Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Daugaviņš: bija jāpiekrīt algas samazinājumam

Līgums bija parakstīts, bet tajā būs korekcijas. Latvijas hokeja valstsvienības kapteinis Kaspars Daugaviņš sarunā ar Dienu atklāja, ka piekritis algas samazinājumam Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandā Maskavas apgabala Vitjaz.

"Nebija jau daudz variantu – tikai divi. Pirmajā piedāvājumā bija jāpiekrīt algas samazinājumam par 20 procentiem, otrajā – komanda izpērk līgumu, samaksājot 25 procentus no sezonas algas. Otrais variants nebija saistošs, jo šobrīd jau nav vairs īsti komandas, uz kuru pāriet. Visi klubi ir nokomplektējušies. Cik es sapratu, tad visi Vitjaz spēlētāji ir piekrituši pirmajam variantam, jo visi grib spēlēt."

Krievijas mediji vienubrīd ziņoja, ka finansiālu problēmu dēļ Vitjaz nākamsezon varētu nespēlēt KHL. "Manā rīcībā nav tādas informācijas. Es tikai zinu, ka viens no komandas galvenajiem sponsoriem ir Gazprom, tāpēc visam vajadzētu būt kārtībā. Covid-19 pandēmijas dēļ Gazprom gan esot cietis zaudējumus, tāpēc kompānijas atbalstītie klubi saņemot mazāku finansējumu. Vitjaz budžets uz nākamo sezonu būšot mazāks."

Kaspars jau pošas uz savu jauno komandu. "Patlaban es gaidu Krievijas vīzu. Tikko tā būs gatava, tā uzreiz varēšu sēsties mašīnā un braukt. Komanda jau trenējas. Ja nepagūšu šīs nedēļas nogalē, tad domāju, ka nākamās nedēļas sākumā aizbraukšu. Pirmdien klubos bija medicīniskās pārbaudes, otrdien sākās treniņi.

Vitjaz komandā visi ir nodevuši analīzes uz Covid-19. Saslimušo nav, tāpēc jau noris treniņi. KHL vadība izskata divus kalendāra variantus. Vienā gadījumā čempionāts sāksies 2. septembrī, otrajā – oktobra sākumā. "Manuprāt, ticamāks ir variants ar sezonas sākumu oktobrī. Ir daudz ārzemnieku, kuriem joprojām nav vīzas, un viņi savās komandās vēl nav ieradušies. No otras puses, visi ir individuāli trenējušies un pie pirmās izdevības ir gatavi spēlēt."

Pagājušajā sezonā Daugaviņš spēlēja Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētajā KHL komandā Maskavas Spartak

Top komentāri

buks
b
Žēl gan nabadziņa. Apcirpt algu tādiem stratēģiski svarīgiem speciālistiem ir nelietība. Vēl viena tāda apcirpšana un viņam būs jāiet strādāt par kasieri Maximā. Vislabāk varētu sanākt Ogres /Daugā/.
Jakubs Smuškins
J
Tiešām sāk atgādināt Vitebskas mužiku.
melnais humors
m
Tad nu gan megasvarīga un sabiedriski nozīmīga profesija - hokejists. :-DDD
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi