Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Covid-19 skartā Ņeftehimik komanda dienas pirmajā pusē pametīs Rīgu

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Ņižnekamskas Ņeftehimik, kurā ceturtdienas vakarā pēc ielidošanās Rīgā saslimšana ar Covid-19 tika noteikta septiņām personām, nakti pavadījusi Latvijas galvaspilsētā, taču šodien dienas pirmajā pusē jau lidos uz Sanktpēterburgu, sarunā ar aģentūru LETA teica Rīgas Dinamo preses sekretārs Jānis Stepītis.

Jau ziņots, ka pēc septiņiem pozitīviem Covid-19 eksprestestiem Ņižnekamskas Ņeftehimik komandā pārcelta Rīgas Dinamo piektdien paredzētā KHL spēle.

Abām komandām piektdien Arēnā Rīga plkst.19.30 bija jāuzsāk mačs, taču KHL ziņo, ka tas pārcelts uz šobrīd nenoteiktu laiku.

"Ņižņekamskas komanda pēc ielidošanas veica eksprestestus. Tā kā testēšanas procesā ir iesaistīti arī mūsu komandas ārsti, par situāciju uzzinājām nekavējoties," skaidroja "Dinamo" preses sekretārs Stepītis. ""Ņeftehimik" vienība patlaban atrodas viesnīcā, bet šodien ar čarterreisu lidos uz Sanktpēterburgu."

Ņižņekamskas komanda dosies uz Sanktpēterburgu, kur tai tiks veiktas nākamās Covid-19 pārbaudes un arī antivielu tests. KHL ziņo, ka papildu testi ļaus iegūt precīzākus rezultātus un pieņemt lēmumu par komandas turpmāko izbraukuma sēriju.

Stepītis gan uzsvēra, ka neviens no Dinamo personāla darbiniekiem nav bijis tiešā kontaktā ar Krievijas komandu, savukārt Ņeftehimik iepriekšējā pretiniece Helsinku Jokerit nav sazinājusies ar Rīgas klubu.

Savukārt KHL piektdien izplatīja paziņojumu, kurā teikts, ka uz nezināmu laiku pārcelta arī piektdien plānotā spēle starp Jokerit un Kazaņas Ak Bars.

Ņemot vērā, ka Helsinku komandas spēlētāji uzskatāmi par tiešajām kontaktpersonām, viņiem būs jāveic papildu Covid-19 pārbaudes. Rezultāti, visticamāk, nebūs pieejami līdz ieplānotās spēles sākumam, tāpēc arī atcelta tikšanās ar Kazaņas klubu.

KHL ziņos, uz kuru datumu pārcelta spēle starp Jokerit un Ak Bars.

Dinamieši nosacīto brīvdienu izmantos treniņa nolūkiem, lai veiksmīgāk sagatavotos pirmdien gaidāmajai izbraukuma spēlei pret Novosibirskas Sibirj.

Ņeftehimik trešdien Helsinkos uzsāka izbraukuma sēriju, kurai bija jāturpinās Rīgā un Sanktpēterburgā.

Ņižņekamskas komanda sezonas sākumā nespēlē optimālajā sastāvā, jo tajā jau iepriekš tika konstatēti vairāki Covid-19 inficēšanās gadījumi.

Dinamo jauno sezonu sākusi ar vienu uzvaru trīs spēlēs. Vienīgo panākumu izdevās izcīnīt pret Kaspara Daugaviņa pārstāvēto Maskavas apgabala Vitjaz.

Pēc pirmdienas cīņas ar Sibirj Rīgas komandai izbraukumā vēl paredzētas tikšanās ar Habarovskas Amur (16.septembris) un divas dienas vēlāk ar Nursultanas Baris.  

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi