Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Turkmenistānas futbola sezona atsākas ar skatītājiem tribīnēs

Turkmenistāna svētdien atsākusi futbola sezonu, līdzjutējiem atgriežoties stadionos vienā no nedaudzajām valstīm, kas vēl nav pasludinājuši koronavīrusa saslimšanas gadījumu.

Apmēram 300 cilvēku apmeklēja divu turnīra tabulas vadošo Ašhabadas komandu cīņu starp pagājušās sezonas čempioniem Altyn Asyr un līgas līderiem Kopetdag 20 000 skatītāju ietilpības stadionā valsts galvaspilsētā.

Tikšanās beidzās ar neizšķirtu 1:1, abus vārtus gūstot otrajā puslaikā.

Tāpat kā vairāki citi AFP intervēti līdzjutēji, no kuriem neviens nevalkāja maskas, 60 gadus vecais Kopetdag līdzjutējs Murads sacīja, ka nebaidās no koronavīrusa pandēmijas un plāno turpināt apmeklēt spēles.

"Sports nogalina visus vīrusus," viņš jokoja. "Kad jūsu iemīļotā komanda uzvar, tas stiprina jūsu imunitāti."

Viņš cer, ka viņa komanda, kas četros mačos izcīnījusi divas uzvaras un divreiz spēlējusi neizšķirti, spēs saglabāt pirmo vietu turnīra tabulā. "Šis klubs ir leģendārs," saka Murads.

Autoritārā Vidusāzijas valsts sekoja citām pasaules valstīm, martā pārtraucot astoņu komandu virslīgas sacensības pēc tikai trim aizvadītām kārtām.

Nacionālā futbola federācija citēja Veselības ministrijas un Pasaules Veselības organizācijas ieteikumus slimības izplatības novēršanai.

Tomēr mēnesi vēlāk, neraugoties uz bažām, ka Turkmenistānas iestādes nenovērtē vīrusa draudus, futbols atgriezās valstī.

"Prieks paaugstina mūsu imunitāti," jokoja 34 gadus vecais uzņēmējs Aširs Jusupovs pirms spēles. "Mums nav koronavīrusa, tad kāpēc gan neatsākt mūsu līgu?"

Trīs bijušās Padomju Savienības valstis nav sekojušas globālajai tendencei pārtraukt profesionālo līgu darbību - Baltkrievija, Tadžikistāna un tagad Turkmenistāna.

Globālā interese par Baltkrievijas līgu ir uzplaukusi, bet Tadžikistānas Superkausa fināls šā mēneša sākumā tiešsaistē piesaistīja ziņkārīgus daudzās valodās runājošus sekotājus.

Baltkrievija, kas ir apstiprinājusi 4779 inficēšanās ar koronavīrusu gadījumus, tiek asi kritizēta par atļauju līdzjutējiem apmeklēt spēles.

Tadžikistāna sezonu ir sākusi ar spēlēm, kas notiek aiz slēgtām durvīm, pat ja tās autoritārā valdība tāpat kā Turkmenistāna, turpina uzstāt, ka valstī nav neviena saslimšanas gadījuma ar koronavīrusu.

7.aprīlī Turkmenistānas prezidents Gurbanguli Berdimuhamedovs tika rādīts valsts televīzijā, veicot izjādi ar zirgu, kā arī braucot ar velosipēdu, bet valsts iestāžu darbinieki piedalījās masu vingrojumu demonstrējumos visā valstī.

Šādi lieli publiski pasākumi ir pamudinājuši novērotājus uzdot jautājumu, cik nopietni valdība uztver pandēmiju.

Kopš tā laika Berdimuhamedovs ir licis ierēdņiem pastiprināt centienus atklāt visus koronavīrusa saslimšanas gadījumus un novērst vīrusa izplatīšanos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi