Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Girgensona Sabres uzvar rietumu līderus, Kolumbusa bez Merzļikina piedzīvo neveiksmi

Latvijas uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo Sabres komanda pirmdien izcīnīja uzvaru Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta mačā, kamēr Kolumbusas Blue Jackets ar Elvi Merzļikinu uz rezervistu soliņa piedzīvoja neveiksmi.

"Sabres" viesos ar rezultātu 3:2 (1:1, 0:0, 1:1, 1:0) papildlaikā pārspēja Dalasas "Stars".

Jau spēles otrajā minūtē mājinieki vairākumā izspēlēja līdz tukšam vārtu stūrim un Džeimijs Bens panāca 1:0. Perioda otrajā pusē pēc desmit minūtēm Rasmuss Dālins ar metienu bez ripas apstādināšanas no distances izlīdzināja rezultātu.

Trešā perioda otrajā minūte viesi aizslidoja pretuzbrukumā trijatā pret diviem pretiniekiem un Viktors Ūlofsons panāca 2:1. "Sabres" vadībā bija četras minūtes, Džeisonam Robertsonam izlīdzinot rezultātu pēc tam, kad Girgensonam ar partneriem neizdevās noturēt ripu savā aizsardzības zonā.

Cīņa noslēdzās papildlaikā, kura pirmajā minūtē Ouens Pauers ar saviem pirmajiem vārtiem sezonā izrāva viesiem uzvaru. Pēc Teidža Tompsona otrās rezultatīvās piespēles mačā Pauers izpildīja netveramu raidījumu no iemetienu apļa.

"Sabres" vārtsargs Kreigs Andersons, kurš tika atzīts par mača pirmo zvaigzni, atvairīja 29 metienus. 

Girgensons šajā mačā uz ledus pavadīja 13 minūtes un 14 sekundes, kuru laikā vienreiz meta pa vārtiem, pielietoja trīs spēka paņēmienus, uzvarēja vienā no diviem iemetieniem un tika pie negatīva lietderības koeficienta -1. Sezonā kopumā viņam 44 cīņās ir četri vārti, sešas rezultatīvas piespēles un negatīvs lietderības koeficients -2.

"Sabres" ar 51 punktu 46 spēlēs ieņem devīto vietu Austrumu konferencē, kamēr "Stars" ar 64 punktiem 49 dueļos ir pirmā Rietumos.

Izbraukuma sērijas turpinājumā "Sabres" otrdien tiksies ar Sentluisas "Blues", bet pēc tam viesos būs mači ar Vinipegas "Jets" un Minesotas "Wild".

Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins pirmdien palika rezervē mačā, kurā viņa pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jacekts" ar Jonasu Korpisalo vārtos piedzīvoja zaudējumu.

"Blue Jackets" izbraukumā ar rezultātu 3:4 (0:1, 2:2, 1:0, 0:1) papildlaikā atzina Kalgari "Flames" pārākumu.

Korpisalo šajā mačā atvairīja 45 metienus, bet pretējos vārtos Dans Vladaržs tika galā ar krietni mazāk jeb 22 metieniem.

Viesu uzbrucējam Džonijam Gudro šī bija atgriešanās spēle Kalgari, kur viņš bija pavadījis vairāk nekā astoņas sezonas. Tieši viņam sestajā minūtē bija iespēja izvirzīt "Blue Jackets" vadībā, taču amerikānis nerealizēja viņam uzticēto soda metienu.

Četras minūtes pirms pirmā perioda beigām ripu caur Korpisalo kājsargiem raidīja Volkers Duers, bet otrās trešdaļas otrajā minūtē Nazems Kadri bija nekļūdīgs no vārtu priekšas - 2:0. Perioda vidū, 49 sekunžu laikā ar divām rezultatīvām piespēlēm vairākumos atzīmējoties Gudro, Kirils Marčenko un Patriks Laine ar raidījumiem no abiem iemetienu apļiem guva vārtus un panāca 2:2.

Līdz otrā perioda beigām "Flames" atgriezās vadībā, 17.minūtē ar precīzu metienu pretī vārtiem izceļoties Endrū Mandžapanem. Trešās trešdaļas piektajā minūtē pēc izgājiena divatā pret vienu aizsargu Būns Dženers pats izšķīrās par metienu un izlīdzināja rezultātu.

Pamatlaiks noslēdzās neizšķirti un spēle turpinājās papildlaikā, kura trešajā minūtē Gudro pie pretinieku zonas zilās līnijas nenoturēja ripu, mājinieki aizslidoja pretuzbrukumā divatā pret vienu pretinieku un Dilons Dibē pēc Mandžapanes piespēles panāca 4:3.

Laine un 2021.gadā Rīgā notikušā pasaules čempionāta vērtīgākais spēlētājs Mandžapane maču noslēdza ar trīs rezultativitātes punktiem.

"Blue Jackets" ar 31 punktu 47 mačos ir pārliecinoši pēdējā, 16.vietā Austrumu konferencē, bet "Flames" ar 55 punktiem 48 cīņās ir septītā Rietumos.

Kolumbusas vienība turpinās izbraukuma tūri līgas ziemeļrietumos, šonedēļ tiekoties arī ar Edmontonas "Oilers", Vankūveras "Canucks" un Sietlas "Kraken" komandam.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi