Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Atlaisti teju visi LHF algotie darbinieki

Štatu samazināšana Latvijas Hokeja federācijā (LHF) šobrīd neietekmē gatavošanos 2021.gada pasaules čempionātam, aģentūrai LETA apgalvoja LHF ģenerālsekretārs Viesturs Koziols.

LHF pagājušajā nedēļā pārtrauca darba attiecības ar desmit no 16 darbiniekiem. Kā vēstīja Latvijas Televīzija, tad darīts, jo organizācijas finanšu plūsma ir praktiski apstājusies, turklāt lielu robu budžetā iecirtusi Arēnā Rīga paredzēto paŗbaudes spēļu ar Šveici atcelšana. Šajās spēlēs bijis plānots ieņemt vismaz 100 000 eiro, LTV klāstīja Koziols.

Daži turpinās darbu līdz aprīļa beigām, bet pēc tam uz nenoteiktu laiku amatā paliks tikai viceprezidents un ģenerālsekretārs Koziols, kā arī izlašu menedžeris Renārs Freibergs.

"Pasaules čempionāta rīkošanai tika izveidota SIA Hokeja akadēmija, kur nav notikusi štatu samazināšana. No LHF puses pasaules čempionāta rīkošanā iesaistītas divas puses - es un LHF prezidents Aigars Kalvītis. Mēs piedalāmies sapulcēs un tiešsaistes konferencēs, komunicējam ar ārzemju partneriem IIHF un Infront," stāstīja Koziols.

Augusta beigās Rīgā jānotiek 2022.gada Pekinas olimpisko spēļu turnīram, kurā Latvijai jātiekas ar Franciju, Itāliju un Ungāriju.

"Olimpiskās kvalifikācijas turnīrs ir viens no iemesliem, kāpēc darbā palika izlašu menedžeris. Šonedēļ būs pirmā saruna ar IIHF par olimpiskās kvalifikācijas turnīru. Cerams, ka nekas nemainīsies un varēsim augustā aizvadīt šo turnīru. Tur lielākā daļa priekšdarbu ir veikti - arēna rezervēta, viesnīcas pasūtītas, treniņu un spēļu grafiki sagatavot. Kas attiecas uz olimpisko kvalifikāciju, tur viss ir diezgan labā gatavībā," skaidroja Koziols.

Kā aģentūrai LETA atklāja SIA Hokeja akadēmija valdes loceklis Edgars Buncis, SIA šobrīd strādā četras personas.

"Strādājam attālināti un komunicējam savā starpā, kā arī ar IIHF un Infront. Viss bizness ir apstājies, līdz ar to arī neturpinās sarunas ar potenciālajiem sponsoriem. No plānošanas viedokļa nekas nav mainījies, taču darbu ietekmē baumas par iespējamo čempionāta pārcelšanu. Pagaidām nav bijis oficiāla piedāvājuma par pārcelšanu, tāpēc turpinām strādāt," stāstīja Buncis.

Pirms pusotras nedēļas Starptautiskā Ledus hokeja federācija (IIHF) atcēla 2020.gada pasaules čempionātu, kuram bija jānotiek Šveicē. Virmo baumas, ka IIHF varētu nākamā gada čempionātu pārcelt uz Šveici, bet Rīgai un Minskai tiktu 2022.gada meistarsacīkstes.

Rīga un Minska 2017.gada maijā notikušajā balsojumā sīvā cīņā pārspēja Somijas pilsētas Helsinkus un Tamperi. Rīga un Minska balsojumā ieguva 54 balsis, bet Somijas kandidatūra saņēma 53 balsis.

Latvija pasaules meistarsacīkstes līdz šim vienīgo reizi uzņēmusi 2006.gadā, kamēr Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā turnīrs notika 2014.gadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi