Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

TV3: VID atklājis "aplokšņu algu" maksāšanu futbola klubā Ventspils

Valsts ieņēmumu dienests (VID) atklājis "aplokšņu algu" izmaksu lielos apjomos futbola klubā Ventspils, atsaucoties uz tā rīcībā esošo informāciju, vēsta telekanāls TV3.

Saistībā ar šo gadījumu esot sākti kriminālprocesi un veiktas arī vairākas kratīšanas. Pēc TV3 ziņām, ar futbola klubu Ventspils saistītās telpās un personu dzīves vietās VID Muitas un nodokļu policija 5.maijā veikusi vairākas kratīšanas.

TV3 vēsta, ka šajā lietā statuss - personas, pret kurām uzsākts kriminālprocess - ir piemērots par līdzīgiem noziegumiem Moldovā apsūdzētajam Ventspils futbola kluba prezidentam Adlanam Šišhanovam, bijušajam Ventspils futbola kluba direktoram Andrejam Butrikam, kluba menedžerim Nikolajam Djakinam un finanšu direktoram Sergejam Usačevam.

VID Nodokļu un muitas policijas priekšnieks Kaspars Podiņš izmeklēšanas nolūkos sīkāk nekomentēja, vai konkrētais kriminālprocess ir saistīts tieši ar futbola klubu Ventspils, bet apstiprināja, ka Kurzemes reģionā saistībā ar kādu futbola virslīgas klubu sākts kriminālprocess par "aplokšņu algu izmaksu".

Podiņš atzina, ka 5.maijā tika veiktas septiņas kratīšanas - viena Rīgā un sešas Kurzemē. Kratīšanas saistītas ar šomēnes uzsāktu kriminālprocesu. Izmeklētājiem ir aizdomas, ka "aplokšņu algas" futbola kluba spēlētājiem lielos apjomos maksātas laika periodā no 2018. līdz 2019.gadam.

Līdz šim brīdim grāmatvedības reģistros neesot uzrādītas darba samaksas vairākiem desmitiem futbola kluba spēlētāju.

Podiņš informēja, ka futbola klubā tika piesaistīti un līgumi noslēgti katru gadu aptuveni ar 40 spēlētājiem, kuriem standarta līgums paredzēja attiecībā no spēlētāju kvalifikācijas saņemt algu no minimālās algas līdz aptuveni 1000 eiro, bet patiesībā spēlētāji "aplokšņu algas" saņēmuši ievērojamas summas.

"Ir bijuši gadījumi, kurus mums ir izdevies noskaidrot, ka "aplokšņu algās" ir saņemti 35 000 eiro gadā. (...) Mēs tā rēķinām, ka vidēji varētu būt ap 20 000 eiro gadā. Ja jūs pareizināt ar 40 spēlētājiem un diviem gadiem, tad jūs varat sarēķināt, kādas summas "aplokšņu algās" tiek maksātas," pauda VID Nodokļu un muitas policijas priekšnieks.

Spēlētājiem aploksnēs maksātas ne tikai algas, bet arī "bonusi" - atkarībā no spēlētāju kvalifikācijas, no pieredzes, par iesistajiem vārtiem, par uzvarētajām spēlēm, kuru summas mērāmas tūkstošos, informēja Podiņš.

"Šeit mēs runājam ne tikai par izmaksātās "aplokšņu algas" summu, bet par nenomaksāto iedzīvotāju ienākumu nodokļa summām, tā kā precīzus aprēķinus mēs varēsim nozīmēt tikai tad, kad būsim izanalizējuši iegūto pierādījumu kopumu, izņemto datoru apskates, tad arī būs zināma precīza šī summa, kas ir nodarīta valstij," informēja VID pārstāvis, kurš uzsvēra, ka viens no "aplokšņu algas" avotiem bija kluba amatpersona, kurš ir Krievijas federācijas pilsonis.

Raidījumam ar aizdomās turētajiem nav izdevies sazināties, savukārt Latvijas Futbola federācija par šo gadījumu esot informēta "tikai baumu līmenī".

Raidījums atzīmē, ka pret Ventspils kluba prezidentu Šišhanovu Moldovā izvirzītas apsūdzības par izvairīšanos no nodokļu nomaksas organizētā grupā.

Pēc izmeklētāju domām, Šišhanovs regulāri maksājis algas aploksnēs, kā arī esot piekopta dubultā grāmatvedība.

Tāpat viņš esot finansējis arī citas Moldovas komandas, bet vairāku gadu garumā, kamēr Krievijas uzņēmējs darbojies šajā valstī, ticis turēts aizdomās arī par sarunātiem mačiem, turklāt netiekot izslēgta varbūtība, ka šajā nelikumīgajā darījumā iesaistīta arī Moldovas Futbola federācija, ziņoja raidījums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi