Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Eksperti: Treneriem bija liela nozīme Maskavas Dinamo triumfā

Maskavas Dinamo hokejisti KHL Gagarina kausa izcīņā lielā mērā triumfēja pateicoties spēcīgajam treneru kolektīvam, uzskata laikraksta Diena aptaujātie hokeja eksperti. Viņi norāda, ka Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa prasītā spēles disciplīna bija viena no panākuma atslēgām, jo Dinamo komandā zvaigžņu klases hokejistu, kuri varētu vienatnē izšķirt spēles likteni, praktiski nebija.

Andrejs Matcins

Bijušais Latvijas U-20 izlases treneris

Zinot situāciju, es laikam tomēr neteikšu, ka Maskavas Dinamo uzvara bija likumsakarīga, lai gan ir acīm redzamas tendences, kuras nevar nepamanīt. Galvenā no tām, ka Krievijas treneri atpaliek no ārzemniekiem. Oļegs (Znaroks) ar Hari (Vītoliņu) to spilgti parādīja. Arī uz otra soliņa bija ārzemnieks soms Raimo Summanens. Jāatzīst, ka arī veiksme pagriezās pret Maskavas Dinamo. Viena epizode būtībā izšķīra visas sērijas iznākumu. Liela nozīme bija komandu psiholoģiskajai sagatavotībai. Dinamo uzvara gan ir apliecinājums tam, ka kluba kadru politika izrādījusies pareiza. Budžetam nebija pati svarīgākā loma. Tādas komandas kā SKA vai Ufa šoreiz palika patālu no kausa. Man patika gan arī Omskas kluba spēlētāju atlase. Gagarina kausā izcēlās Červenka, bet viens nevar aizvilkt komandu līdz kausam. Ko lai vēl saka - kārtība kārtējo reizi pārspēja klasi.

Oļegs Sorokins

Bijušais Rīgas Dinamo un Latvijas izlases aizsargs

Finālsēriju var raksturot vienā vārdā - cīņa. Pašatdeve bija visaugstākajā līmenī, turpretī kvalitāte atpalika. Nevarēja nepamanīt, ka abas komandas bija ļoti nogurušas. Paralēli skatījos arī Zviedrijas play-off finālu, kur, manuprāt, līmenis bija vienmērīgāks. Dinamo un Avangard sērijā bija laba hokeja uzplaiksnījumi, bet tad atkal turpinājās cīņa. Laikam jau taisnība izrādījusies tiem, kuri uz nākamo sezonu Gagarina kausa izcīņā vismaz pirmajā kārtā samazināja spēļu skaitu. Hokejistiem ir grūti augstā līmenī izturēt tik garu spēļu maratonu. Man ir prieks par Oļegu un Hari, arī Žoru Pujacu, kurš spēlēja finālā. Znaroka pluss ir tas, ka viņš uzmanību pievērš arī sīkumiem. Tāpēc arī viņš savulaik ar MVD un tagad ar Dinamo tik tālu tika. Lielu lomu spēlēja arī tas, ka lielai daļai Dinamo spēlētāju jau bija bagātīga play-off spēļu pieredze.

Aigars Cipruss

HK Juniors galvenais treneris

Maskavas Dinamo uzvara lielā mērā bija likumsakarīga. Oļegs ar Hari uz šo panākumu gāja vēl no MVD laikiem. Pēc spēles Avangard ne par kapeiku nebija sliktāki, taču raksturs un kolektīvs izšķīra sērijas iznākumu. Atspēlēties sērijā no 1:3 - to var tikai īsti veči. Liela loma bija arī tam, ka, manuprāt, pusi komandas Oļegs zināja vēl no MVD laikiem. Viņam katra spēlētāja plusi un mīnusi bija ļoti labi zināmi. Ap sevi viņš pulcināja tikai cīnītājus. Pats tāds bija laukumā un to prasīja arī no padotajiem. Talantīgu spēlētāju viņa komandā ir pamaz, taču visi kā viens laukumā strādā un ievēro spēles disciplīnu. Kaut kādas paralēles ar viņa darbu Latvijas izlasē jau var vilkt, taču klubā viņiem ir citi raksturi, mentalitāte un uz Latvijas fona arī meistarība. Lai vai kā, šajā gadījumā treneru pirkstam izrādījās izšķiroša nozīme, kāpēc Gagarina kauss aizceļoja uz Maskavu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi