Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Aizvadīts mierīgākais NHL maiņu darījumu laiks pēdējos astoņos gados

Šīs sezonas maiņu darījumu laiks Nacionālajā hokejā līgā (NHL) ir bijis mierīgākais kopš 2013.gada, spēlētāju darījumu termiņa beigas pirmdien komentē apskatnieki NHL tīmekļa vietnē.

Par lielākajiem darījumiem pēdējo nedēļu laikā jāuzskata Ērika Stāla došanās uz Monreālas "Canadiens", Kaila Palmieri - uz Ņujorkas "Islanders", Deivida Savāra - uz Tampabejas "Lightning", Nika Folinjo - uz Toronto "Maple Leafs", Džefa Kārtera - uz Pitsburgas "Penguins", Teilora Hala - uz Bostonas "Bruins", Sema Beneta - uz Floridas "Panthers" un Entonija Mantas - uz Vašingtonas "Capitals".

Pirmdien pēdējā NHL maiņas darījumu termiņa diena bija klusāka nekā parasti. Tika fiksēti 17 darījumi, kas ir tikpat cik 2013.gadā. Darījumos tika iesaistīti 26 spēlētāji - vismazākais skaits kopš 2000.gada, kad uz jaunu komandu ceļoja 23 hokejisti.

"Šis bija savādāks gads," sacīja Detroitas "Red Wings" ģenerālmenedžeris Stīvs Aizermens. "Vakar es šeit sēdēju, neviens nezvanīja, un es dzirdēju, ka tas pats notiek visā līgā."

Šosezon ir savādāka situācija koronavīrusa pandēmijas dēļ, kā arī nepalielināto NHL algu griestu un karantīnas prasību, kā arī spēlētāju aizsardzības jautājumu pirms 2021.gadā plānotās NHL paplašināšanās Sietlas "Kraken" izskatā dēļ.

Tomēr pēdējās trijās nedēļās Stenlija kausa pretendenti atrada veidus, kā pastiprināties.

Maiņu termiņam beidzoties, pirmdien NHL sešas labākās komandas šķīra tikai divi punkti, bet deviņas labākās - četri punkti, kas ir unikāla situācija.

NHL šajā sezonā komandas regulārajā sezonā spēlē savā divīzijā. Katras divīzijas labākās komandas iekļūst izslēgšanas spēlēs, un pirmās divas kārtas komandas aizvadīs savas divīzijas ietvaros.

Astoņu komandu Austrumu divīzijā trīs labākās komandas šķīra divi punkti. "Capitals" pievienoja sastāvam Mantu un uzbrucēju Mihaelu Raflu, bet "Islanders" - Palmieri, uzbrucēju Trevisu Zajacu un aizsargu Breidonu Kobērnu. "Penguins" iegādājās 36 gadus veco uzbrucēju Kārteru, kurš divas reizes izcīnījis Stenlija kausu kopā ar Losandželosas "Kings" (2012., 2014.) un atkal var domāt par tā izcīnīšanu ar Sidniju Krosbiju sastāvā.

Ceturtajā vietā esošais "Bruins" pievienoja Halu, uzbrucēju Kērtisu Lazāru un aizsargu Maiku Reiliju. Analītiķi spriež, ka Hals varētu būt visinteresantākais jaunieguvums līgā. Viņš 2017./2018.gada sezonā 76 spēlēs ar Ņūdžersijas "Devils" guva 93 punktus (39 vārti un 54 rezultatīvas piespēles) un ieguva Hārta trofeju kā NHL vērtīgākais spēlētājs, bet šosezon 37 spēlēs ar Bufalo "Sabres" sakrāja 19 punktus (2+17).

Astoņu komandu Centrālajā divīzijā trīs labākās komandas arī šķīra vien divi punkti. Kamēr Karolīnas "Hurricanes" klusēja darījumu tirgū, "Lightning" pievienoja sastāvam Savāru, stiprinot savu aizsardzību. "Panthers" iegādājās Benetu uzbrukumā un Brendonu Montūru aizsardzības līnijā un parakstīja līgumu ar neierobežoti brīvo aģentu uzbrucēju Ņikitu Gusevu. Ceturtajā vietā esošais Nešvilas "Predators" papildinājās ar aizsargu Eriku Gudbrensonu.

Astoņu komandu pārstāvētajā Rietumu divīzijā Kolorādo "Avalanche" pievienoja papildspēkus uzbrukuma "centrā" (Kārls Sēderberjs), aizsardzībā (Patriks Nemets) un vārtos (Devans Dubniks). Otrajā vietā esošais Vegasas "Golden Knights" piesaistīja uzbrucēju Matīasu Janmarku. Minesotas "Wild" un Sentlūisas "Blues" darījumus neveica, bet priekš "Blues" tas izrādījās ieguvums. Pirms nedēļas komanda atradās septiņu spēļu zaudējumu sērijā, tajā gūstot vien punktu, un izskatījās kā potenciālie pārdevēji. Tagad "Blues" svinējusi trīs uzvaras pēc kārtas un atkal ir cīņā par vietu izslēgšanas spēlēs.

Ziemeļu divīzijā pirmajā vietā septiņu komandu konkurencē esošā "Maple Leafs" sastāvam pievienoja uzbrucējus Folinjo un Railiju Nešu, aizsargu Benu Hatonu un vārtsargu Davidu Ritihu.

Neviena Kanādā bāzēta komanda nav ieguvusi Stenlija kausu kopš 1993.gada, kad to spēja paveikt "Canadiens". Toronto vienība kopš 2004.gada nav uzvarējusi nevienā izslēgšanas spēļu sērijā. Šīs sezonas formāta dēļ Kanādā bāzētā komanda tiks līdz pusfinālam, un "Maple Leafs" ir vispārliecinošākajā vadībā kādā no divīzijām, par sešiem punktiem apsteidzot otrajā vietā esošo Vinipegas "Jets".

NHL spēlētāju tirgus noslēdzās pirmdien, plkst.22 pēc Latvijas laika.

Ierasti NHL regulārajā čempionātā komandas katra aizvada pa 82 mačiem, taču šajā sezonā līdz 16.maijam vienības katra izspēlēs 56 dueļus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi