Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +13 °C
Apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Karsums nākamajā sezonā labprāt atgrieztos Tampabejas Lightning

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Mārtiņš Karsums, kurš otrdien aizvadīja pirmo treniņu valstsvienības rindās pirms pasaules čempionāta, nākamajā sezonā karjeru labprāt turpinātu Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubā Tampabejas "Lightning".

Līgums ar NHL vienību Karsumam ir beidzies, taču viņš cer, ka vasarā tiks panākta jauna vienošanās, un pats spēlētājs būtu ļoti gandarīts, ja tas izdotos tieši ar Tampabeju.

"Tagad lai strādā mans aģents. Protams, gribētos atpakaļ uz Tampabeju, jo tā ir laba pilsēta, komandā ir forši čaļi, arī treneri bija ļoti labi. Noteikti gribētos atpakaļ," aģentūrai BNS sacīja hokejists.

"Pēc sezonas beigām mums bija noslēguma sapulce, kurā man jautāja, ko es pats domāju par savu spēli. Uzreiz pateicu, ka pirmās piecas līdz desmit spēles aizvadīju diezgan slikti, jo nebiju iepazinies ar "Lightning" taktiku un saspēlējies ar partneriem. Sākumā arī treneris mani mētāja šurpu turpu pa vairākām maiņām, tāpēc bija grūti pierast. Beigās, kad mani salika kopā ar [Metu] Petindžeru un [Polu] Ščečuru, spēle aizgāja un sezonas beigas aizvadīju normāli," Karsums bija gandarīts par pēdējām spēlēm, kurās viņš guva savus pirmos vārtus NHL un izdarīja vairākas rezultatīvas piespēles.

Uzbrucējs uzskata, ka, marta sākumā no Bostonas "Bruins" nokļūstot Tampabejā, viņa izredzes arī nākotnē palikt pasaules labākajā hokeja līgā NHL ir uzlabojušās. "Domāju, ka nedaudz tuvāk esmu, jo pēc aizmainīšanas visu laiku spēlēju NHL. Ja ne Tampabejas, tad varbūt kāda cita komanda mani būs novērtējusi, un cerams, ka izdosies noslēgt līgumu. Kā jau teicu, tagad darbs aģentam," spēlēšana NHL arī turpmāk būs 23 gadus vecā uzbrucēja galvenais mērķis.

Savā pirmajā NHL sezonā Karsums piedalījās 24 spēlēs, kurās guva vienus vārtus un izdarīja piecas rezultatīvas piespēles.

Hokejists ir priecīgs, ka pēc sezonas beigām Amerikā varēs palīdzēt Latvijas izlasei pasaules čempionātā. "Forši būt mājās un atkal spēlēt ar saviem čaļiem," gandarījumu neslēpa Karsums, kuram pirmais treniņš otrdien gan nebija no vieglajiem, jo viņš desmit dienas nebija slidojis. Došanās uz ledus par vienu dienu aizkavējās, jo negaidīti radušās nelielas problēmas ar veselību - kāda ziede izsaukusi alerģisku reakciju, kā dēļ hokejista ķermenis nedaudz pietūcis. "Vēl pirmdien bija traki, taču tagad jūtos jau daudz labāk un ceru, ka līdz pirmajai spēlei viss būs pilnīgā kārtībā,'' Karsums pirms čempionāta bija optimistisks.

Šveicē, viņaprāt, Latvijas izlasei maksimāli jākoncentrējas katrai spēlei, kārtīgi jācīnās visas 60 spēles minūtes, tad rezultāts būs. "Katru spēli mēģināsim uzvarēt, aizvadīt tik labi, cik vien spējam. Par to, kuru vietu iegūsim, patlaban daudz nav jādomā, jāgatavojas katram mačam, un rezultāts būs," sacīja Karsums.

Pasaules čempionātā NHL uzbrucējs spēlēs vienā maiņā ar Jāni Spruktu un Ģirtu Ankipānu. Kopā šis virknējums aizvadīja arī olimpisko kvalifikācijas turnīru februārī, kur parādīja ļoti labu sniegumu. "Ceru, ka ies tikpat labi kā kvalifikācijā, kad iemetām pāris ripu. Mūsu maiņa nospēlēja labi, tāpēc arī tagad esam kopā," Karsums cer uz februāra snieguma atkārtojumu.

Latvijas izlase pēc trešdien Rīgā aizvadītā pēdējā treniņa ceturtdien plkst. 11.30 izlidos uz Cīrihi, lai pēc tam ar autobusu dotos uz Berni, kur sestdien, 25. aprīlī, tai paredzēta pirmā čempionāta spēle pret ASV izlasi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi