Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Premjerlīgas klubi spēlētāju iegādei iztērējuši aptuveni pusotru miljardu eiro

Anglijas futbola premjerlīgas klubi vasaras transfēru periodā iztērējuši 1,41 miljardu sterliņu mārciņu (apmēram 1,53 miljardus eiro), aprēķinājusi auditoru kompānijas Deloitte sporta biznesa nodaļa.

Angļi tikai par 20 miljoniem mārciņu atpalika no sava iepriekšējā rekorda, kas tika uzstādīts aizpērn. Kopumā 11 no 20 klubiem laboja savus transfēru rekordus.

"Klubu tēriņi turpinās ar mērķiem no vietas saglabāšanai premjerlīgā līdz iekļūšanai UEFA Čempionu līgā," uzsver Deloitte pārstāvis Dens Džounss.

Visvairāk par futbolistiem šovasar iztērēja Londonas Arsenal, kas kopumā šķīrās no 155 miljoniem mārciņu, no kuriem gandrīz puse jeb 72 miljoni tika iztērēti par pussargu Nikolā Pepē.

Tikmēr otrajā vietā ar 150 miljoniem ir premjerlīgas čempione Mančestras City, bet par pieciem miljoniem mazāk iztērēja otra šīs pilsētas komanda United. Sarkanie velni par 80 miljoniem no Lesteras City nopirka aizsargu Heriju Megvairu, kurš kļuvis par dārgāko savas pozīcijas spēlētāju pasaulē.

Savukārt Totenhemas Hotspur spēlētāju tirgū atstāja 105 mārciņas - Londonas kluba lielākie pirkumi bija Tangujs Ndombelē un Raiens Sesegnons, kuri maksāja attiecīgi 53 un 25 miljonus.

Tikai trīs klubiem - Londonas Chelsea, Liverpool un Londonas Crystal Palace - ieņēmumi bija lielāki par izdevumiem.

Katram no 20 premjerlīgas klubiem pienākas daļa no naudas, kas tiek iegūta, pārdodot spēļu pārraides tiesības. Iepriekšējā sezonā 19 no 20 klubiem šādā veidā katrs saņēma vairāk nekā 100 miljonus mārciņu, kamēr Hadersfīldas Town ar 96 miljoniem bija tuvu šai robežai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi