Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Misija - iesist vārtus

Pozitīvās emocijas un lepnums par pirmajā spēlē Zviedrijā parādīto jāatliek malā un jākoncentrējas tam, lai tikpat lepni būtu arī pēc atbildes spēles. Trešdien Ventspils futbolisti UEFA Čempionu līgas (ČL) kvalifikācijas otrajā kārtā savā laukumā pulksten 19 spēlēs ar Zviedrijas čempionu Malmo. Pēc pirmās spēles rezultāts divu spēļu summā ir 0:0. Pāra uzvarētājs nākamajā kārtā spēlēs pret Prāgas Sparta.

«Viņiem ir tā dzirkstelīte acīs, un tas man atgādina mani pašu pirms pieciem gadiem,» savu komandas biedru veikumu Zviedrijā komentēja dzeltenzilo līderis Jurijs Žigajevs, kurš Malmē nespēlēja savainojuma dēļ. Viņš labi atceras 2009. gada vasaru, kad palīdzēja ventspilniekiem pārrakstīt Latvijas klubu futbola vēsturi un caur ČL kvalifikāciju iekļūt UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā. «Mēs tiešām gribējām pārspēt BATE, un mums tas izdevās. Tagad man ir tāda pati sajūta. Es tiešām gribu uzveikt Malmo,» līdzības starp 2009. un šī gada vasaru nosauca 28 gadus vecais pussargs.

Tiesa, līdz tā panākuma atkārtošanai vēl ir tālu. Lai iekļūtu UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā, ventspilniekiem jāuzvar ČL kvalifikācijas trešajā kārtā Prāgas Sparta, kuru vietā, starp citu, teorētiski varēja būt arī, piemēram, Andoras čempions, taču tik tālu vēl nav nokļūts.

«Mums bija labākā vārtu gūšanas iespēja Zviedrijā. Vai tas ir pamats lepnumam… Labāk ticēsim tam, ka tāds būs pēc atbildes spēles!» kaujinieciski noskaņots ir Ventspils galvenais treneris Jurģis Pučinsks, kurš uzsver, ka pagaidām noiets vēl tikai pusceļš.

Visu Iļjas Poļakova rakstu lasiet trešdienas, 23.jūlija, laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Pievērs uzmanību!

Ventspils eirokausos pēdējo reizi savā laukumā zaudēja 2011. gadā, kad kompensācijas laikā tika izlaists neizšķirts pret Belgradas Crvena Zvezda - 1:2
Ventspils ir pēdējais Latvijas klubs, kas spējis pārvarēt kaut vienu kvalifikācijas kārtu UEFA Čempionu līgā. 2000. gadā tika pārvarētas Luksemburgas Dudelange un Baltkrievijas BATE barjeras

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi