Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita
Plānots, ka Latvijas izlase tiks komplektēta no labākajiem pieejamajiem junioru vecuma spēlētājiem, kā arī Eiropā un Rīgas Dinamo spēlējošiem hokejistiem.

Latvijas hokeja izlasi pārbaudes turnīrā Bledā vadīs Miļuns

Latvijas hokeja izlasi novembrī Slovēnijas pilsētā Bledā gaidāmajā Eiropas Hokeja izaicinājuma turnīrā vadīs U-20 valstsvienības galvenais treneris Ēriks Miļuns, informē Latvijas Hokeja federācija (LHF).

Latvijas hokeja izlase novembra sākumā šajā pārbaudes turnīrā tiksies ar Slovēnijas, Baltkrievijas un Francijas izlasēm, bet Miļunam atkal asistēs Kārlis Zirnis, kurš netika pieaicināts darbam valstsvienībā olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā.

Plānots, ka Latvijas izlase tiks komplektēta no labākajiem pieejamajiem junioru vecuma spēlētājiem, kā arī Eiropā un Rīgas "Dinamo" spēlējošiem hokejistiem.

Pārbaudes turnīrs Slovēnijā ilgs no 3. līdz 5.novembrim.

Latvijas pieaugušo izlase šobrīd ir bez sava galvenā trenera, jo pirms olimpiskā kvalifikācijas turnīra tika pārtraukta sadarbība ar Leonīdu Beresņevu, bet viņa vietā uz neilgu laiku tika pieņemts Haralds Vasiļjevs.

Kā aģentūrai LETA otrdien norādīja jaunais LHF ģenerālsekretārs Viesturs Koziols, pirmdien organizācijas valdes sēdē Treneru padomes vadītājs Gints Bisenieks bija sagatavojis kritērijus, kādiem vajadzētu atbilst jebkuras nacionālās izlases trenerim gan pieaugušo, gan sieviešu, gan jauniešu valstsvienībā.

"Pagaidām mums ir jāizskata šie kritēriji, par kuriem diskusiju turpināsim nākamajā sēdē," izteicās Koziols.

"Pagaidām neviens pat nav pieminējis konkrētus kandidātus Latvijas izlases galvenā trenera postenī, pirms nav izstrādāti šie kritēriji. Izlases galveno treneri vēlamies ilgtermiņa sadarbībai, lai nav tā, ka tiek noslēgts līgums uz pāris mēnešiem. Šai sadarbībai jābūt uz atbildību vērstai, lai treneris zina, ko no viņa gaida. Taču par konkrētiem kandidātiem neesam pat vēl runājuši," uzsvēra Koziols.

Savukārt Latvijas U-20 hokeja izlasi turnīrā Austrijā vadīs jauniešu izlases galvenais treneris Igors Smirnovs, bet viņam asistēs Juris Opuļskis un Aigars Razgals. Tādējādi šajos turnīros tiks iesaistīti un pārbaudīti labākie jauniešu un junioru vecuma hokejisti, kuriem būs iespēja sevi parādīt augsta līmeņa starptautiskās sacensībās.

Saistībā ar to, ka Latvijas jauniešu izlases galvenais treneris Igors Smirnovs būs aizņemts U-20 turnīrā Grācā, izlašu pārtraukumā Latvijas U-17 komandu turnīrā Minskā vadīs Miks Dzindulis un Juris Ozols.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Latvijas hokeja virslīgas čempionāta komandu izveidotā izlase novembrī Tallinā piedalīsies atjaunotajā Baltijas izaicinājuma turnīrā, kur spēkosies ar Lietuvas un Igaunijas nacionālajām valstsvienībām.

Šajā turnīrā komandu vadīs Oļegs Sorokins, Rodrigo Laviņš un Igors Ļebedevs.

Tikmēr par Latvijas sieviešu hokeja izlases galveno treneri iecelta ilggadējā valstsvienības vārtsardze Lolita Andriševska, kurai palīdzēs nesen profesionāles gaitas noslēgusī cita Latvijas dāmu hokeja leģenda Inese Geca-Miljone.

Decembra sākumā dāmu izlasei Francijā paredzēts starts Phjončhanas olimpisko spēļu trešajā kvalifikācijas kārtā, kurā tā spēkosies ar Francijas un Ķīnas komandām, kā arī vienu no otrās kvalifikācijas kārtas uzvarētājām.

Līdz šim Latvijas dāmu hokeja izlases galvenais treneris bija ilggadējais Latvijas hokeja valstsvienības uzbrucējs Aleksandrs Macijevskis, tomēr viņš šajā pavasarī neieradās uz pasaules čempionātu, jo pats tajā laikā spēlēja Latvijas čempionāta finālsērijā. Jau tobrīd viņa vietā darbojās Andriševska.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi