Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Sporta arbitrāžas tiesa noraida RFS prasību

Sporta arbitrāžas tiesa (CAS) otrdien lietā 2020/A/7594, kurā Latvijas futbola virslīgas klubs RFS vērsās ar prasību pret Latvijas Futbola federāciju (LFF), kā arī diviem citiem virslīgas klubiem - Liepāju un Riga -, lēma par labu LFF, Riga un Liepājai.

Jau ziņots, ka janvāra sākumā Latvijas vicečempione RFS vērsās CAS ar prasību pret LFF, "Riga" un "Liepājas" klubu bēdīgi slavenās Liepājā apgaismojuma dēļ pārceltās spēles lietā.

"RFS 2020.gada 18.decembra apelācija pret LFF Apelāciju komitejas (AK) 2020.gada 19.novembra lēmumu ir noraidīta," teikts CAS lēmumā. "LFF AK 2020.gada 19.novembra lēmums ir apstiprināts."

Visi CAS tiesas noteiktie izdevumi būs jāsedz RFS, bet pārējie katras puses izdevumi šajā tiesā jāsedz katrai no pusēm.

Lēmums ir negrozāms, un tas nozīmē, ka 2020.gada Latvijas čempionāta rezultāti paliek spēkā, par čempioni kļūstot "Riga", kura ar CAS lēmumu iegūst tiesības pārstāvēt Latviju arī Čempionu līgas kvalifikācijas sacensībās.

Jau ziņots, ka 17.oktobrī Liepājā "Daugavas" stadionā notikusī Latvijas virslīgas 22.kārtas spēle starp "Liepājas" un RFS komandām tika pārtraukta 66.minūtē atkārtota elektrības padeves traucējuma dēļ, kas ietekmēja spēles apgaismojumu dienas tumšajā laikā. Rezultāts tobrīd bija 1:0 mājinieku labā.

Pirmajā gadījumā, kad gaisma pazuda pie RFS komandas vārtiem 55.minūtē, komandas sagaidīja elektrības padeves atjaunošanu, otrajā tika lemts maču pārcelt.

Spēles delegāts Sergejs Braga, kā arī divi LFF Sacensību nodaļas darbinieki Artūrs Saļņikovs un Jurijs Andrejevs ieteica spēli turpināt 18.oktobra rītā, taču RFS šādam solim nepiekrita, jo Rīgas klubam, tāpat kā liepājniekiem, nākamajā nedēļā bija jāaizvada svarīga Latvijas kausa ceturtdaļfināla spēle.

Pēc spēles virslīgas organizācijas komiteja lēma "Liepājas" un RFS maču pārspēlēt, sākot ar pirmo minūti. Mačs vēlāk tika pārcelts uz 20.novembri, kad liepājnieki atkārtoti uzvarēja ar 1:0 90 minūšu cīņā.

Pirms tam, 19.oktobrī, "Liepāja" vērsās ar iesniegumu LFF Disciplinārlietu komitejā (DK) ar lūgumu piešķirt RFS zaudējumu ar rezultātu 0:3 un uzlikt 700 eiro naudas sodu, paužot, ka RFS atteicās turpināt spēli. Savukārt 28.oktobrī RFS vērsās ar iesniegumu DK ar lūgumu ieskaitīt laukuma saimniekam "Liepāja" zaudējumu ar 0:3 un piešķirt naudas sodu, paužot, ka "Liepāja" nenodrošināja spēles laukuma atbilstību spēles sarīkošanas prasībām.

DK noraidīja abu pušu iesniegumus, un komandas pēc tam pārsūdzēja lēmumu LFF Apelāciju komitejā (AK). AK noraidīja abu komandu apelācijas, taču komitejas lēmumu varēja pārsūdzēt CAS.

RFS futbola virslīgā ieņēma otro vietu, par trim punktiem atpaliekot no čempiones "Riga". Ja RFS tiktu pie tehniskās uzvaras pārceltajā spēlē, komanda kļūtu par valsts čempioni, jo savstarpējās spēlēs tai bija labāka bilance pret "Riga" vienību - 1:2, 2:0, 3:0.

Tas nozīmētu arī to, ka 2021./2022.gada sezonas Čempionu līgas turnīrā piedalītos RFS, bet "Riga" spēlētu UEFA Eiropas Konferenču līgā.

Tikmēr "Liepāja" tehniskā zaudējuma gadījumā atkāptos uz sesto vietu, priekšā palaižot Jūrmalas "Spartaku". Liepājnieki 2020.gadā uzvarēja Latvijas kausa izcīņā un vieta virslīgas turnīra tabulā neietekmētu viņu spēlēšanu UEFA Eiropas Konferenču līgā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi