Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +29 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 27. jūnijs
Malvīne, Malvis

Saulgriežu maģijas priekšā

Pirms transferu loga vēršanas sākas virslīgas trešais aplis.

Vasaras pārmaiņu gaidās ceturtdien ar Tukuma un Valmieras komandu uzvarām sākās Tonybet Latvijas virslīgas trešais aplis, pirms kura pašmāju futbolā virmo ne mazums intrigu. Tās saistās gan ar nākamnedēļ paredzēto spēlētāju pāreju loga pavēršanos, gan drīzumā gaidāmo Eiropas kausu fonu. Kārtas centrālajā spēlē piektdien pērno medaļnieku divcīņā FK Auda uzņems līderi RFS. 

Jāņu dienā sāksies nepilnus divus mēnešus ilgais transferu periods, ko ar skaidri jaušamu nepacietību gaida liela daļa Latvijas komandu. Futbola sabiedrībā runu par iespējamām pārejām un īrēto spēlētāju migrācijām pēdējo nedēļu laikā nav trūcis. Jau šobrīd zināms, ka iespēju pieteikt papildspēkus gaida sezonas pirmo pusi negaidīti labi aizvadījušās Daugavpils un Grobiņas komandas. Ierasts, ka šo logu sastāva pastiprināšanai pirms Eiropas kausiem izmanto vadošie Rīgas klubi, bet ar bažām tiek gaidīta notikumu attīstība 2022. gada čempionvienības Valmiera FC sastāvā. Pārmaiņu priekšvēstneši bija vairāku treneru un kluba darbinieku aiziešana vasaras sākumā. Atraktīvais treneris Jurģis Kalns kopā ar asistentu Renāru Rodi un vārtsargu treneri Toniju Makmalenu pieņēmuši eksotiskās Kambodžas līgas kluba Visakha izaicinājumu. Viņa vietā Valmierā uz komandtiltiņa stājies ilgus gadus klubā trenera palīga lomā strādājušais Gatis Kalniņš, kurš debitējis vairāk nekā pārliecinoši ar 6:1 uzvaru pār Tukums 2000/Telms un 3:0 panākumu pret Metta. Tiesa, paredzamais pārmaiņu process klubā var strauji mainīt spēku samērus. Kalniņš jau iepriekš apstiprināja, ka pāreju periodā komandu atstās kapteinis un vadošais centra aizsargs Daniels Balodis, kuru aktīvi lenc virslīgas līderis RFS. Visticamāk, prom dosies vēl vairāki līderi. "Neesmu par to satraukts. Mums jau no pirmās dienas bija skaidra nostāja – strādāt ar gados jauniem spēlētājiem, attīstām viņus un laižam nosacīti nākamajā līmenī. Strādājam uz transferiem," kluba vīziju skaidroja Kalniņš. Iepriekš laikā nesamaksātu algu un nodokļu parādu dēļ komandai tika atņemti trīs punkti turnīra tabulā, kā arī liegta licence dalībai Eiropas kausos. 

Šī ceļazīme nonāca FK Liepāja rīcībā, taču Kurzemes komandas sniegums un rezultāti joprojām nepārliecina par tās gatavību pienācīgi pārstāvēt virslīgu uz starptautiskās skatuves. Arī ceturtdien tā piedzīvoja 1:2 zaudējumu pret Tukums 2000/Telms, kas pārtrauca septiņu neuzvarētu spēļu sēriju. Transferu loga pavēršanos gaida arī liepājnieki, kuru sastāvā tikšot iesaistīts ne tikai bijušais izlases uzbrucējs Artūrs Karašausks, bet arī vēl virkne spēlētāju. Cits jautājums, cik drīz komanda atradīs kopīgu valodu un kā ar to tiks galā treneris.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi