Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Girgensons par jauno līgumu NHL: Nav manos spēkos šobrīd ko mainīt

Vienīgais pilntiesīgais Latvijas hokejists pasaules spēcīgākajā līgā NHL Zemgus Girgensons Ziemeļamerikā aizvadīja ne pārāk sekmīgu sezonu. Arī pasaules čempionātā Maskavā viņam īstie partneri vēl nav atrasti, un teju katru spēli Zemgum jāmeklē kopīga valoda ar citiem komandas biedriem. Čempionāta sākumā no kapteiņa asistenta gaidīja rezultatīvu sniegumu, bet pēdējos mačos viņam uzticēta pretinieku līderu neitralizēšana. Girgensonam šovasar beidzas NHL līgums, tāpēc uzreiz pēc pasaules čempionāta viņa aģentiem nāksies sēsties pie sarunu galda ar Bufalo Sabres vadību.

Intervijas fragments, visu sarunu lasiet otrdienas laikrakstā Diena!

Kas tevi gaida tuvākajā nākotnē?

Vispirms man ir jāpabeidz šis čempionāts, un tad jau redzēs, kas notiks ar līguma darīšanām. Kad izrunāsim visu par līguma pagarināšanu, tad jau redzēs.

Bet vismaz kvalifikācijas līgums tev jau ir piedāvāts?

Nē, mēs esam runājuši par līgumu, bet par kvalifikācijas līgumu sarunu vēl nav bijis (ja līdz 23. jūnijam Sabres nepiedāvās Zemgum pat kvalifikācijas līgumu, kas ir 105% apmērā no iepriekšējā atalgojuma, hokejists kļūs par neierobežoto brīvo aģentu, ar kuru līgumu drīkst parakstīt jebkurš NHL klubs).

Bet tu esi mierīgs par atrašanos bez līguma nākamajai sezonai?

Jā, jā, man vispār par to nav ne mazākā satraukuma. Kā būs, tā būs. Nav īsti manos spēkos šobrīd kaut ko mainīt. Tas ir aģentu darbs.

NHL līgumu sakarā vissvarīgākais esot pēdējā sezonā parādītais sniegums, un tev personiski tas laikam nebija labākais gads.

Jā, protams, pēdējā sezona nosaka ļoti daudz. Manā gadījumā tas viss, protams, mazlietiņ pavelk uz leju iespējas (tikt pie lielākas algas), bet iepriekšējie gadi bija labi, tāpēc es nedomāju, ka manā gadījumā viņi skatīsies tikai uz pēdējo gadu. Tas, protams, ietekmēs līguma pārrunas, bet tas nebūs noteicošais faktors, kā būs tālāk.

Ziemeļamerikā esi iejuties gandrīz kā mājās?

Ja tik ilgi dzīvo tur, tad iejūties. Es Amerikā esmu jau septiņus gadus, no 15 gadu vecuma. Skaidrs, ka sāc pierast pie dzīves tur, bet vienmēr ir forši arī atgriezties mājās.

Bufalo kā pilsēta laikam nav elitārākā ASV?

Nu, tā nav kā lielpilsēta, bet Bufalo ir ļoti jauka pilsēta. Iedzīvotāju ziņā tā nav liela, taču tur ir ko darīt. Ir daudz visādu ēstuvju, un viss pārējais arī ir kārtībā. Ja skatās tieši no hokeja viedokļa, tad tā ir ļoti laba pilsēta - forši fani un var fokusēties tikai hokejam. Nav tā kā, piemēram, Ņujorkā vai Čikāgā, kur tu vari aizpeldēt pilsētā un pazust uz dažām dienām (smejas).

Sabres turpina uzlabot komandu un cer uz atgriešanos Stenlija kausa izcīņā. Tu tici tam, ka tas notiks jau pavisam drīz, vai arī komandas pārbūve varētu prasīt vēl vairāk laika?

Domāju, ka jau drīz varētu būt uzlabojumi. Ja paskatās šīs sezonas tabulā, var redzēt, ka nemaz tik daudz punktu iekļūšanai play-off mums netrūka. Ja vēl jaunie spēlētāji kļūs apzinīgāki un veterāni paliks, domāju, viss būs kārtībā un varēsim cīnīties par augstākām vietām.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi