Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Šveice izcīna vietu Pasaules kausa finālturnīrā, Anglijai 10 vārti pret Sanmarīno

Šveices vīriešu futbola izlase pirmdien pēdējā Pasaules kausa kvalifikācijas mačā izcīnīja uzvaru, tiekot pie ceļazīmes uz finālturnīru, bet Herijs Keins guva četrus vārtus, Anglijas vīriešu futbola izlasei izcīnot graujošu uzvaru kvalifikācijas pēdējā mačā un nodrošinot vietu finālturnīrā.

Šveice mājas spēlē, pārspējot Bulgāriju ar 4:0 (0:0), pakāpās uz pirmo vietu C grupā un izcīnīja ceļazīmi uz finālturnīru, kamēr Itālijai, kas spēlēja neizšķirti ar Ziemeļīriju (0:0), nāksies cīnīties izslēgšanas turnīrā par vietu Pasaules kausa finālturnīrā.

Pirmajā puslaikā spēlējot bez gūtiem vārtiem, jau otrā puslaika trešajā minūtē Noa Okafors guva pirmo vārtus, bet pēc deviņām minūtēm pārsvaru dubultoja Rubens Vargass. 72.minūtē vārtus guva Sedriks Itens, bet ceturto reizi bumbu Bulgārijas vārtos raidīja Remo Freilers.

Savukārt Anglija pēdējā kvalifikācijas spēlē izbraukumā ar rezultātu 10:0 (6:0) sagrāva Sanmarīno.

Jau pirmajā puslaikā Herijs Keins guva četrus vārtus, bet spēles rezultāts tika atklāts spēles sestajā minūtē, bumbu vārtos raidot Herijam Magvairam. 

Neskatoties uz to, ka Dānija pēdējā spēlē ar 0:2 (0:1) piekāpās Skotijai, dāņi tāpat saglabāja pirmo vietu F grupā un vietu Pasaules kausa finālturnīrā.

Dānijai šis bija vienīgais zaudējums desmit aizvadītajos mačos.

Eiropas zonā izlases sadalītas desmit apakšgrupās - piecās pa piecām izlasēm un piecās pa sešām izlasēm. Pasaules kausa finālturnīram kvalificēsies desmit grupu uzvarētājas, bet "play-off" kārtā piedalīsies desmit otro vietu ieguvējas un divas labākās UEFA Nāciju līgas komandas, kas apakšgrupās būs ārpus labāko divnieka.

Izslēgšanas turnīrā 12 izlases tiks sadalītas trīs "play-off" zaros, kur 2022.gada martā tiks noskaidrotas vēl trīs finālturnīra dalībnieces.

Pasaules kausa finālturnīrs norisināsies Katarā, un karsto laika apstākļu dēļ turnīrs tiks izspēlēts ziemā no 21.novembra līdz 18.decembrim.

Finālturnīrā bez mājinieces Kataras jau iekļuvusi Brazīlija, Vācija, Dānija, Beļģija, Francija, Horvātija, Serbija un Spānija.

2022.gadā Katarā notiks pēdējais Pasaules kausa finālturnīrs, kurā piedalīsies 32 komandas. 2026.gada turnīrā, kuru uzņems Kanāda, Meksika un ASV, piedalīsies 48 izlases.

Keins ar četriem vārtiem nodrošina Anglijai vietu Pasaules kausa finālturnīrā

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi