Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Nepielika treknu punktu

Futbola izlase otro riņķi sāk ar bezvārtu neizšķirtu Melnkalnē.

Punktu no 2022. gada Pasaules kausa kvalifikācijas septembra sabraukuma cikla pēdējās spēles Melnkalnē pārveda Latvijas futbolisti. Lai gan abām komandām bija pa pāris labām vārtu gūšanas iespējām, tās bezvārtu neizšķirtā palika neizmantotas. "Šādās reizēs īpaši sāpīgi ir tai komandai, kurai bija tas pēdējais izšķirošais moments, tādēļ ir zināma vilšanās," valstsvienības treneris Dainis Kazakevičs pēc spēles pārdzīvoja par Andreja Cigaņika kompensācijas laikā izveidotajā pretuzbrukumā izšķērdēto iespēju. Pussarga sitienu no labas pozīcijas bloķēja melnkalniešu aizsargs, un bumba aizspurdza garām līdz ar pašu vārtu stabu. 

Latvijas izlases vārtos iepriekšējā spēlē savainojumu guvušā Pāvela Šteinbora vietā stājās Roberts Ozols, kurš pēdējos mēnešos zaudējis pamatvārtsarga pozīciju pašmāju čempionvienībā Riga FC. Lai gan 25 gadus vecais kuldīdznieks pieļāva pāris kļūdu standartsituācijās, Melnkalnes komanda tās nespēja izmantot, bet pirmā puslaika izskaņā un drīz pēc pārtraukuma Ozols divas reizes glāba komandu ļoti sarežģītās situācijās pēc tālsitiena un rikošeta. 

Lai gan pavasarī Rīgā uzvarējusī Melnkalnes izlase ievērojami vairāk kontrolēja bumbu, izpildīja vairāk sitienu un nopelnīja vairāk standartsituāciju, viesu pretuzbrukumi bieži vien bija bīstamāki. Īpaši jau spēles galotnē, kad vairākkārt labās situācijās nokļuva ne tikai minētais Cigaņiks, bet arī Roberts Uldriķis un Raimonds Krollis. Artūram Zjuzinam izdevās arī pārspēt pretinieku vārtsargu, tomēr vārtu guvums netika ieskaitīts pirms tam fiksētās aizmugures dēļ. "Jāpiestrādā pie pēdējās piespēles un iespēju realizācijas. Tad kļūsim par komandu, ar kuras pretestību būs nopietni jārēķinās visiem," pēc spēles uzsvēra pirmajā puslaikā labu izdevību neizmantojušais uzbrucējs Vladislavs Gutkovskis. Par iespēju realizāciju daudz tika runāts arī pēc pirmās šī sabraukuma spēles, kurā tikai galotnē izdevās iegūt izšķirošo pārsvaru pret grupas pastarīti Gibraltāru.

Ar izcīnītu punktu Melnkalnē komanda iesākusi kvalifikācijas turnīra otro riņķi. Oktobrī Rīgā uzņemsim Nīderlandes un Turcijas komandas, bet turnīrs novembrī noslēgsies ar spēlēm Norvēģijā un Gibraltārā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi