Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Paketas vārti ieved brazīliešus Copa America finālā

Pussargs Lūkass Paketa pirmdien guva Brazīlijas futbola izlases uzvaras vārtus Dienvidamerikas izlašu turnīra Copa America pusfinālā.

Brazīlija ar 1:0 (1:0) pusfinālā pieveica Peru.

Abas komandas pirms diviem gadiem tikās šī turnīra finālā, arī toreiz uzvaru svinot brazīliešiem. Uzvaras vārti tika gūti mača 35.minūtē, kad Neimars soda laukumā filigrāni apspēlēja divus aizsargus, bet pēc tam bumbu uz 11 metru atzīmes atspēlēja Paketam, kurš to trieca teju tukšos vārtos.

Finālā Brazīlijas izlase tiksies ar Argentīnas - Kolumbijas spēles uzvarētāju. Šīs valstsvienības savā starpā tiksies otrdien.

Zelta mačs sestdien gaidāms slavenajā "Maracana" stadionā.

"Pretiniekos vēlos Argentīnu. Šo komandu atbalstu, jo tajā spēlē vairāki mani draugi. Finālā uzvaru svinēs Brazīlija," pēc mača pārliecināts bija Neimars.

Uzvarētājiem pārsvars piederēja jau no pirmās minūtes. Līdz zaudētajiem vārtiem Pedro Galese vairākkārt jau bija atvairījis brazīliešu bīstamos sitienus gan no tālākas, gan no tuvākas distances. Tāpat viņš tika pārbaudīts pēc standartsituāciju izspēlēm.

Peru izlase pirmo sitienu pa brazīliešu vārtiem izdarīja vien otrā puslaika ievadā. No septiņiem mēģinājumiem vārtu rāmī lidoja vien divi Peru komandas raidījumi, kamēr brazīlieši astoņreiz vārtu rāmī trāpīja ar 15 sitieniem.

Abas izlases iepriekš turnīrā tikās arī grupu fāzē, Brazīlijai svinot panākumu ar 4:0.

No dalības turnīrā atteikušās Kataras un Austrālijas izlases, kā rezultātā šogad "Copa America" norit ar desmit valstsvienību līdzdalību, kas bija sadalītas divās grupās pa piecām katrā. Izslēgšanas spēlēs iekļuva katras grupas četras spēcīgākās izlases.

Dienvidamerikas Futbola konfederācija (CONMEBOL) pārcēla šā gada "Copa America" turnīru uz Brazīliju, jo Argentīnai tas atņemts Covid-19 uzliesmojuma dēļ, bet Kolumbijā izcēlās nemieri. Rīkotājvalsts tika mainīta vien divas nedēļas pirms "Copa America" - Dienvidamerikas futbola čempionāta - sākuma.

Jau 20.maijā rīkotājvalsts statuss tika atņemts Kolumbijai, jo tur notika iedzīvotāju protesti pret Kolumbijas prezidentu Ivanu Duki.

Turnīrs norisinās no 13.jūnija līdz 10.jūlijam.

Šīs ir jau 47. "Copa America" sacensības. Pirmās notika 1916.gadā.

Visbiežāk uzvarētāju kausu virs galvas cēlusi Urugvaja - 15 reizes. Par vienu uzvaru mazāk ir Argentīnai, bet Brazīlija uzvarējusi deviņreiz.

Pēdējā "Copa America" turnīrā, kas tika aizvadīts 2019.gadā, Brazīlija finālā ar 3:1 uzvarēja Peru. Trešo vietu izcīnīja Argentīna.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi