Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Mesi vārti nepalīdz Argentīnai uzvarēt Čīli Copa America mačā

Argentīnas futbola izlase pirmdien pirmā ieguva vadību, bet vēlāk izlaida pārsvaru spēlēja neizšķirti ar Čīli Dienvidamerikas futbola čempionāta - Copa America - grupu turnīra spēlē.

Argentīna A grupas mačā spēlēja neizšķirti 1:1 (1:0) ar Čīli.

Pirmie vārti spēlē tika gūti 33.minūtē, kad Lionels Mesi no aptuveni 20 metriem precīzi izpildīja standartsituāciju, bumbu raidīdams pāri spēlētāju mūrim. Četras minūtes līdz pirmā puslaika beigām viens no Čīles futbolistiem savā soda laukumā bumbu skāra ar roku. Tiesnesis šo epizodi vēlāk aplūkoja atkārtojumā un nolēma nepiešķirt "pendeli".

53.minūtē Arturo Vidals Čīles izlasei nopelnīja "pendeli", kuru tiesnesis piešķīra vien trīs minūtes vēlāk, kad saņēma papildu informāciju no kolēģiem. Vidals pats arī stājās uz 11 metru atzīmes, bet "pendeli" nerealizēja. Pirmais pie atlēkušās bumbas bija Eduardo Vargas, viņam panākot neizšķirtu.

Tikmēr 11 minūtes līdz pamatlaika beigām Nikolasam Gonsalesam no tuvas distances ar galvu neizdevās raidīt bumbu Čīles vārtos.

Otrā pirmdienas A grupas spēlē Paragvaja ar 3:1 (1:0) uzvarēja Bolīviju.

Ervīns Sāvedra Bolīvijas izlasi vadībā izvirzīja desmitajā minūtē, taču tie vēlāk izrādījās komandas vienīgie vārti. Mača 62.minūtē 1:1 panāca Kaku, savukārt no 65. līdz 80.minūtei divu vārtu pārsvaru jau bija panācis Anhels Romero.

Pirmā puslaika kompensācijas laika devītajā minūtē sarkano kartīti nopelnīja Haume Kueljars, kā rezultātā nākamās 45 minūtes bolīvieši spēlēja desmit vīru sastāvā.

Pozitīva Covid-19 testa dēļ Bolīvijai nevarēja palīdzēt tās kapteinis Marselo Martins. 

Bolīvijas izlase "Copa America" grupu turnīra fāzi pārvarējusi vien 1997.gadā, kad finišēja otrajā vietā.

A grupā līdere ar trim punktiem ir Paragvaja, pa vienam iekrājušas Argentīna un Čīle, Urugvaja vēl nav aizvadījusi savu pirmo maču, bet zaudējums ir Bolīvijai.

No dalības turnīrā atteikušās Kataras un Austrālijas izlases, kā rezultātā šogad "Copa America" noris ar desmit valstsvienību līdzdalību, kas sadalītas divās grupās pa piecām katrā. Izslēgšanas spēlēs iekļūs katras grupas četras spēcīgākās izlases.

Jau ziņots, ka Dienvidamerikas Futbola konfederācija (CONMEBOL) pārcēla šā gada "Copa America" turnīru uz Brazīliju, jo Argentīnai tas atņemts Covid-19 uzliesmojuma dēļ, bet Kolumbijā izcēlušies nemieri.

Rīkotājvalsts mainīta vien divas nedēļas pirms "Copa America" - Dienvidamerikas futbola čempionāta - sākuma.

Jau 20.maijā rīkotājvalsts statuss tika atņemts Kolumbijai, jo tur notika iedzīvotāju protesti pret Kolumbijas prezidentu Ivanu Duki.

Turnīrs norisināsies, kā plānots, no 13.jūnija līdz 10.jūlijam.

Šīs ir jau 47. "Copa America" sacensības. Pirmās notika 1916.gadā.

Visbiežāk uzvarētāju kausu virs galvas cēlusi Urugvaja - 15 reizes. Par vienu uzvaru mazāk ir Argentīnai, bet Brazīlija uzvarējusi deviņreiz.

Pēdējā "Copa America" turnīrā, kas tika aizvadīts 2019.gadā, Brazīlija finālā ar 3:1 uzvarēja Peru. Trešo vietu izcīnīja Argentīna.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi