Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Ābols par jauno kontraktu Zviedrijā: Varu braukt prom, ja tiek piedāvāts NHL līgums

Viena no Latvijas izlases lielākajām cerībām Rīgā gaidāmajā pasaules čempionātā (PČ) hokejā ir centrs Rodrigo Ābols (25), kurš šosezon spēcīgajā Zviedrijas čempionātā pamanījās 35 punktus (20+15) regulārā turnīra 47 mačos, bet izslēgšanas turnīrā latvietim 10 punkti (3+7) 9 spēlēs. Plašā intervijā maija Sporta Avīzes numurā Rodrigo stāsta par sadzīvi Zviedrijā, pagarināto līgumu ar Orebro klubu, PČ Rīgā un sapni iekļūt hokeja Mekā NHL.

Aizvadītajā sezonā Ābols bija soļa attālumā no NHL sapņa, aizvadot 36 mačus (7+16) Floridas Panthers fārmklubā Springfīldas Thunderbirds AHLtomēr šosezon Zviedrijā teicamu hokeju demonstrējušais uzbrucējs pie iespējas Ziemeļamerikā netika - vēl vairāk, spēkā esošais līgums ar viņu tika lauzts. Kas īsti notika?

"To es pats vēl līdz galam nezinu un varbūt nekad arī neuzzināšu. Kad sākās pandēmija, tika runāts, ka sezona tiks pārcelta vēlāk. Tam topot pilnīgi skaidram, izskatīju variantus, kā varētu spēlēt Eiropā. Vēl bija spēkā līgums ar viņiem [Floridu], ko parakstīju pirms diviem gadiem, bet bija iespēja braukt spēlēt uz Zviedrijas līgu. Prasīju Floridai, vai viņi to uzskata par labu ideju, un man atbildēja, lai braucot, jo nav zināms, kad NHL vispār sāks spēlēt. Pēc tam jau parādījās runas, ka viņiem pandēmijas dēļ pat nebūs fārmkluba. Kad Eiropā sākās sezona, par spēlētāju attīstību atbildīgais treneris sūtīja klipus un teica, ka Floridā visi ir apmierināti ar to, kā spēlēju, to pašu stāstīja arī aģents. Tomēr pirms Ziemassvētkiem atskanēja zvans, ka viņiem vajagot vietu, lai parakstītu jaunu līgumu, un viņi neredzot mani savos nākotnes plānos. Nākamgad viņi gribētu piedāvāt tikai Amerikas Hokeja līgas (AHL) līgumu. Tas bija diezgan skarbi un arī pārsteidzoši. Ģenerālmenedžeris, kurš parakstīja līgumu ar mani, tika atlaists, atnāca jauns menedžeris ar savu vīziju, un es plānos vienkārši vairs neietilpu."

Šī gada martā Rodrigo, kura ģimenē jau drīzumā gaidāms pirmdzimtais, vēl uz divām sezonām pagarināja līgumu ar Orebro klubu, kurā viņu viss apmierina, tomēr sapnis par pasaulē spēcīgāko līgu aizvien ir dzīvs. "Vēl viens iemesls, kāpēc pagarināju līgumu, ir tas, ka šeit viss pazīstams un arī samērā tuvu mājām. Kad atvieglos ceļošanas ierobežojumus un karantīnas, radi un draugi varēs atbraukt palīgos, tāpēc šejienei bija daudz plusu, no kuriem grūti atteikties. [..] Līgumā man ir punkts, ka varu braukt prom, ja tiek piedāvāts NHL līgums. Jānodrošina arī kaut kāda stabilitāte pašam sev, Zviedrija ir ļoti laba līga, kurā turpināt attīstīties. Ja kāda komanda redzēs, ka esmu gana labs un viņus ieinteresēšu, protams, braukšu un mēģināšu vēlreiz."

Runājot par Rīgā gaidāmo pasaules čempionātu, Ābols norāda, ka mājas turnīrā jāsasniedz vismaz ceturtdaļfināls un ar tādu domu arī jāspēlē. "NHL sezona mazliet ievilksies, tāpēc varbūt neatbrauks paši, paši stiprākie, kas mums var būt bonusiņš un iespēja tikt tālāk."

Plašu interviju ar Rodrigo Ābolu lasiet izdevuma Sporta Avīze maija numurā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi