Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Ventspilī viesosies Čempionu līgas grupu turnīra dalībnieki Borisovas BATE

Kaujiniecisks noskaņojums valda FK Ventspils nometnē pirms trešdien gaidāmās UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas turnīra trešās kārtas spēles ar Baltkrievijas čempionvienību BATE. Divcīņas uzvarētāji iekļūs playoff kārtā, kuras uzvarētājiem paredzētas vietas Čempionu līgas grupu turnīrā.Baltkrievijas sensācija Borisovas BATE kopš 1996.

gada piecas reizes triumfējusi Baltkrievijas čempionātā. Pēdējos divos gados Čempionu līgā tā startējusi veiksmīgāk nekā FK Ventspils. Latvijas čempioni abas reizes piedzīvojuši neveiksmi kvalifikācijas otrajā kārtā. BATE pirms diviem gadiem palika soli no pamatturnīra (divu spēļu summā 2:4 ar Bukarestes Steaua), bet pērn iekļuva grupu turnīrā. Čempionu līgas dūžu sabiedrībā borisoviešiem, kuri pienācīgas infrastruktūras trūkuma dēļ mājas spēles aizvadīja Minskā, tika atvēlēts pastarīšu statuss. Tomēr BATE pārsteidza visu Eiropu, divas reizes atņemot punktus Turīnas Juventus (2:2 un 0:0) un Sanktpēterburgā cīnoties neizšķirti principiālajā mačā ar kaimiņvalsts Krievijas čempioniem Zenit (1:1). Tomēr grupā, kurā spēlēja arī Madrides Real, nācās palikt pēdējā vietā.**Gaidāmas pilnas tribīnes** Latvijas futbola izlases galvenais treneris Aleksandrs Starkovs uzskata, ka FK Ventspils un BATE izredzes iekļūt nākamajā kārtā ir apmēram vienādas. Svarīgi, ka ventspilnieki ieguvuši vērtīgu papildinājumu valstsvienības kapteiņa Vitālija Astafjeva personā.

"Viņš ir ne tikai izcils meistars, bet arī personība futbolā. Jau ar pirmajām spēlēm FK Ventspils sastāvā viņš bija redzams kā līderis laukumā, turklāt otrās kārtas atbildes spēlē ar Dudelange guva vienus no svarīgākajiem vārtiem," pieredzējušo pussargu slavē Starkovs.

Latvijas čempionvienības preses sekretārs Mihails Koroļovs atzīst, ka pirmajā spēlē trešdien savā laukumā būs ļoti svarīgi neielaist vārtus: "Komanda spēlei gatavojas pilnā sastāvā, un mērķis ir cīnīties par uzvaru savu skatītāju priekšā." Koroļovs paredz, ka Ventspils Olimpiskā centra tribīnes būs pilnas.

Pretinieks izpētīts

Kvalifikācijas turnīra otrajā kārtā BATE divu spēļu summā ar 4:0 apspēlēja Skopjes Makedonija. Atbildes spēli Baltkrievijā klātienē vēroja arī FK Ventspils trenera palīgs Sauļus Cekanāvičs. Nākamie pretinieki atstājuši labu iespaidu. Izbraukumā iekrātais divu vārtu pārsvars ļāvis spēlēt mierīgi, pārlieku neaizraujoties ar uzbrukumiem. Lai arī abus vārtus mājas spēlē BATE guva tikai pēdējās minūtēs, nevienu brīdi neradās jautājums par uzvarētāju divu spēļu summā.

Spēles ar BATE būs īpašas FK Ventspils vārtsargam Andrejam Pavlovam, kurš sezonas pirmo pusi aizvadīja Baltkrievijas klubā Soļigorskas Shakhtar. Tieši pret šo komandu BATE maija beigās piedzīvoja vienīgo zaudējumu Baltkrievijas čempionāta 13 spēlēs (2:3).

"Toreiz abus vārtus ielaidām pēc stūra sitieniem. Standartsituācijas ir viens no pretinieku spēcīgākajiem trumpjiem," atminas Pavlovs. Vārtsargs atzīst, ka ventspilnieku pretinieks ir Baltkrievijas futbola neapstrīdams flagmanis. To pierāda situācija turnīra tabulā — trīspadsmit kārtās BATE iekrājusi divpadsmit punktu pārsvaru pār tuvākajiem sekotājiem (vārti 31-5).

"Čempionu līgas trešajā kārtā vieglu spēļu nevar būt. Tāda tā nebūs arī pretinieku komandai," Pavlovs FK Ventspils vārdā sola kārtīgu cīņu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi