Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Šteinbors un Ševcova atzīti par 2019.gada labākajiem Latvijas futbolistiem

Latvijas Futbola federācija (LFF) piektdien par 2019.gada labāko futbolistu atzina pieredzējušo valstsvienības pirmo numuru vārtos Pāvelu Šteinboru, kamēr dāmu konkurencē pie šī goda tika Rīgas Dinamo spēlētāja Olga Ševcova.

LFF ik gadus nosaka Latvijas futbola gada laureātus un sumina tā izcilniekus kā Latvijas futbola laukumos, tā arī ārpus tiem. Tradicionāli tiek sveikts gan gada labākais futbolists, gan gada labākā futboliste, gan virkne citu gada izcilnieku dažādās nominācijās.

Par aizvadītā gada labāko futbolistu nosaukts Polijā spēlējošais Šteinbors. Tikmēr starp dāmām pie labākās spēlētājas goda tika vēl viena izlases un arī Dinamo kluba spēlētāja Ševcova.

Balsojumā Šteinbors ieguva 49 balsis, bet viņa tuvākais sekotājs ar 24 balsīm bija Mārcis Ošs. Šajā nominācijā balsot varēja LFF nacionālo izlašu treneru padome, virslīgas komandu galvenie treneri un kapteiņi, biedrība "Latvijas Futbola Virslīga", 1.līgas komandu galvenie treneri un kapteiņi, LFF valdes locekļi un sporta žurnālisti.

Aizvadītajā gadā Šteinbors devās laukumā astoņās Latvijas nacionālās izlases spēlēs, bet pirms tam kopš 2015.gada viņa kontā bija vien četras spēles valstsvienības rindās. Tāpat 34 gadus vecais vārtsargs regulāri izpelnījies atzinību ar savu sniegumu Gdiņas "Arka" komandas sastāvā, bet Polijas augstākās līgas čempionātā viņš tiek uzskatīts par vienu no vadošajiem savas pozīcijas spēlētājiem.

Vārtsargs par Latvijas gada futbolistu nosaukts pēc viena gada pārtraukuma, jo 2018.gadā par labāko tika kronēts uzbrucējs Dāvis Ikaunieks. Pirms tam kāds no šīs pozīcijas pārstāvjiem par labāko tika nosaukts piecus gadus pēc kārtas, pēdējās trīs no šīm reizēm pie balvas tiekot Andrim Vaņinam.

Savukārt par Latvijas gada futbolisti trešo reizi pēc kārtas un kopumā piekto reizi karjerā nosaukta Ševcova, kura ieguva astoņas balsis un apsteidza piecas balsis ieguvušo Karlīnu Miksoni. Šajā nominācijā balsot varēja LFF sieviešu futbola treneru padome un Latvijas sieviešu futbola klubi, kuri vietējā čempionātā pārstāvēti ar vismaz vienu komandu.

Aizvadītā gada "Optibet" virslīgas čempionāta labākā spēlētāja balvu ieguvis "Rīgas Futbola skolas" (RFS) serbu uzbrucējs Darko Lemajičs, kurš, pateicoties 15 gūtajiem vārtiem, ieguvis arī speciālbalvu kā virslīgas labākais vārtu guvējs. Savukārt "Riga" līdz virslīgas čempionu titulam aizvedušais Mihails Koņevs nosaukts par gada labāko treneri Latvijas futbolā. Tikmēr "Komanda.lv" 1.līgas čempionātā par labāko sezonas spēlētāju atzīts Oskars Rubenis no "Super Nova", kamēr Ralfs Apsītis no "Smiltene"/BJSS ar 25 gūtajiem vārtiem saņem speciālbalvu kā sacensību rezultatīvākais spēlētājs.

Jau trešo reizi pēc kārtas par Latvijas jaunatnes labāko futbolistu nosaukts Latvijas izlases un Šveices kluba "Sion" uzbrucējs Roberts Uldriķis, iegūstot Ilmāra Liepiņa vārdā nosaukto balvu, savukārt Latvijas izlases spēlētāja, "Daugavpils" pārstāve un Preiļu futbola audzēkne Paula Linda Liniņa ieguvusi balvu kā Latvijas jaunatnes gada labākā futboliste.

Otro reizi pēc kārtas un arīdzan otro reizi karjerā par Latvijas gada telpu futbolistu atzīts Germans Matjušenko no "Petrow", Vlads Rimkus no "Grifs AG/Robežsardze" iebalsots kā gada labākais pludmales futbolists, bet Liene Vāciete, kura strādā ar "Metta" vienībā un Latvijas sieviešu U-15 vecuma grupas izlasē, izpelnījusies atzinību kā sieviešu futbola sacensību gada labākā trenere.

Jura Docenko balvu kā labākais jaunatnes futbola treneris ieguvis Anatolijs Čebans (Rīgas "Dinamo"), Genādija Šitika balvu kā labākais jaunatnes futbola organizators izpelnījies Aivars Eņģelis (Talsu NSS), savukārt "Rīgas Futbola skola" nosaukts par radošāko bērnu un jauniešu futbola klubu. Amatbrāļi sesto gadu pēc kārtas nosaukuši Edmundu Novicki ("Sportacentrs.com") par labāko futbola žurnālistu, bet portāla TVNET lietotāji par Latvijas futbola gada foto atzinuši Aigas Veisas darbu "Respect".

Visbeidzot, sesto reizi karjerā un trešo gadu pēc kārtas par Latvijas labāko futbola tiesnesi nosaukts Andris Treimanis, kamēr viņa brigādes kolēģis Aleksejs Spasjoņņikovs pārtraucis desmit gadus ilgo Haralda Gudermaņa panākumu sēriju, kļūstot par gada labāko tiesneša asistentu. Otro gadu pēc kārtas LFF balsojumā tika godinātas arī sieviešu futbola tiesneses, balvas iegūstot Jeļenai Jermolajevai un Līgai Didriķei, kura arī 2018. gadā tika nosaukta par labāko tiesneses asistenti.

Kopumā uzvarētāji noteikti 19 dažādās nominācijās, kas ir par divām vairāk nekā 2018.gadā, kā arī piešķirtas divas speciālbalvas vīriešu turnīru rezultatīvākajiem spēlētājiem. Šoreiz atkal tiek pasniegtas balvas arī tradīcijām bagātajās nominācijās, kas nosauktas Latvijas futbola labā daudz devušu cilvēku - Jura Docenko, Genādija Šitika un Ilmāra Liepiņa - vārdos.

precizēta informācija 3.rindkopā

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi