Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Pēc vairākiem Covid-19 gadījumiem apturētas telpu futbola virslīgas sacensības

Latvijas Futbola federācija (LFF) lēmusi par telpu futbola virslīgas čempionāta sacensību apturēšanu. Turnīra norise apturēta līdz turpmākam attiecīgam paziņojumam. Paralēli tam pieņemts lēmums par izmaiņām Latvijas 2. līgas čempionāta tālākajā norisē.

Lēmums par telpu futbola virslīgas čempionāta apturēšanu pieņemts pēc tam, kad TFK Salaspils komandā konstatēti vismaz pieci saslimšanas gadījumi ar Covid-19.

Iepriekš pagājušās nedēļas izskaņā astoņi saslimšanas gadījumi tika konstatēti citā šī turnīra dalībniecē FC Lokomotiv Daugavpils. Tā iespaidā tika pārcelta čempionāta spēle starp FC Petrow/Jelgava un FC Lokomotiv Daugavpils komandām, kā arī mačs starp Jēkabpils Lūši/Ošukalns un TFK Salaspils vienībām. Mačs Jēkabpilī tika pārcelts, ņemot vērā to, ka iepriekšējā čempionāta kārtā FC Lokomotiv Daugavpils tikās ar TFK Salaspils komandu.

Čempionāta norise apturēta, balstoties uz LFF organizēto sacensību sanitārā protokola punktu, kas paredz - ja vairāk nekā vienai komandai tiek konstatēta inficēšanās ar Covid-19 piecām un vairāk personām, tiek sasaukta par attiecīgajām sacensībām atbildīgā organizatoriskā komiteja, kas pieņem lēmumu par attiecīgo sacensību apturēšanu.

Abām telpu futbola virslīgas komandām saskaņā ar LFF organizēto sacensību sanitāro protokolu un spēkā esošajiem Ministru kabineta noteikumiem noteikta obligātā pašizolācija, kurā tiks veiktas atkārtotas Covid-19 pārbaudes. Tālākie lēmumi par čempionāta turpinājumu, kalendāru un izspēles kārtību tiks pieņemti pēc inficēto personu atveseļošanās gaitas un kopējās situācijas ar Covid-19 izplatību novērtējuma.

Ņemot vērā, ka vismaz piecas no inficētajām personām pārstāvējušās arī FK Salaspils komandu Latvijas 2. līgas čempionātā klasiskajā futbolā, attiecībā uz šo vienību stājies spēkā LFF organizēto sacensību sanitārā protokola punkts, kas paredz - ja pieciem vai vairāk vienas komandas dalībniekam tiek konstatēta inficēšanās ar Covid-19, visiem attiecīgās komandas dalībniekiem uz noteiktu laiku tiek piemērota pašizolācija.

Jau pagājušajā nedēļā drošības apsvērumu dēļ viena FK Salaspils komandas spēle 2. līgas čempionātā tika pārcelta. Šajā turnīrā, ja neskaita pārcelto maču, noslēdzies sacensību pirmais posms un notiek otrā posma norises plānošana.

Paralēli tiek uzraudzīta situācija Latvijas 1. līgas čempionāta komandā FC "Lokomotiv Daugavpils", kuras pagājušās nedēļas spēle drošības apsvērumu dēļ arī tika pārcelta. Piektdien, 9. oktobrī, komandas pārstāvjiem tiks veiktas atkārtotas pārbaudes, un pēc rezultātu saņemšanas tiks lemts par šajā nedēļas nogalē gaidāmā mača norisi.

"Šajos mainīgajos un grūti prognozējamajos laikos atslēga un sporta sacensību norisi ir visu iesaistīto pušu sadarbība un rūpīga drošības pasākumu ievērošana. Tieši tāpēc, pirmajā vietā liekot dalībnieku drošību, jau pēc pirmajām indikācijām par iespējamo saslimšanu veicām virkni drošības pasākumu. Līdz šim paveiktais mums ļauj šajā situācijā neapjukt un rīkoties ātri, atbildīgi un izlēmīgi. Ceram, ka pieņemtie drošības mēri ļaus situācijai atkal nostabilizēties, un telpu futbola sacensības atgriezīsies Latvijas futbola dienaskārtībā. Lai visiem saslimušajiem laba veselība, izturība un pacietība," pauž LFF ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi