Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Bļugers savā simtajā NHL spēlē rezultatīvi piespēlē un kopā ar Penguins izcīna uzvaru

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers svētdien savā 100.spēlē Nacionālajā hokeja līgā (NHL) izcēlās ar rezultatīvu piespēli un palīdzēja Pitsburgas Penguins komandai svinēt uzvaru.

"Penguins" regulārā čempionāta trešajā mačā mājās ar rezultātu 4:3 (1:2, 2:1, 0:0, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pārspēja Vašingtonas "Capitals", izcīnot pirmo uzvaru sezonā.

"Pingvīni" spēli iesāka vareni, jo jau 19.sekundē izvirzījās vadībā, ripai no Evana Rodrigesa slidas nonākot vārtos. Mača 13.minūtē "Penguins" hokejisti piespēlēja ripu tieši uz Nika Douda nūjas lāpstiņas, viesu uzbrucējam no tuvas distances panākot 1:1. Nepilnas divarpus minūtes vēlāk "Capitals" veiksmīgi nospēlēja pretinieku aizsardzības zonā, kas Aleksandram Ovečkinam ļāva izvirzīt viesus vadībā.

Otrā perioda trešajā minūtē Bļugers uzbrukuma epizodē nocīnījās līdz galam un laukuma stūrī ieguva ripu, ko uz vārtu priekšu piespēlēja Koltonam Sīvioram. Kamēr "Capitals" vārtsargs Iļja Samsonovs no aizvārtes nepaspēja atgriezties savā postenī, Bļugera maiņas biedrs Sīviors trieca ripu zem pārliktņa - 2:2.

Trešdaļas turpinājumā vārtu guvumiem apmainījās divi zviedru hokejisti. Vispirms perioda un mača vidū Niklass Bekstrēms vairākumā raidīja ripu tukšā vārtu stūrī, bet nepilnas trīs minūtes vēlāk Markuss Petešsons saņēma ripu zonas viducī un ar spēcīgu metienu raidīja ripu pāri Samsonova plecam.

Pamatlaika turpinājumā un tam sekojošajā piecu minūšu papildlaikā vārti netika gūti, tādējādi uzvarētājs tika noskaidrots pēcspēles metienu sērijā. Tajā lieliski sniegumu demonstrēja abi vārtsargi, taču mājinieku piektajā piegājienā Džeiks Gencels caur Samsonova kājsargiem raidīja ripu mērķī. Ovečkinam ar savu "bullīti" bija iespēja panākt neizšķirtu un turpināt sēriju, taču viņa metienu apturēja Keisijs Desmits.

Bļugers savā NHL 100.mačā uz ledus pavadīja deviņas minūtes un 26 sekundes, no tām divas minūtes un 37 sekundes mazākumā. Viņš pa vārtiem nemeta, bet zaudēja savā vienīgajā iemetienā un cīņu noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Bļugers svētdien regulārā čempionāta trešajā spēlē tika pie pirmā punkta sezonā, bet kopumā NHL karjerā viņš 100 mačos atzīmējies ar 15 gūtiem vārtiem un 18 rezultatīvām piespēlēm.

Pitsburgas komanda ar diviem punktiem trīs spēlēs ieņem septīto vietu Austrumu divīzijā, kur "Capitals" ar pieciem punktiem ir līdere.

"Penguins" sezonas pirmajās divās spēlēs ar 3:6 un 2:5 piekāpās Filadelfijas "Flyers" komandai. Otrdien pitsburgieši vēlreiz savā laukumā tiksies ar "Capitals" komandu.

Ierasti NHL regulārajā čempionātā komandas katra aizvada pa 82 mačiem, taču šajā sezonā līdz 8.maijam vienības katra izspēlēs 56 dueļus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi