Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pirmo reizi teju 30 gadu laikā tiksies Ziemeļkorejas un Dienvidkorejas futbolisti

Pasaules kausa (PK) izcīņas futbolā kvalifikācijas turnīrā Ziemeļkoreja nolēmusi nolikt malā visas iepriekšējās nesaskaņas, lai Phenjanas pilsētā uzņemtu savu kaimiņieni Dienvidkoreju, piektdien pavēstīja spēles pārstāvji.

Ziemeļkoreja iepriekš PK pamatturnīru sasniedza 1966. un 2010.gadā, bet šī gada kvalifikācijas turnīra spēle tiks aizvadīta Kima II Suna stadionā, kurā maču klātienē var vērot aptuveni 50 000 skatītāju. Nozīmīgais mačs starp abām izlasēm paredzēts 15.oktobrī.

Tikmēr Āzijas Futbola konfederācija šo spēli vēl oficiāli nav apstiprinājusi.

Šādam pavērsienam vajadzētu mazināt spriedzi, kas radusies pēdējā laikā, jo Ziemeļkoreja pēdējā laikā visai aktīvi veikusi kodolraķešu izmēģinājumus.

Dienvidkoreja kaimiņzemē, ar kuru vēl joprojām tehniski atrodas karastāvoklī, nav spēlējusi teju vai 30 gadus. 1990.gadā abas izlases tikās pēdējo, aizvadot pārbaudes spēli.

Par mača favorīti tiek uzskatīta Dienvidkoreja, jo tās sastāvā spēlē Anglijas premjerlīgas kluba Totenhemas Hotspur futbolists Honmiņs Sons. Tāpat dienvidnieki jau desmit reizes piedalījušies Pasaules kausā, bet 2002.gadā, kad turnīrs notika mājās, izdevās aizkļūt līdz pusfinālam.

Abas valstis vienā kvalifikācijas apakšgrupā tika ielozētas pagājušajā mēnesī, bet pretiniekos būs arī Libāna, Šrilanka un Turkmenistāna.

"Mums tas ir sports, un pats galvenais kvalificēties pamatturnīram," teica Dienvidkorejas galvenais treneris Paulu Bentu. "Vienīgais, ko pirms spēles teikšu saviem puišiem, lai viņi šo komandu ciena tāpat kā jebkuru pretinieku."

Sporta pasākumi jau iepriekš ir parādījuši, ka abas puses spēj uzlabot savas attiecības, tostarp pērn Phjončhanas olimpiskajās spēlēs.

Atbildes spēle starp abām izlasēm paredzēta Dienvidkorejā nākamā gada 4.jūnijā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi