Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Vācijas futbola bundeslīga atsāks sacensības maija otrajā pusē

Vācijas abām spēcīgākajām futbola līgām ir dota atļauja atsākt darbību aiz slēgtām durvīm maija otrajā pusē, vēsta ziņu aģentūra DPA

Videokonferencē ar Vācijas kancleres Angelas Merkeles un 16 federālo zemju premjerministru dalību tika mīkstināti daži koronavīrusa ierobežošanas pasākumi, tai skaitā izbeigts aizliegums rīkot futbola mačus, ja tajos nav līdzjutēju.

"Bundeslīga drīz varēs atsākt darbību," apstiprināja Merkele preseskonferencē.

Bundeslīga cer atlikušās deviņas kārtas aizvadīt līdz 30.jūnijam.

Vācijas Futbola līga (DFL) un klubi paši var izlemt par precīzu datumu, kad atsākt sacensības.Klubi rīkos videokonferenci ceturtdien, kad ir paredzēts apspriest spēļu grafiku, iespējams, sākot spēlēt jau no 15.maija.

DFL un Vācijas Futbola federācija (DFB) ir iesniegušas detalizētu instrukciju klubiem un citām ieinteresētajām personām. Tajā rakstīts, kā pēdējo deviņu kārtu spēlēm jānotiek, lai tas būtu tik drošā vidē, cik iespējams, ievērojot attāluma noteikumus ārpus laukuma esošajiem, kā arī paredz biežus visu iesaistīto personu koronavīrusa testus. Pirmajā testu vilnī 10 cilvēkiem no 1724 pārbaudītā tika fiksēta saslimšana ar Covid-19.

Visiem klubiem arī ir jāievēro stingri karantīnas pasākumi, ja iespējams, pat treniņnometnē, pirms bundeslīga var kļūt par pirmo no lielajām futbola līgām pasaulē, kas atsākusi darbību.

DFL vadītājs Kristians Zeiferts pauda gandarījumu par lēmumu, bet paziņojumā piebilda arī, ka tā ir "liela atbildība klubiem un to darbiniekiem medicīniskās un organizatoriskās prasības izpildīt disciplinēti."

Vicelīdera Dortmundes "Borussia" kluba izpilddirektors Hanss Joahims Vacke paziņojumā pauda, ka "spēlēt tukšo tribīņu priekšā ir izaicinājums, īpaši tādam klubam kā Dortmundes, kurš pieradis smelties daudz spēka no savu līdzjutējiem stadionā."

"Tomēr tas klubiem nebūtu bijis ekonomiski izdevīgi - atstāt bundeslīgas spēles apturētas, līdz skatītāji atgriežas stadionos."

Dortmundes vienības nākamās divas mājas spēles paredzētas pret tiešajiem konkurentiem cīņā par augstu vietu turnīra tabulā - Leverkūzenes "Bayer 05" un čempioni un pašreizējo līderi Minhenes "Bayern", ja sezonas grafiks saglabās tādu pašu spēļu secību, kā bija paredzēts līdz šim.

"Bayern" izpilddirektors Karls Heincs Rummenige vācu laikrakstam Bild sacīja: "Mums jābūt pateicīgiem par šo lēmumu un jāpieņem tas ar pazemību."

Ierobežojumi amatieru un tautas sporta veidiem arī ir nedaudz atviegloti, taču lieli sporta pasākumi ar atbalstītājiem joprojām ir aizliegti vismaz līdz augusta beigām.

Valdības rezolūcijas projekts, ko DPA redzēja trešdienas rītā, pieminēja divu nedēļu karantīnas periodu komandu treniņnometnēm pirms mačiem, taču atsauce uz laiku tika noņemta jaunākajā versijā, atstājot lemšanu federālo zemju veselības iestādēm.

Lai arī lēmums bija vienbalsīgs, ieskanoties pa notij, ka maijs futbola spēlēšanai tomēr ir par agru, citu sporta veidu pārstāvjiem jau paspējot izteikties, ka futbolam tiek pievērsta prioritāra nozīme. "Tas ir pretdabiski," sacīja šķēpmetējs Johanness Feters.

Lēmums par bundeslīgu ar krietni stingrākiem higiēnas noteikumiem varētu atvērt durvis sportam arī iekštelpās, piemēram, basketbolam, lai pabeigtu sezonu.

Paredzams, ka bundeslīgas komandas aizvadīs pa divām spēlēm aiz slēgtām durvīm nedēļā. Daži veselības eksperti gan baidās, ka fani var pulcēties ārpus stadioniem, palielinot infekcijas risku, bet klubi ir noraidījuši šādas iespējas.

Komandas ir sākušas treniņus, bet ne treniņnometņu veidā.

Laikraksts Rheinische Post otrdien ziņoja, ka Menhengladbahas "Borussia" divi cilvēki ir starp tiem desmit, kuru analīzes līgā uzrādījušas pozitīvus rezultātus, taču klubs to nav komentējis. Divi spēlētāji un fizioterapeits kaimiņos - "Koln" komandā - ir apstiprinājuši saslimšanu.

Saslimušie atrodas izolācijā, bet pārējiem ir atļauts trenēties mazās grupās bez pilnas komandas karantīnas, kaut arī otrās divīzijas komanda Aues "Erzgebirge" ir izlēmusi noteikt karantīnu visai komandai pēc tam, kad darbiniekam tika konstatēts koronavīruss.

Vācijas veselības ministrs Jenss Špāns sacīja, ka futbolistiem joprojām ir jābūt piesardzīgiem pēc tam, kad Berlīnes "Hertha" uzbrucējs Salomons Kalū sevi šonedēļ nofilmēja, treniņā sniedzot roku komandasbiedriem.

"Pēdējās dienās mēs esam redzējuši, ka dažiem cilvēkiem acīmredzami joprojām ir nepieciešams palīdzēt saprast, kas šeit ir likts uz spēles," sacīja Špāns sarunā ar Vācijas sabiedrisko raidsabiedrību ZDF.

Pēdējā spēle Vācijas pirmajā bundeslīgā notika 11.martā, bet spēles abās bundeslīgās tika pārtrauktas 13.martā.

Vadībā ar 55 punktiem 25 mačos ir Minhenes "Bayern", kurai ar 51 punktu seko Dortmundes "Borussia" un ar 50 punktiem - "Leipzig".

Papildināta visa ziņa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi