Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Piektdiena, 21. jūnijs
Monvīds, Egita, Emīls

Pietrūka noslēguma fāzes

Futbolisti piekāpjas Lietuvai un Baltijas kausā spēlēs par trešo vietu.

Pretuzbrukumos ielaisti vārti sabojāja iespaidu par kopumā itin labi novērojamu progresu komandas kopējā spēlē Latvijas vīriešu futbola valstsvienības izpildījumā. Baltijas kausa pusfinālā Liepājā ar 0:2 zaudēts Lietuvai. "Spēlei pret Fēru salām jāataino vēl viens sperts attīstības pakāpiens," cīņā par trešo vietu uz pirmo panākumu pie Latvijas izlases grožiem cer Paolo Nikolato. Mačs pret turnīra vieskomandu otrdien Liepājas Daugavas stadionā sāksies pulksten 19 (tiešraide TV6).

Latvijas izlases sastāvā debitēja Valmiera FC futbolisti Emīls Birka un Lūkass Vapne, kurš kopā ar šādā lomā komandā maz spēļu aizvadījušajiem Dmitriju Zelenkovu un Alekseju Saveļjevu veidoja vidējās līnijas centra asi. Nelielā kopā spēlēšanas pieredze gan neliedza laukuma saimniekiem pārņemt bumbas kontroli, ko īpaši novērtēja treneris Nikolato, gan piebilstot, ka pietrūka precizitātes uzbrukuma noslēguma fāzē. "Spēles rezultātu izšķir darbības ap soda laukumu, un tur Lietuva bija pārāka. Tas, ka labi darbojāmies laukuma vidusdaļā, priecē, bet ir vairāk jāsit pa vārtiem. Mums bija 63% bumbas kontrole, bet tikai divi sitieni uz vārtiem. Viņiem ar 37% bumbas kontroli bija divreiz vairāk," uzsvēra treneris. Lietuvieši pirmos vārtus guva otrā puslaika pašā sākumā, kad laukuma stūrī, cenšoties apspēlēt pretinieku, bumbu pazaudēja viens no komandas līderiem Andrejs Cigaņiks. Negaidītais pavērsiens liedza aizsargiem laikus sagrupēties, lai pēc centrējuma izsistu bumbu, ko Riharda Matrevica sargātajos vārtos trieca 21 gadu vecais Armands Kučis. Nokļuvuši vadībā, viesi nosēdās dziļāk aizsardzībā un 71. minūtē noķēra Latvijas komandu pretuzbrukumā – pārsvaru divkāršoja Arturs Dolžņikovs. 

Fēru salu komanda uz Baltijas kausu ieradusies bez vairākiem līderiem un pusfinālā Tallinā ar 1:4 zaudēja Igaunijai, lai gan pirmā guva vārtus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi