Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Latvijas izlases hokejisti vēlreiz pārspēj Dānijas valstsvienību

Latvijas hokeja izlase Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) turnīra ietvaros sestdien viesos ar 4:3 (1:1, 1:2, 2:0) pārspēja Dānijas valstsvienību, izcīnot pret šo komandu otro uzvaru trīs dienu laikā.

Latvijas izlases labā divus vārtus guva Andris Džeriņš, ar precīzu metienu un rezultatīvu piespēli izcēlās Rodrigo Ābols, vārtus guva arī Oskars Cibuļskis, divas rezultatīvas piespēles nopelnīja Roberts Bukarts, bet vārtsargs Jānis Kalniņš atvairīja 20 no 23 pretinieku metieniem.

Pirmā perioda vidū Latvijas izlase nokļuva iedzinējos ar 0:1, taču nepilnas divas minūtes vēlāk Džeriņš panāca neizšķirtu. Otrās trešdaļas otrajā minūtē Ābols izvirzīja vadībā Latvijas valstsvienību, taču drīz pēc tam Dānijas hokejisti realizēja skaitlisko vairākumu, panākot neizšķirtu 2:2.

Dānijas izlase otrā perioda vidū pārņēma vadību. Neizšķirtu Latvijas hokejistiem izdevās panākt trešajā periodā, kad skaitliskajā vairākumā precīzs bija Džeriņš. Uzvaras vārtus nepilnas četras minūtes pirms mača pamatlaika beigām guva Cibuļskis, kurš šodien svin savu 28.dzimšanas dienu.

Debijas spēli Latvijas izlases rindās aizvadīja Frenks Razgals, kurš nopelnīja negatīvu lietderības koeficientu -2. 19 gadus vecais uzbrucējs šosezon aizvadīja piecas spēles Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandā Rīgas "Dinamo", bet lielāko daļu sezonas viņš pavadīja tās jaunatnes vienībā Rīga, kas sacenšas Krievijas Jaunatnes hokeja līgā (MHL), 40 mačos tiekot pie 40 rezultativitātes punktiem - 15 vārtiem un 25 rezultatīvām piespēlēm.

Abas komandas savā starpā spēkojās arī ceturtdien, kad ar 6-4 pārāki bija Latvijas hokejisti. Pa diviem vārtiem uzvarētājiem guva Gints Meija, kurš bija komandas kapteinis, un Rodrigo Ābols, bet pa reizei izcēlās Gunārs Skvorcovs un Vitālijs Pavlovs. Savukārt vārtos dienas jubilārs Ervīns Muštukovs līdz mača vidum atvairīja deviņus no 13 metieniem, bet pēc tam viņu nomainījušais Kalniņš tika galā ar visiem deviņiem pretinieku raidījumiem.

Kā ziņots, uz Dāniju nav devies pieredzējušais vārtsargs Edgars Masaļskis, aizsargi Kristiāns Rubīns un Kristaps Zīle, kā arī potenciālie izlases uzbrukuma līderi Kaspars Daugaviņš un Miķelis Rēdlihs. Tikmēr debiju izlasē piedzīvos 19 gadus vecais uzbrucējs Frenks Razgals, kurš šosezon aizvadīja piecas spēles Kontinentālās hokeja līgas Latvijas komandā Rīgas "Dinamo", bet lielāko daļu sezonas viņš aizvadīja tās jaunatnes vienībā "Rīga", kas sacenšas Krievijas Jaunatnes hokeja līgā, 40 mačos tiekot pie 40 rezultativitātes punktiem - 15 vārtiem un 25 rezultatīvām piespēlēm.

Kopumā uz pirmajām pārbaudes spēlēm devušies divi vārtsargi, astoņi aizsargi un piecpadsmit uzbrucēji.

Gatavojoties pasaules čempionātam, Latvijas izlase aizvadīs astoņas pārbaudes spēles. Pēc mačiem ar Dāniju mēneša vidū Latvija EHC laikā uzņems Baltkrievijas izlasi, bet vēl pēc nedēļas arī Vāciju. Savukārt pēdējās divās pārbaudes spēlēs aprīļa un maija mijā vienība izbraukumā spēlēs ar Šveici.

Pagājušajā sezonā EHC laikā Latvija astoņos mačos tika pie astoņiem punktiem un palika noslēdzošajā, 12., pozīcijā. Tāpat tā palika pēdējā arī 2013.gadā.

Šī gada pasaules čempionāts no 6. līdz 22.maijam risināsies Krievijas pilsētās Maskavā un Sanktpēterburgā. Latvija spēlēs Maskavas grupā, samērojot spēkus ar Krieviju, Zviedriju, Čehiju, Šveici, Norvēģiju, Dāniju un Kazahstānu. Latvijas izlase augstākajā divīzijā būs pārstāvēta jau divdesmito gadu pēc kārtas.

Pērn pasaules čempionātā Prāgā Latvijas izlase ieņēma 13.vietu, nespējot izpildīt Latvijas Hokeja federācijas doto uzdevumu tikt labāko desmit komandu skaitā. Pēc čempionāta vasarā darbu pie izlases stūres zaudēja Aleksandrs Beļavskis, kurš šos pienākumus pildīja vienu sezonu. Viņa vietā stājies Leonīds Beresņevs, kuram palīdz Ģirts Ankipāns, Kārlis Zirnis un Juris Klodāns.

Pašlaik 57 gadus vecajam Beresņevam ir liela pieredze darbā gan ar jauniešu, junioru, gan ar pieaugušo hokeja komandām. No 1995. līdz 1999., kā arī 2005. un 2006.gadā viņš jau bijis Latvijas valstsvienības galvenais treneris. Tāpat speciālists vairākkārt vadījis Latvijas U-18 un U-20 izlases.

Tieši Beresņevs 1996.gadā Latvijas izlasi ieveda pasaules čempionāta augstākajā divīzijā un vadīja to arī gadu vēlāk, kad Latvija debitēja spēcīgāko komandu saimē.

2010. un 2015.gada nogalēs, būdams Latvijas U-20 izlases galvenais treneris, viņš palīdzēja izcīnīt ceļazīmi uz augstāko divīziju. Šosezon pieredzējušais hokeja speciālists ir arī Latvijas virslīgas hokeja čempionāta komandas Rīga galvenais treneris. Tāpat Beresņevs trenējis citus Latvijas klubus - Rīgas Pārdaugavu, Juniors, Liepājas metalurgu, Rīgu 2000, ASK/Ogre un Dinamo Juniors -, kā arī trenera pieredzi smēlies Krievijā, Igaunijā un Kazahstānā.

Savukārt no 1. līdz 4.septembrim gaidāmajā olimpisko spēļu kvalifikācijas izšķirošajā kārtā Latvijas izlase Arēnā Rīga uzņems Vāciju, Austriju un Japānu. Uz Phjončhanas olimpiskajām spēlēm dosies tikai šī miniturnīra uzvarētāja.

Latvijas hokeja valstsvienības sastāvs otrajai pārbaudes spēlei ar Dāniju:

vārtsargi: Jānis Kalniņš, Ervīns Muštukovs;

uzbrucēji: Miks Indrašis - Gints Meija - Juris Upītis, Rodrigo Ābols - Andris Džeriņš - Roberts Bukarts, Nikolajs Jeļisejevs - Vitālijs Pavlovs - Gunārs Skvorcovs, Frenks Razgals - Māris Bičevskis - Kaspars Saulietis, Edgars Kulda;

aizsargi: Kristaps Sotnieks - Oskars Cibuļskis, Aleksandrs Jerofejevs - Guntis Galviņš, Ralfs Freibergs - Maksims Širokovs, Ēriks Ševčenko.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Komanda pāri zvaigznēm

Porziņģis un Celtics NBA izslēgšanas turnīru sāks no labākās pozīcijas.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi