Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ankipāns: Salāks ir šī Dinamo sastāva labākais hokejists

Vārtsargs Aleksandrs Salāks ir Kontinentālās hokeja līgas (KHL) 2019./2020.gada sezonas Rīgas Dinamo labākais hokejists, ar kuru neizdevās vienoties jau vasarā, intervijā KHL vēl pirms kluba paziņojuma par līguma nepagarināšanu ar galveno treneri pēc šīs sezonas vērtē Ģirts Ankipāns.

Rīgas Dinamo komanda sesto gadu pēc kārtas nespēja sasniegt Gagarina kausa izcīņas izslēgšanas spēles, apsteidzot vien Minskas Dinamo. Vēl 2018./2019.gada sezonā Rīgas klubu no izslēgšanas spēlēm šķīra tikai viens punkts.

Intervijā ar KHL preses pārstāvi Ankipāns uzsvēra, ka šosezon bijuši augstāki plāni, kurus lielā mērā izjaukušas traumas: "Kad dažu maču laikā zaudē piecus aizsargus un abus pamatvārtsargus, ir ļoti grūti tikt pie punktiem."

No otras puses, tā bija laba iespēja jaunajiem spēlētājiem. Tomēr jau iepriekšējā sezona pierādīja, ka dažu spēlētāju - Līnusa Videla un Metjū Majones - zaudēšana Dinamo spēli ietekmē ar zaudētiem punktiem.

"Man kā trenerim šī sezona deva vairāk nekā visas iepriekšējās kopā," mācību skaidro Ankipāns, ar kuru pēc šīs sarunas klubs nolēma nepagarināt līgumu uz nākamo nedēļu. "Redzi, cik svarīga ir katra nianse - ēdināšana, pārlidojumi utt. Visam jābūt labā kvalitātē. Nevaru teikt, ka šī sezona būtu izgāšanās, jo reizēm mēs spēlējām tikpat labi kā iepriekšējā sezonā."

Pēc tam, kad savainojumus guva abi rīdzinieku pamatvārtsargi, nācās šķirties no Jākoba Berjlunda, lai iegūtu līdzekļus Aleksandra Salāka piesaistīšanai.

"Vārtsargam ir jābūt līderim," par jaunatnācēju saka treneris. "Neko sliktu par Salāku teikt nevaru. Viņš ir šī Dinamo sastāva labākais hokejists. Domāju, ka labāka vārtsarga par viņu Rīgā KHL laikā nav bijis. Varbūt vienīgi ar Martinu Pruseku viņu var salīdzināt."

Ar Salāku tika runāts jau vasarā, taču toreiz viņa cena bija rīdziniekiem nesamaksājama. Ankipāns atzīst, ka pēc iepriekšējās sezonas vasarā nav izdevies aizstāt ne pamatvārtsargu Timuru Biļalovu, ne pirmo aizsargu Majoni, ne labāko uzbrucēju Videlu.

Treneris atzīmē arī Laura Dārziņa izaugsmi: "Dārziņš ir spēcīgs hokejists. Viņš vienmēr ir bijis graciozs un tehnisks spēlētājs, kurš pēdējā laikā ir progresējis arī citās jomās. Vispirms es domāju cīnītāja īpašības. Viņš kļuva par kapteini, un dzīve viņu nedaudz pamainīja. Viņš varētu krāt tikpat punktus arī citās komandās, bet viņam ir vajadzīga sava komanda, savs treneris."

Par Latvijas hokeju Ankipāns sauc disciplinētu hokeju, kas balstās uz kolektīvu hokeju, kā arī atbilst arī laika prasībām. Tieši tādu pašu hokeju spēlē arī Latvijas izlase tās galvenā trenera Boba Hārtlija vadībā un viņa trenētais Omskas Avangard.

Ankipāns šosezon bija vienīgais KHL galvenais treneris, kurš savus pienākumus veica, savienojot tos ar Dinamo ģenerālmenedžera amatu. Tiek ziņots, ka pirmdien notikušajā Dinamo kluba padomes un valdes paplašināta sēdē Ankipāns kopā ar pārējiem treneriem tika atbrīvots no amata, taču izskatās, ka viņš joprojām ir komandas ģenerālmenedžeris.

"Man patīk līmēt komandu no spēlētājiem, kurus pats esmu izvēlējies," par amatu apvienošanu saka Ankipāns. "Protams, strādāt par simtprocentīgu ģenerālmenedžeri būtu grūti."

Viņš atzīmē, ka šī sezona viņam bija milzīga pieredze gan kā trenerim, gan cilvēkam. Katru dienu nācās celties ar domu, ko var izdarīt labāk. Tomēr viņš slavē hokejistus, kuri nepadevās, un līdzjutējus, kuri turpināja atbalstīt.

Rīgas Dinamo pamatturnīrā ar 41 punktu 62 mačos ieņēma pirmspēdējo, 11.vietu, Rietumu konferencē, par diviem punktiem apsteidzot Minskas Dinamo.

Dinamo šosezon 62 spēlēs izdevās gūt 103 vārtus, kas ir sliktākais rādītājs kopš dalības KHL. Par diviem vārtiem vairāk izdevās gūt 2017./18.gada sezonā.

Top komentāri

Balderis for ever
B
Labākais ir Helmūts Balderis. Arī Prusaku ar viņu nevar salīdzināt.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi