Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Spānijas premjerministrs Sančess: Futbola čempionāts varēs atsākties 8.jūnijā

Lieliskas ziņas sestdien saņēmuši Spānijas futbola klubi un visi kājbumbas līdzjutēji, valsts premjerministram Pedro Sančesam paziņojot, ka spēcīgākais čempionāts (La Liga) un arī pārējās profesionālās līgas savu darbību varēs atsākt jau 8.jūnijā.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka maija vidū La Liga vadība devusi zaļo gaismu komandām, lai tās treniņus varētu aizvadīt grupās pa desmit cilvēkiem, tādējādi sperot vēl vienu soli tuvāk sezonas atsākšanai.

Vēlāk La Liga prezidents Havjērs Tevass norādīja, ka pirmās spēles, iespējams varētu atsākties 11. vai 12.jūnijā, taču oficiāli šie datumi vēl netika apstiprināti. Tikmēr sestdien Tevass paziņoja, ka futbola spēles Spānijas abās spēcīgākajās līgās būs atļautas jau no 8.jūnija.

"Spānija ir izdarījusi visu nepieciešamo, un tagad mums paveras jauni horizonti," pauda Tevass. "Ir pienācis laiks atsākt regulāras sporta aktivitātes - no 8.jūnija La Liga atgriežas laukumos."

"8.jūnija nedēļā, ar nosacījumu, ka viss ritēs pēc plāna, tiks īstenota valdības izstrādāt plāna trešā fāze, kas ļaus atsākt sacensības profesionālajās sporta līgās."

Premjerministra paustais nozīmē, ka jūnija sākumā sezonu drīkstēs turpināt arī Spānijas basketbola čempionāts, kas iepriekš ziņoja, ka lēmums par sezonas atlikušo daļu tiks pieņemts līdz 31.maijam.

Basketbola čempionāts, visticamāk, notiks ar 12 komandu līdzdalību vienā norises vietā.

Spānijas valdības izdotie noteikumi ļauj futbola klubiem aizvadīt treniņus līdz pat 14 cilvēku sastāvā, tomēr La Liga lēma šos skaitli reducēt līdz desmit personām grupā.

Gadījumā, ja Spānijas futbola sezona netiks noslēgta, komandas kopumā zaudēs ap vienu miljardu eiro.

Vietējos čempionātus jūnijā cer atsākt arī Anglijas un Itālijas līgas, savukārt Vācijā pirmie mači notika jau pirms divām nedēļām. Francijā valdības noteikto ierobežojumu dēļ, kas saistīti ar koronavīrusa izplatību, sezona jau tika pasludināta par noslēgtu. Par čempioni tika pasludināta Parīzes Saint-Germain komanda.

papildināta visa ziņa

Top komentāri

Līga
L
Kaut kādu PRIEKŠVĒSTNESI tam otrajam vilnim vajag! Štrunts ar dzīvību (to tāpat saglabāt nevar!), ka tikai bumbiņa (elles) vārtos!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi