

Savukārt 2023.gada labākās futbolistes balvu saņēma Pasaules kausa ieguvēja spāniete Aitana Bonmati. Viņa bez pasaules čempiones titula ar "Barcelona" komandu uzvarēja arī UEFA Čempionu līgā sievietēm. 

Starp trīs finālistēm bija vēl viena Pasaules kausa ieguvēja Henni Ermoso un kolumbiete Linda Kaisedo, kura Madrides "Real" rindās kļuva par 2023.gada labāko jauno futbolisti, saņemot "Golden Girl" balvu.

Gada labāko treneru balvas saņēma Mančestras "City" stūrmanis Žuzeps Gvardiola un Anglijas valstsvienības vadītāja Sārina Vīgmana, kuras vadībā anglietes sasniedza Pasaules kausa finālu. Par gada labākajiem vārtsargiem tika atzīti brazīlietis Edersons Santana de Morāiss un angliete Marija Ērpsa.

Par gada skaistāko vārtu guvēju tika atzīts brazīliešu pussargs Giļerme Madruga, kurš Brazīlijas otrās līgas spēlē guva vārtus ārpus soda laukuma robežas, izpildot atmugurisku lēcienu. FIFA godīgas spēles balvu saņēma Brazīlijas futbola izlase, kas, atbalstot savu uzbrucēju Vinisiusu Žunioru pēc rasistiskas aizskaršanas, dzeltenos formas kreklus nomainīja uz melniem.

Savukārt balvu par sasniegumiem futbolā saņēma brazīliete Marta da Silva

Kopš 1956.gada "France Football" pēc kontinenta žurnālistu balsojuma pasniedza Eiropas labākā futbolista balvu jeb "Ballon d'Or", bet, tā kā bieži šīs balvas ieguvējs bija identisks FIFA veidotās pasaules labākā futbolista aptaujas uzvarētājam, 2010.gadā pēc tā brīža FIFA prezidenta Zepa Blatera iniciatīvas tās tika apvienotas. FIFA labāko spēlētāju noteica valstsvienību kapteiņu, galveno treneru un žurnālistu balsojums, un turpmāk šādu formātu pārņēma "Ballon d'Or".

FIFA pārtraucot līgumu ar izdevumu "France Football", no 2017.gada Eiropas labākais futbolists un pasaules labākais futbolists atkal tiek noteikti atsevišķās aptaujās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi