Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Draizaitls, Makkinons un Panarins pretendē uz NHL vērtīgākā spēlētāja titulu

Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlētāji Leons Draizaitls, Neitans Makkinons un Artemijs Panarins ir nosaukti kā Hārta balvas sezonas vērtīgākajam hokejistam finālisti, otrdien tika ziņots līgas tīmekļa vietnē.

Balva, par kuras ieguvēju balso Profesionālo hokeja apskatnieku asociācijas biedri, katru gadu tiek piešķirta NHL spēlētājam, kurš balsojumā atzīts par visvērtīgāko savai komandai.

Uzvarētājs tiks paziņots konferenču finālu laikā vai pirms Stenlija kausa fināla.

Sezonu 12.martā pārtraucot koronavīrusa dēļ, Draizaitls bija pirmais aizvadītajā NHL sezonā ar 110 rezultativitātes punktiem (43 vārti un 67 piespēles) 71 spēlē. 24 gadus vecais Edmontonas "Oilers" centra spēlētājs bija pirmais līgā arī pēc vidēji spēlē gūtajiem punktiem (1,55), rezultatīvajām piespēlēm un vairākumā gūtajiem punktiem (44), kā arī bija pirmais uzbrucēju vidū uz ledus pavadītā laika ziņā vidēji spēlē (22 minūtes un 37 sekundes).

Kopā ar Bostonas "Bruins" uzbrucēju Davidu Pastrņāku Vācijas hokejists dalīja pirmo vietu uzvaras vārtu kategorijā (10), bet otrais aiz Panarina (71) viņš bija punktos vienādos sastāvos (66) un vairākumā gūtajos vārtos (16) aiz Pastrņāka (20). Draizaitlam bija 33 vairāku punktu spēles un vismaz viens rezultativitātes punkts 56 spēlēs.

"Es domāju, ka katrs spēlētājs katru vasaru cenšas kļūt labāks un labāks, un, es neatšķiros," sacīja Draizaitls. "Šķiet, ka šosezon tam arī vajadzētu nostrādāt, un cerams, ka mēs kā komanda varēsim to demonstrēt izslēgšanas spēlēs."

Edmontonas kluba bilance šogad bija 24-5-2, kad Draizaitls guva vārtus šosezon, un 13-20-7, kad viņš vārtus neguva.

Draizaitls būtu ceturtais "Oilers" spēlētājs, kurš iegūtu balvu, un pirmais kopš Konora Makdeivida 2016./2017.gada sezonā. Arī Veins Greckis un Marks Mesjē ir ieguvuši Hārta balvu kopā ar "Oilers".

Makkinons ar 93 punktiem (35 vārti, 58 rezultatīvas piespēles) 69 spēlēs izcīnīja piekto vietu līgā , bet trešajā vietā viņš bija vienādos sastāvos gūtajos punktos (62). 24 gadus vecajam Kolorādo "Avalanche" centram bija 29 vairāku punktu spēles, bet 53 spēlēs vismaz viens sakrāts punkts. Viņš arī palīdzēja "Avalanche" sasniegt otro labāko rezultātu Rietumu konferencē (42-20-8).

Makkinons ir Hārta balvas finālists jau otro reizi, 2017./2018.gadda sezonā piekāpjoties Ņūdžersijas "Devils" spēlētājam Teiloram Halam. Makkinons būtu trešais spēlētājs "Avalanche"/Kvebekas "Nordiques" vēsturē, kurš izcīnītu balvu, un pirmais kopš Petera Forsberga "Avalanche" rindās 2002./2003.gada sezonā. Džo Sakiks ieguva balvu 2000./2001.gada sezonā.

"Ja es balsotu, balsotu par Makkinonu Teda Lindseja un Hārta balvas nominācijā," pagājušajā nedēļā sacīja "Avalanche" treneris Džereds Bednars. "Es domāju, ka viņš iegūs daudz balsu, un es ceru, ka viņš spēs iegūt abas šīs balvas."

Makkinons jūlija vidū tika nosaukts par lēdijas Bingas balvas finālistu. Balva, par kuru balso Profesionālo hokeja apskatnieku asociācija, katru gadu tiek piešķirta NHL korektākajam spēlētājam, kurš vislabāk iemieso sevī sportista un džentlmeņa iezīmes.

Panarins, kurš 2019.gada 1.jūlijā parakstīja septiņu gadu līgumu ar Ņujorkas "Rangers", ar 95 punktiem (32 vārti, 63 piespēles) 69 spēlēs dalīja trešo vietu līgā ar Pastrņāku rezultatīvāko hokejistu sarakstā. 28 gadus vecais uzbrucējs līgā ierindojās pirmajā vietā ar vienādos sastāvos gūtiem punktiem (71) un pirmajā vietā starp uzbrucējiem plus/mīnus rādītājā (+36). Viņam bija vismaz viens rezultativitātes punkts 54 spēlēs, ieskaitot 28 vairāku punktu spēles.

Viņš palīdzēja "Rangers" sasniegt bilanci 37-28-5 un 11.vietu Austrumu konferencē.

"Es tiešām esmu ļoti pārsteigts, ka tiku nominēts," sacīja Panarins. "Pat pēc sezonas pārtraukšanas es nekad pat nedomāju, ka tikšu kaut kam nominēts. Tāpēc man tas ir ļoti svarīgi un ļoti pārsteidzoši, bet tas ir daudz svarīgāk maniem radiem un maniem mīļajiem."

Panarins būtu piektais "Rangers" spēlētājs, kurš iegūtu balvu, un pirmais kopš Mesjē 1991./1992.gada sezonā.

Visi trīs Hārta balvas finālisti jūlijā tika nosaukti arī par Teds Lindseja balvas finālistiem . Balvu katru gadu piešķir visizcilākajam NHL spēlētājam līgas spēlētāju asociācijas biedru vērtējumā.

Pagājušajā sezonā par līgas vērtīgāko spēlētāju kļuva Tampabejas "Lightning" uzbrucējs Ņikita Kučerovs.

2020.gada NHL balvu pasniegšana bija plānota 18.jūnijā Lasvegasā, taču 25.martā tika nolemts balvas pasniegt vēlāk.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi