Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Trīs Latvijas klubi Eiropas līgā ar ļoti dažādām izredzēm

Ceturtdien, 25. jūlijā, UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra spēle aizvadīs trīs Latvijas futbola klubi, kuri cīnīsies par vietu trešajā kvalifikācijas kārtā, kas Latvijas futbolam līdz šim bijis visai rets panākums. Sporta totalizators Betsafe savās futbola prognozēs gan norāda, ka favorītes lomā būs tikai Ventspils komanda.

Eirokausu kvalifikācija, kurai lielajās futbola valstīs pievērš tikai pastarpinātu uzmanību, Latvijai un citām mazākajām valstīm ir teju vai sezonas svarīgākais brīdis, un nekāds izņēmums nav arī šī vasara. Jau vienas kārtas pārvarēšana var pamatīgi palielināt naudas summu, ko paredzēts saņemt no UEFA solidaritātes maksājums, kā arī tā ir iespēja piesaistīt vietējo līdzjutēju interesi, kas Virslīgas klubiem ir visai aktuāls jautājums.

Lieliska iespēja iekļūt UEFA Eiropas līgas trešajā kārtā radusies “Ventspils” komandai, kas pirmajā kārtā visnotaļ komfortabli apspēlēja Albānijas klubu “Teuta” (pēc 3:0 mājās varēja atļautie zaudēt 0:1 viesos) un otrajā kārtā izvairījās no došanās uz Horvātiju pie pazīstamā kluba “Hajduk”. “Hajduk” planus izjauca Maltas komanda “Gzira United”, negaidīti uzvarot viesos, un tagad tieši Maltas komanda kļuvusi par “Ventspils” pretinieci.

“Gzira United” jau Maltas līmenī nav nekāda dominējoša komanda un aizvadītajā sezonā ieņēma trešo vietu vietējā čempionātā. Varētu padomāt, ka “Ventspilij” atliek vien iziet laukumā un jau ierēķināt savā kontā tūkstošus eiro par trešās kārtas sasniegšanu… taču, iespējams, tieši tā padomāja arī horvāti. Bukmeikeru vērtējumā “Ventspils” nemaz nav tik izteikta favorite uz tikšanu tālāk – tās iespējas spēlēt trešajā kārtā saņēmušas koeficientu 1.65.

Tieši ar šādu pašu koeficientu novērtēta arī iespējamā “Ventspils” uzvara savā laukumā ceturtdienas spēlē. Tas noteikti ir vilinošs koeficients, un atsevišķi Latvijas futbola apskatnieki jau pauduši vilšanos, ka Maltas kluba izredzes Latvijā tiek vērtētas tik salīdzinoši augstu (iespēja, ka “Gzira” uzvarēs Ventspilī, saņēmusi koeficientu 4.65), taču jāatceras tomēr, ka Eiropas futbolā Latvija nebūt nekotējas daudz augstāk nekā Malta, turklāt “Ventspils” šosezon rāda nestabilu sniegumu.

No pēdējām trim spēlēm ventspilnieki nav uzvarējuši nevienā, ar 1:4 izgāžoties pret Tukumu un Virslīgā spēlējot 2:2 pret Valmieru, turklāt pēc šīs spēles “Ventspils” īpašnieks izvēlējās sacelt pavisam cita veida traci, apvainojot LFF vadību tiesnešu ietekmēšanā.

“Riga” vienību pēc dramatiskā zaudējuma pēcspēles 11 metru sitienu sērijā pret “Dundalk” sagaidīja atvadīšanās no UEFA Čempionu līgas un pāriešana uz Eiropas līgu. Čempionu zarā gan nācās sagaidīt visnotaļ spēcīgu pretinieci – Polijas čempionvienību “Piast”. “Riga” pulcējusi spēcīgu sastāvu, ar ko gan izrādījās nepietiekami Čempionu līgā pret īru klubu, bet tagad Eiropas līgā būs vēl grūtāk.

Bukmeikeri “Riga” iespējas tikt gala ar poļu barjeru uzskata par mazākām nekā “Gzira” iespējas uzvarēt “Ventspili”. Koeficients uz “Riga” tikšanu nākamajā kārtā ir 2.50, kas gan tik un tā atzīmējams kā pozitīvs Latvijas klubam, kas tikko kā debitēja Čempionu līgā.

Savukārt Eirokausu lielākā pārsteiguma autore no Latvijas “Liepāja” pēc Minskas “Dinamo” pieveikšanas spēkosies ar citu ģeogrāfiski netālu pretinieci – “Norrkoping” no Zviedrijas. Šajā duelī gan bukmeikeri atzīmē Latvijas klubu kā ļoti izteiktu pastarīti, novērtējot iespēju uzvarēt izbraukumā ar koeficientu 11.00. Liepājai svarīgi būtu jau iesist vienus vārtus izbraukumā, atstājot sev cerības uz panākumu divu spēļu summā, un iespēja, ka liepājnieki ar treneri Aleksandru Starkovu priekšgalā vismaz vienreiz Zviedrijā iesitīs, saņēmusi koeficientu 2.13. Bet tikšana nākamajā kārtā novērtēta ar augsto koeficientu 5.45. Tiesa, pret Minsku arī liepājniekiem netika piedēvētas augstas izredzes, bet laukumā izdevās visu nokārtot.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi