Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Miloševičs gūst vēl divus vārtus un palīdz Riga futbolistiem uzvarēt Liepāju

Valsts čempione Riga svētdien Optibet Latvijas futbola virslīgas 11.kārtas pirmajā spēlē mājās ar 4:1 (3:1) pārspēja Liepāju.

Uzvara rīdziniekiem pēc ilgāka laika pārtraukuma ļāvusi atgriezties līderpozīcijā, taču, ja dienas otrajā spēlē nenotiks sensācija, uz pirmo vietu pakāpsies "Valmiera".

"Riga" komandai ar diviem gūtiem vārtiem izcēlās Stefans Miloševičs, kurš šosezon izcēlies jau desmit reizes. Pārējos divus laukuma saimnieku vārtu sekmēja Mikaēls Soisalo.

Par pirmajām bīstamajām epizodēm parūpējās mājinieki, spēles septītajā minūtē liepājnieku vārtu drošību apdraudot Felipem Brisolam un Miloševičam. Otrais no viņiem spēles 16.minūtē pēc liepājnieku vārtsarga Krišjāņa Zviedra kļūdas atklāja cīņas rezultātu, pēc stūra sitiena ar galvu panākot 1:0. 

Pāris minūtes vēlāk vārtu pārliktni norībināja Brisola, bet 20.minūtē Miloševičs ar galvu sita garām vārtiem. Spēles 31.minūtē Soisalo nospēlēja aktīvi pie "Liepājas" vārtiem, kā rezultātā Oļegs Veretilo ieraidīja bumbu savā "cietoksnī" - 2:0.

Nepilnas pāris minūtes vēlāk nedaudz pāri vārtu pārliktnim sita Artūrs Karašausks, bet 36.minūtē pēc stūra sitiena bumba palika "Riga" soda laukumā un Hogans Ukpa vienus vārtus atguva. Tuvojoties puslaika beigām Dāvis Ikaunieks no tuvas distances sita nedaudz pāri vārtiem, neizmantojot iespēju panākt neizšķirtu.

Turklāt 42.minūtē Soisalo izpildīja tālu un spēcīgu sitienu, bumbai ieplanējot vārtos - 3:1 rīdzinieku labā. 

Otrā puslaika pirmajās minūtēs pār vārtiem sita arī "Liepājas" uzbrucējs Mihails Gordeičuks un turpinājumā abām komandām bija vairākas iespējas izmainīt spēles rezultātu. Tuvu vienu vārtu atgūšanai liepājnieki bija deviņas minūtes pirms pamatlaika beigām, kad Ukpa uzsita bumbu tieši virsū vārtsargam Robertam Ozolam.

Pamatlaika pēdējā minūtē "Riga" noķēra viesus pretuzbrukumā, pēc kura Miloševičs panāca jau 4:1.

2021.gada sezonas pirmajā savstarpējā spēlē "Riga" uzvarēja viesos ar 2:0. 

Plkst.17 Vidzemes Olimpiskā centra stadionā "Valmiera" spēkosies ar Daugavpils "Noah Jurmala", bet trešajā dienas spēlē "Metta" Rīgas Hanzas vidusskolas futbola laukumā plkst.19.30 uzņems Jūrmalas "Spartaku".

Kārtas pēdējā spēle starp RFS un "Ventspili" notiks pirmdien. Šo kārtu izlaiž "Daugavpils".

Turnīra vadībā ar 19 punktiem deviņās cīņās ir "Riga" komanda, kurai ar 17 punktiem astoņos mačos seko RFS un "Valmiera". Septiņās cīņās pie 13 punktiem tikusi "Daugavpils", 12 punkti "Liepājai", bet "Spartaks" seko ar sešiem punktiem. "Ventspilij" četri punkti, "Metta" trīs punktus izcīnījusi septiņās spēlēs, bet zaudējumi abās spēlēs ir Daugavpils "Noah Jurmala".

Šī gada virslīgas čempions noskaidrosies četru apļu turnīrā, katrai komandai aizvadot 28 spēles. Kalendārs veidots tā, lai būtu pēc iespējas ērtāks futbola līdzjutējiem. Spēles tikpat kā nepārklāsies, turklāt kārtas pārsvarā tiks izspēlētas divās - trijās dienās.

Pēc CAS pagaidu lēmuma LFF valde sacensību nolikumā veica izmaiņas, kas tagad paredz, ka gadījumā, ja čempionātā piedalās astoņi klubi, komanda, kas ieņem pēdējo vietu, pārspēlēs tiekas ar vienību, kas "Optibet" Nākotnes līgas čempionātā ieņem trešo vietu. Ja čempionātā piedalās deviņi klubi, komanda, kas ieņem pēdējo vietu, pārspēlēs tiekas ar vienību, kas "Optibet" Nākotnes līgas čempionātā ieņem otro vietu.

Arī šosezon futbola cienītāji var tiešraidē vērot visas Latvijas čempionāta spēles. Tās ir pieejamas virslīgas mājaslapā un portālā "Sportacentrs.com", kā arī "Sportacentrs.com TV" kanālā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi