Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +3 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

UEFA ČL kvalifikācijas trešā kārta noslēdzas ar Porto un Celtic zaudējumiem

UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas trešajā kārtā zaudējumus piedzīvoja tādi pieredzējuši klubi kā Porto un Celtic, neiekļūstot "play off" kārtā.

Visnotaļ par vienu no lielākajiem pārsteigumiem trešajā kārtā parūpējās Krievijas komanda Krasnodar, kas atbildes spēlē viesos ar 3:2 (3:0) pārspēja Portugāles klubu Porto, kas iepriekš visai regulāri spēlējis Čempionu līgas pamatturnīrā.

Pieteikumu uzvarai Krievijas klubs veica visai ātri, jau pirmajā puslaikā gūstot trīs vārtus, tomēr mājinieki otrajā puslaikā divus vārtus atguva, kas deva izlīdzinājumu divu maču summā (3:3), tomēr viesos vairāk gūto vārtu dēļ, debiju "play off" kārtā piedzīvos Krasnodar.

Krievijas klubam "play off" kārtā pretim stāsies Pirejas Olympiakos no Grieķijas, kas mājās ar rezultātu 2:0 (0:0) uzveica pērnā gada "play off" kārtas dalībnieci Stambulas Basaksehir no Turcijas. Divu maču summā grieķi guva visai pārliecinošu uzvaru ar 3:0.

Mača liktenis izšķīrās otrajā puslaikā, mājiniekiem rezultātu atklājot 55.minūtē, bet 23 minūtes vēlāk tika gūti otrie vārti, dzēšot turku cerības par nākamo kārtu.

Pārsteidzošs bija arī Skotijas kluba Celtic un rumāņu vienības Klužas-Napokas CFR spēles rezultāts. Atbildes spēlē viesos ar 4:3 (1:0) pārāks bija Rumānijas klubs, kas divu spēļu summā izcīnīja uzvaru ar 5:4.

Līdz pat mača 80.minūtei vadībā bija Celtic, tomēr spēles izskaņā 17 minūšu laikā divi gūtie vārti dzēsa skotu cerības par "play off" kārtu. Zīmīgi, ka šo maču tiesāja Latvijas soģis Andris Treimanis.

Nākamajā kārtā Rumānijas komanda tiksies ar Čehijas čempioni Prāgas Slavia, kas no iepriekšējām kārtām bija brīva.

Debiju "play off" kārtā piedzīvos arī Austrijas klubs Lincas LASK, kas atbildes spēlē mājās ar 3:1 (0:0) pārspēja titulēto Šveices komandu Basel.

Mača liktenis izšķīrās vien otrā puslaika beigās, jo ar precīzu sitienu 80.minūtē viesi panāca neizšķirtu, tomēr mājinieki 89. un kompensācijas laika ceturtajā minūtē guva pa vārtiem, divu spēļu summā svinot uzvaru ar 5:2.

Soli pirms pamatturnīra austriešiem būs jātiekas ar pieredzējušo Eirokausu dalībnieci Club Brugge no Beļģijas, kas trešās kārtas atbildes spēlē viesos spēlēja neizšķirti 3:3 (1:1) pret Kijevas Dinamo no Ukrainas. Divu maču summā pārāka ar 4:3 bija Beļģijas komanda.

Šī mača galotne bija ļoti saspringta un pat teatrāla, jo pēc neizšķirta pirmajā puslaikā (1:1) mača 82.minūtē desmit vīru sastāvā palika mājinieki, tomēr divas minūtes vēlāk sastāvos jau bija līdzsvars. Vien divas minūtes līdz mača beigām Beļģijas komanda panāca neizšķirtu 2:2, tomēr jau kompensācijas laika trešajā minūtē Club Brugge aizsargs bumbu ieraidīja savos vārtos, tādējādi apdraudot savas komandas iespējas turpināt cīņu par Čempionu līgas pamatturnīru. Taču beļģi nepadevās un īsu brīdi pirms fināla svilpes iesita trešos vārtus, kas divu spēļu summā deva neticamu uzvaru.

Ne visai viegli veicās arī pērnā gada pusfinālistei Nīderlandes vienībai Amsterdamas Ajax, kas mājās ar 3:2 (1:1) uzveica Grieķijas klubu Saloniku PAOK. Divu spēļu summā pārāki ar 5:4 bija Ajax.

Pēc neizšķirta pirmajā puslaikā (1:1) drošāku pārsvaru Ajax izdevās iegūt vien piecas minūtes līdz mača beigām, gūstot savus trešos vārtus spēlē. Pretinieki kompensācijas laika ceturtajā minūtē spēja atgūt vienus vārtus, tomēr arī nebija gana, lai spēli novestu līdz papildlaikam un "pendelēm".

"Play off" kārtā pērnā gada pusfinālisti Ajax tiksies ar Kipras titulētāko vienību Nikosijas APOEL, kas viesos ar 2:0 (1:0) pārspēja Agdamas Qarabag no Azerbaidžānas. Divu spēļu summā APOEL uzvarēja ar 3:2.

Kipras komanda pirmos vārtus spēlē guva 34.minūtē, bet pārsvaru izdevās dubultot mača 68.minūtē, pretiniekiem nespējot izrādīt pretestību.

Tikmēr zaudējumu divu spēļu summā ar 2:3 piedzīvoja Dānijas čempioni Kobenhavn, kuriem Eirokausus nāksies turpināt Eiropas līgas "play off" kārtā, tiekoties ar Riga un Helsinku HJK mača uzvarētāju.

Kobenhavn atbildes spēlē mājās cīnījās neizšķirti 1:1 (1:1) ar Belgradas Crvena Zvezda no Serbijas, tomēr "pendelēs" pārāki ar 7:6 bija viesi. Belgradas klubs arī pērn pārvarēja kvalifikācijas kārtas, iekļūstot pamatturnīrā.

Abas komandas ar vārtiem mačā izcēlās jau pirmajā puslaikā, bet 54.minūtē Serbijas komanda palika mazākumā, ko mājinieki gan nespēja izmantot un otrā papildlaika sākumā paši nopelnīja sarkano kartīti. Tikmēr soda sitienu sērija ievilkās, jo sestajā un septītajā kārtā neviens no abu vienību spēlētājiem nespēja realizēt "pendeli". Tomēr viss beidzās 11.kārtā, kad precīzāki bija Crvena Zvezda futbolisti.

Viņiem izšķirošajā kārtā būs jātiekas ar pērnā gada Šveices čempioniem Bernes Young Boys, kuri no iepriekšējām kārtām bija brīvi, bet pērn debitēja Čempionu līgas pamatturnīrā.

Visbeidzot drošu uzvaru viesos izcīnīja Horvātijas klubs Zagrebas Dinamo, kas ar 4:0 (1:0) uzveica Budapeštas "Ferencvaros" no Ungārijas. Horvātijas komanda divu spēļu summā bija pārāka ar 5:1.

Mača rezultāts tika atklāts jau 16.minūtē, bet puslaika turpinājumā ar precīziem sitieniem neviena komanda vairs neizcēlās. Dinamo to mainīja otrā puslaika sākumā, kad 47.minūtē panāca jau 2:0, bet astoņas minūtes vēlāk rezultāts vēstīja jau 3:0. Kamēr pēdējie vārti tika gūti mača 79.minūtē, sūtot Ungārijas klubu uz Eiropas līgu.

Dinamo pirms pamatturnīra vēl būs jātiekas ar Norvēģijas čempioni Rosenborg, kas mājās ar 3:1 (0:1) bija labāka par Slovēnijas čempioni Maribor. Norvēģi divu spēļu summā svinēja drošu uzvaru ar 6:2.

Pirmā puslaika beigās ar precīzu sitienu izcēlās viesi, tomēr otrajā puslaikā astoņu minūšu laikā tika panākts 2:1, bet 81.minūtē tika gūti vēl vieni vārti, dzēšot slovēņu cerības par uzvaru.

UEFA Čempionu līgas "play off" kārtas pirmie mači tiks aizvadīti 20. un 21.augustā, bet atbildes spēles notiks 27. un 28.augustā. Seši klubi, kas pārvarēs šo kārtu iekļūs Čempionu līgas grupu turnīrā, bet zaudējušās komandas cīņu turpinās Eiropas līgas grupu turnīrā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi